Jump to content

Recommended Posts

Posted

Při brouzdání netem jsem našel fotky astronautů s hodinkama. Zaujalo mě, že často mají na každé tlapce jedny hodinky. Nevíte náhodou, jaký to má účel???

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Zdroj: NASA

Posted

Mno jestli sou jedny digi a druhý mechaniky, tak bych si spíš tipnul, že digi jsou z praktického hlediska a analogový jsou z marketingového hlediska ....

Jen mě tak napadá, má stav beztíže vliv na chod automatů :) ?

Posted
Mno jestli sou jedny digi a druhý mechaniky, tak bych si spíš tipnul, že digi jsou z praktického hlediska a analogový jsou z marketingového hlediska ....

Jen mě tak napadá, má stav beztíže vliv na chod automatů :) ?

nevim, jestli se to resilo tady nebo na WUS... vliv to nema, a kdyz, tak jen v tom, ze ve stavu beztize funguji presneji. gravitace nema na automat zadny vliv - natahuji se odstredivou silou, ne pritazlivosti. a absence gravitace funguje jako tourbillon, ne? :-)

Posted

Na téhle fotce má automat (asi) + géčka, ale jsou i fotky, kde mají astronauti géčka na obou tlapkách. Napadlo mě, že třeba sledují lokální čas na východě a západě USA, případně Houston + Mockba?

A nebo je to kvůli zachování rovnováhy v beztížném stavu, aby astronauti nerotovali kolem osy, kdyby měli jenom jedny...?

Posted
A nebo je to kvůli zachování rovnováhy v beztížném stavu, aby astronauti nerotovali kolem osy, kdyby měli jenom jedny...?

Tak proto je takovy prisny vyber na to stat se astronautem, kdyby jsi mel treba jedno varle vetsi tak se tam tocis jak vrtule :lol: