Jump to content

Recommended Posts

Posted

Diky, koukam ze sroubek je i u Sellity. Proc se ptam...

Jednou mi Oceany spadly pri myti na dlazdice a utrhl se rotor. Bylo slyset jak tam chrasti a hodinky po cca 24h zdechli. Se stazenym zadkem jsem je donesl hodinnari a cekal ze to nespravi. Za deset minut mi je dal opravene a chtel 50kc. Kdyz jsem se ho ptal jak to spravil, jestli jako ma skladem sroubky nebo cele uchyceni rotoru, rekl ze nebylo nic treba. Ze je rotor nalisovany na nejakem bazmeku a vypadl. Tak pry ho jen naklepl zpet. Hodinky jsem pak nosil, ted je nosi nekdo jiny (pry je vubec nesetri) a rotor drzi.

Kdyz jsem cetl v tvem vlakne, ze Ocean pouziva Sellitu, napadlo me, ze nemaji vubec ten sroubek. A diky tomu byla oprava snadna. Ted uz to nechapu vubec, jak to teda ten chlap spravil... Asi toho vypadlo vic i s tim sroubkem, jinak to nechapu, ze to jen nasadil.

Posted
Diky, koukam ze sroubek je i u Sellity. Proc se ptam...

Jednou mi Oceany spadly pri myti na dlazdice a utrhl se rotor. Bylo slyset jak tam chrasti a hodinky po cca 24h zdechli. Se stazenym zadkem jsem je donesl hodinnari a cekal ze to nespravi. Za deset minut mi je dal opravene a chtel 50kc. Kdyz jsem se ho ptal jak to spravil, jestli jako ma skladem sroubky nebo cele uchyceni rotoru, rekl ze nebylo nic treba. Ze je rotor nalisovany na nejakem bazmeku a vypadl. Tak pry ho jen naklepl zpet. Hodinky jsem pak nosil, ted je nosi nekdo jiny (pry je vubec nesetri) a rotor drzi.

Kdyz jsem cetl v tvem vlakne, ze Ocean pouziva Sellitu, napadlo me, ze nemaji vubec ten sroubek. A diky tomu byla oprava snadna. Ted uz to nechapu vubec, jak to teda ten chlap spravil... Asi toho vypadlo vic i s tim sroubkem, jinak to nechapu, ze to jen nasadil.

zalezi jake oceany mas. tusim ze SW200 se pouzivala v LM2. jestli to dal montuji, nevim. urcite by ti odpovedeli na mail. na Sellitu peli jen chvalu

Posted

Jak se dívám na nákres té Sellity, tak uprostřed ložiska rotoru je ještě jedno futro a teprve to je přišroubované. Tak mě napadá, že buď sletěl rotor i s ložiskem právě z toho futra, nebo sletěl rotor samotný bez ložiska, ložisko zůstalo na strojku. Ale nevím, jestli je to možné.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Ložisko rotoru z spodní strany, na fotce Eta, Sellita je řešená stejně.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Jo, to uz chapu. Jen by me jeste zajimalo, co je castejsi jev. Jestli utrzeny rotor ve sroubku (jak si tu obcas nekdo postezuje) nebo muj pripad, kdy se to da zpet nasadit bez nahradnich dilu.

Posted (edited)
Jo, to uz chapu. Jen by me jeste zajimalo, co je castejsi jev. Jestli utrzeny rotor ve sroubku (jak si tu obcas nekdo postezuje) nebo muj pripad, kdy se to da zpet nasadit bez nahradnich dilu.

Z toho rotoru ti upadla jen ta vnější šedá část - závaží z wolframové slitiny.Setkal jsem se s tím u primek i orientů.Musela to být velká rána. Tlumiče nárazů setrvačky odvedli dobrou práci.

Edited by haslermetra
Posted

Diky vsem za odpovedi.

Rana to teda byla. Mel jsem silikonovej remen, lepil se mi na nej bordel. Tak jsem v praci na hajzlu hodinky oplachl a susil. Tim stylem, ze jsem je drzel za sponu a maval s nima. Najednou mi vyklouzly a prask na dlazdice. Ne volny pad, ale svihem. Pouzdro nemelo ani skrabanecek, ani z drivejska ani po tomhle. Hodinar meujistoval, ze hodinky jsou po jeho oprave jako nove, coz me nakonec uklidnilo. Uz jsem videl jak je tu nebudu moci prodat... Nastesti si je odnesl pribuzny... :-)

A od te doby vim, ze hodinky maji byt vzdy na ruce - pac tam je riziko nejmensi.