Přejít na obsah

ocel, guma, kaučuk, nylon... jaký materiál pásku preferujete?


Drexxy

Doporučené příspěvky

Já jsem koupil v akci, která tady proběhla, gumový pásek MODENA a dal jsem si ho na Trasery místo silikonu a je to naprosto perfektní. Silikon mi tak nějak, nevím čím, trochu vadil, guma je na (mojí) ruce daleko daleko příjemnější a hodinky se mi podstatně příjemněji nosí. Takže pokud bych měl příště volit pásek na sportovní hodinky, tak u mě by vítězila guma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já, i když vlastník hodinek typu pilotek, nosím kov..zdejší členové toto sice neuznávají (pilotky patří na kůži), ale mě se to jednak líbí, jednak je to pohodlné a kůže mi nedělá moc dobře na kůží (dost se potím). :thumbsdown_anim:

Mrkni taky tady jak se co nosí...hodně zajímavé vlákno:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=20612

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za me ocelovy tah.

 

Je jasne, ze kdyz hodinky v zime vecer nasadim snehulakovi a rano si je od nej vezmu promrzle, budou studit. V lete kdyz je sundam a necham je na slunci tak za hodinu budou rozzhavene... Ale pokud je nasadim na ruku tak po chvily prijmou teplotu meho tela (bud vychladnou nebo se ohreji) a vubec o nich nevim. Protoze ja hodinky sundam maximalne na noc nebo chvily na hrubou praci, nemam s tim zadny problem. Ani v lete ani v zime.

 

Horsi je otekani ruky, tam to chce mit presne vychytanou delku tahu aby hodinky neskrtili a neplandali. Nebo mit divery s plynule prodluzovaci extenzi (Breitling, nektere Seiko atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Chci se podělit o zkušenost s rozdílným provedením ocelového tahu. S klasickým třířadým ocelovým tahem u hodinek Seiko Sport - jednotlivé články s mezerami - mám je na ruce pořád, i při práci na chatě, leje ze mne pot a tah i ruka je v pohodě. Zkrátka hodinky se nosí příjemně za všech podmínek. U hodinek Certina DS Spel - je to ten tah ocel mat - lesk, prakticky bez mezer "kruťas", nošení v létě - potu více, špiní ruku a místy dojde i k zarudnutí kůže. Je to asi v "neprodyšnosti" a konstrukci tahu, hodinky váží skoro 145g a nošení ve vedru, natož při nějaké rekreač. činnosti díky tomuto "náramku" není moc příjemné, tah i "skřípe" chlupy na ruce (délku tahu mám nastavenou "vůle na prst"). Tak to jsem zjistil až teď v "praxi". Když jsem Certiny na podzim kupoval a měl je poprvé na ruce, bylo vše fajn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nyní jsem dočetl diskusi na téma "Smradlavé hodinky" od Frostyho z r.2007 a chci tak doplnit svůj minulý příspěvek - kovový tah u Seiko a Certina. Na ten puch jako z ponožek jsem úplně zapomněl. Takže Frosty není sám, ruka i tah smrdí, přitom těsný ho nemám, hodinky Certina DS Spel jsou vodotěsné, takže tah vykartáčkuji mýdlovou vodou, ale puch efekt se objeví znovu. U tahu hodinek Seiko toto není. Bylo mi doma také kdysi řečeno, že mám "agresivní pot". Preferuji u hodinek kovový tah a chtěl jsem přispět se svou zkušeností, jak tah může ovlivnit celkový dojem - buď se mi hodinky nosí tak, že se někdy leknu, zda je mám vůbec na ruce (sedí perfekt) a nebo tak, že je na čas raději odložím (sedí nedobře, nutí mě to tah často rozepínat atd.).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...