Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

AHoj, vybírám hodinky kolem 5tkč..předpokládám, že až tady nahodím svoji představu, bude mi porazeno, abych ještě přitlačil finance, a koupil něco pořádného, ale tak uvidíme:-) Potřebuju hodinky na každodenní nošení do práce, teda do kanceláře, musí se hodit jak ke kalhotům (jeansy) a košili, tak k obleku a serióznějšmu oblečení.. Obecně se mi líbí letecký typ hodinek, ale nemusí to být podmínka...

Můj předběžný výběr byl některý typ Aeromatic 1912, ale po několika hodinách zde na fóru jsem od toho upustil a zvýšil si dobrovolně peněžní limit:-) Byť je mi jasné, že quartzky tady zrovna nejedou, byl bych rád za každou radu. Předběžně mám vybrané tyto:

Wenger 70164. XL nebo 74735 Commando

Swiss Military Hanowa 6 4142.04.007 nebo 4007.04.005

Zeppelin 7684.3

Prim 7N38GHH3 - strojek citizen miyota?

Orient CEX0P001B - automaty

Orient CTD0D004B

Adriatica M10-Pilot nebo A 8102.M - mechanika

Které byste mi doporučili? Nebudu se bránit ani jiným návrhům.. Díky všem

Edited by arbacher01
Posted

Adriatica mechaniky jsem měl asi před 14 dny v ruce. Cena byla 7 tis. Nevím přesně, jak se ten model jmenuje teď, je s Unitasem. Podle mě velmi vhodné jak k obleku, tak k džínám. Swiss made, manuál, slušný kožený řemen, 42 mm diametr. Ale nejsou úplně echt letecké, nicméně čitelnost 1.A

http://www.ehodinarstvi.cz/ADRIATICA-A13-m...icke_g3066.html

Myslím, že by stálo o tom zapřemýšlet. Na rozdíl od M10 jsou mechanické, kalibr je mnoha mnoha mnoha lety ozkoušený. S těmi M10 - to je prostě typ hodinek, který zapadne mezi tisíce dalších, dostupných v každém hodinářství, nebo na netu. Ale proč ne?

Hanowa nosím často na ruce na drsnější zacházení a na motorku a spokojenost maximální. Jen model, cos zvolil, je takový trochu "pouťový" v tom smyslu, že ukazuje den v týdnu na jakoby falešném dolním sčítači chronografu. U mě to evokuje styl čínských hodinek, ale nechci ti nijak kazit rozhodnutí, je to prosím jen můj dojem.

Co se podíval na ruské letecké hodinky?

Zeppelin&Junkers - to je volba, která v zásadě nic nezkazí.

Hm, vidím, že jsem ti vlastně nijak moc neporadil :)

Posted (edited)

šikovný Junkers se teď povalují v prodejní sekci, 2824, 40 mm, vlnitý plech, safír, 5M . Pokud bych nebyl magor a nepropad tomuhle koníčku, něco takovýho bych si asi pořídil. A líbily by se mi i do obleku B) Teď už by mě do obleku sraly... protože... prostě nejsem normální :D :goof:

Edited by Roman I.
Posted

no, tak nějak jsem to ještě trošku přehodnotil a koumám, zda nepřiplatit a jít rovnou do steinhartů:-) Už se asi vezu.. Hodinky Junkers mi přijdou docela fajn, ale už je to cenově blízko těm steinhart, což alespoň ve mě evokuje dojem, že tu trošku už by stálo za to připlatit. Na Zeppeliny jsem rovněž koukal, tam by se mi líbily Zeppelin 7684.3, ale přece jen je to quartz, za cenu kolem 6200.. zase bych radši připlatil.. ale to mě napadá až po čtení zdejšího fóra:-) prozatím bych to viděl na tyto..

http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-S...stainless-steel

Posted
arbacher01: Vítej zde a užívej si slastí i strastí "chronomagitidy". Takto to většinou začíná, je potřeba si stanovit nějaký strop (ať už finanční, nebo technický). Čím déle budeš hledat, číst, poslouchat, tak se ti nejspíš budou stupňovat i nároky (a za těch pár korun "navíc" to přeci není problém :) ), jen za chvíli jsi z 5000 na 10000 nebo i víc...
Posted
arbacher01: Vítej zde a užívej si slastí i strastí "chronomagitidy". Takto to většinou začíná, je potřeba si stanovit nějaký strop (ať už finanční, nebo technický). Čím déle budeš hledat, číst, poslouchat, tak se ti nejspíš budou stupňovat i nároky (a za těch pár korun "navíc" to přeci není problém :) ), jen za chvíli jsi z 5000 na 10000 nebo i víc...

ne, deset je fakt strop, jednak co jsem ochoten dát ( přece jen denní nošení) a jednak co mi moje drahá polovička dovolí, už teď si ťuká na čelo, neb mám asi troje hodinky:-)

Posted
:thumbsup_anim: Tady si můžeš přečíst jak jsem se dopracoval k těmto hodinkám já...mám je cca 2 a půl měsíce, spokojen jsem na nejvyšší míru...prostě není co řešit. Myslím, že jsi udělal dobře :thumbsup_anim: