Přejít na obsah

Hodinky k obleku


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny čtenáře Chronomagu. Rád bych si výhledově koupil hodinky k obleku a jelikož je tu spousta lidí s mnohem větším přehledem než já, chci vás požádat o radu. Pro představu uvedu pár požadavků i příkladů.

 

Tuším, že jakmile se do toho pustím, nezůstanu u jedněch. Jako dýmkař vím, že jedna dýmka nestačí a s hodinkami to bude podobné. Začínající kuřák si nekoupí dýmku se stříbrným kováním z bruyéru s nejkrásnější kresbou z limitované série, takže ač nerad, začnu cenou. Mohu investovat cca 20-30 tis., pokud bych byl hodně unešen nějakým modelem, snesl bych něco odpírání a investoval třeba ještě do 40 tis. Nevadí mi koupě z druhé ruky, samozřejmě jen pokud hodinky budou v bezvadném stavu.

 

Chtěl bych švýcarské nebo německé hodinky s mechanickým strojekem, lhostejno zda automat či s manuálním nátahem. Výhradně kulatý tvar pouzdra. Co se materiálu týče, mám rád čistou ocel, v případě drahých kovů stříbro, platinu, bílé zlato (nevyhledávám klasické žluté zlato), ale v této cenové kategorii čekám spíše tu ocel. Řemínek pouze kožený, tahy se mi nelíbí. Také nemám rád moc tmavé ciferníky, hledám tedy bílý, krémový, postříbřený či něco podobného. Líbí se mi kombinace ocel či stříbro a hnědý řemínek. Je mi jasné, že s komplikacemi si v téhle cenové kategorii nemůžu moc vymýšlet, ale určitě bych chtěl datum, příp. s nějakou další (rezerva nátahu, měsíční fáze, měsíc). Nechci chronograph, nevyužiji ho a myslím, že zbytečně zabírá místo. Rozhodně by se mi hodily ručičky s luminescenční barvou, ale není to nezbytná podmínka. Také se mi moc líbí spodní průhled do strojku, ale obejdu se i bez toho.

 

Design mám rád klasický, příp. s nějakým lehkým moderním prvkem. Pro příklad několik modelů, které se mi líbí, byť si většinu z nich nemůžu dovolit:

 

Patek Philippe Grand Complications Ref. 5016P

 

5016P_010.jpg

 

Glashutte Original Senator Perpetual Calendar Model No. 100-02-13-02-04

 

100-02-13-02-04b.jpg

 

Blancpain Le Brassus GMT Platinum Ref. 4276-3442A-55B

 

4276_3442a_55b_sb.png

 

A. Lange & Söhne - spousta modelů, namátkou Tourbograph "Pour le Mérite", Richard Lange "Pour le Mérite", 1815

 

Modellpage_Motiv260_025_256x350.jpg

 

Nomos Tangente Datum Gangreserve nebo Sport Datum

(tyhle mne opravdu uchvátili, taková kombinace moderny a minimalismu se jen tak nevidí; mít tyhle a k nim výše zmíněné Glasshutte, tak jsem spokojen ;-))

 

D_131_TanDatGrs_FRONT.jpg

 

Maurice Lacroix Masterpiece Phase de Lune

 

mp6347-ss001-19e_main.jpg

 

Longines Master Power Reserve L2.666.4.78.3

 

Longines-watch-1375.jpg

 

Baume & Mercier Classima Executives Retro 8736

 

Retro-8736.jpg

 

Junghans Attaché Calendar nebo Attaché Power Reserve (a própos, nevíte, jestli je nedělají i s anglickým označením dnů a měsíců?)

 

21.jpg

 

(obrázek v ocelovém provedení jsem nenašel)

 

To jen tak abyste měli představu. Když zvážím finance, tak se nejpravděbodobněji jeví Junghans, Longines, příp nějaké základní Nomos, ale pokud mi někdo navrhne něco vhodnějšího, budu rád.

 

Také by mě zajímalo, co si kdo myslí o výše zmíněných značkách. Osobně mám například velmi negativní vztah k Rolexkám či Omegám, připadají mi příliš opulentní a nadhodnocené, byť nechci říci, že by nebyly kvalitní. Ale přeci jen mám raději na první pohled ne příliš okázalé věci.

 

Jasné zadání, tak jsem zvědav. Předem srdečně děkuji za jakoukoliv radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Po zvazeni tvych pozadavku a limitu bych se (zrejme ovlivneni timto forem) urcite zameril na NOMOS. Podle tveho zadani vyhovuji dokonale. A podle meho oblekovkam proste vic slusi manualni natah. Neupresnil jsi jestli trvas na safirovem sklicku a pripadnou vodeodolnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, koukni na EPOS nebo Meistersinger. Budeš sice na hraně limitu ale hodinky jsou to velmi slušné a ostudu rozhodně neuděláš. V případě jednoruček od Meistersinger zaujmeš i nehodinkami posedlého člověka :thumbsup_anim:

Pak možná ještě Bulova

post-1413-1249458336.jpg

Upraveno uživatelem Bison
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V téhle cenové relaci třeba Stowa Marine Original

post-4645-1249459215.jpgpost-4645-1249459226.jpg

Ze spodu je myslím taky na co koukat, i když je to jenom upravený unitas.

post-4645-1249459233.jpg

Znovu dostupné by měly být v půlce listopadu.

Pokud neznáš značku stowa, tak tady je o ní článek: http://www.chronomag.cz/clanek/2008-12-01/...ene-vyroby.html

 

Samozřejmě, že nesplňují některé podmínky, např. v mechanické verzi s Unitasem 6498, která se mi líbí nejvíc, nemají datumku, ale tu namají ani ty A. Lange & Söhne co jsi dával jako přiklad. A například já bych datum klidně oželel.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tolik reakcí první den jsem tedy nečekal, díky moc všem.

 

Vidím, že to bude ještě dlouhé rozhodování, ale z toho co jste mi napsali se mi nejvíc zamlouvají Stowa (díky za tip Many-Aldo ;-)) Ještě to promyslím, datumovka je pro mne klíčová, někdy nevím ani který je den v týdnu, natož datum. Koukal jsem na jejich web a mají i model s datumovkou. Je to tedy automat a zřejmě jen základní strojek ETA 2824-2 (ve strojcích se nevyznám), ale nabízí k tomu i chronometer certifikaci. Máte s tím někdo zkušenost, vyplatí se to? V tom případě bych se zřejmě rozhodoval mezi "Antea 390" a "Marine Automatic". Bauhaus design se mi moc líbí, ale klasika je taky pěkná. Pokud neseženu levnější Nomos, byla by to náhrada. Chápu správně označení 5 ATM jako 5 atmosfér, tedy vodotěsnost 50m? Safírové sklíčko také kvituji, poslední hodinky jsem asi po měsíci škrábl, naštěstí to není moc vidět.

 

1197957304-2196.jpg b3.jpg

 

"MeisterSinger" vypadají zajímavě, zvlášť model "Perigraph" se mi líbí. Ty přijdou asi na řadu jako další...

 

bm1001g.gif

 

"Longines Master Power Reserve" jsem měl dnes na ruce u Hanáka v Brně, pěkný kousek, velmi klasické. Asi bych se spokojil jen s datumovkou, ale ty jsou na webu pořád za cca 45 tis.

 

Víte někdo něco o výše zmíněné značce Junghans?

 

Ještě jednou díky všem.

Upraveno uživatelem Spica
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5ATM - 50MTR

Deste se bat nemusis, ruce si muzes mejt v pohode. Sprchu a opileckou nocni koupacku s holkama v lete to taky prezijou. Coz nebudes zrejme kvuli kuzi delat denne. Jinak pocitej ze po 10 letech uz to nebude takova slava u zadnych hodinek. Tesneni dynka a korunky starne...Ale toho deste a osobni hygieny bych se nebal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tolik reakcí první den jsem tedy nečekal, díky moc všem.

 

Vidím, že to bude ještě dlouhé rozhodování, ale z toho co jste mi napsali se mi nejvíc zamlouvají Stowa (díky za tip Many-Aldo ;-)) Ještě to promyslím, datumovka je pro mne klíčová, někdy nevím ani který je den v týdnu, natož datum. Koukal jsem na jejich web a mají i model s datumovkou. Je to tedy automat a zřejmě jen základní strojek ETA 2824-2 (ve strojcích se nevyznám), ale nabízí k tomu i chronometer certifikaci. Máte s tím někdo zkušenost, vyplatí se to? V tom případě bych se zřejmě rozhodoval mezi "Antea 390" a "Marine Automatic".

Není zač, teší mě, že se ti nejvíce zamlouvá můj tip.

Pokud nedokážeš oželet datumovku tak se samozřejmě nabízí tebou zmíněné Marine Automatic a Antea 390, myslím, že ani jedny by nebyly krok vedle. Strojek ETA 2824-2 je sice poměrně tuctový a nachází se v mnoha hodinkách, to však podle mě není na závadu, ba naopak to svědčí o jeho kvalitách.

K té certifikaci COSC - dle mého názoru zbytečnost, alespoň v téhle cenové hladině, zjednodušeně jde o to, že je certifikována přesnost -4/+6s odchylky za 24h, ETA 2824 je však i v základu dostatečně přesná, důkazem budiž místní majitelé hodinek Archimede Arcadia, kteří opěvují jejich mírnou odchylku cca 2s za 24h. Takže za mě ETA 2824 ano, certifikát ne.

Ale NOMOS s inhouse kalibrem, to je samozřejmě jiná liga.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:thumbsup_anim:

post-6644-1246810146.jpg

 

Ty Stowa Antea 390 jsou i v mem uzkem vyberu dalsich hodinek. Uz o nich premyslim nekolik mesicu a svadim vnitrni boj mezi nimi a jednim modelem Frederique Constant (ocel, svetly ciselnik, nezavrhuji ani tmavy). Je to celkem vyrovnane, resp. chvili maji navrch jedny, potom zas druhe. Ale jeste mam na rozhodovani docela dost casu, nespecham, takze se to treba nejak vyvrbi.

 

zdroj: www.jetavenue.com

img-collection-clear-vision-frederique-constant-3ab7d27392_m.jpg

 

zdroj: uhr-forum.de

3215d1224590731-frederique-constant-qualitaetsmarke-front.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...