CzechJoker Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Při brouzdání netem jsem našel fotky astronautů s hodinkama. Zaujalo mě, že často mají na každé tlapce jedny hodinky. Nevíte náhodou, jaký to má účel??? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Zdroj: NASA
Skalamander Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 má jedny automaty a jedny g-čka. nehcce nikoho na foru urazit
Senseeei Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Nemoze to byt tym ze testuje mechanicke a porovnava s digi?
abbot Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Mno jestli sou jedny digi a druhý mechaniky, tak bych si spíš tipnul, že digi jsou z praktického hlediska a analogový jsou z marketingového hlediska .... Jen mě tak napadá, má stav beztíže vliv na chod automatů ?
little_w Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Mno jestli sou jedny digi a druhý mechaniky, tak bych si spíš tipnul, že digi jsou z praktického hlediska a analogový jsou z marketingového hlediska .... Jen mě tak napadá, má stav beztíže vliv na chod automatů ? nevim, jestli se to resilo tady nebo na WUS... vliv to nema, a kdyz, tak jen v tom, ze ve stavu beztize funguji presneji. gravitace nema na automat zadny vliv - natahuji se odstredivou silou, ne pritazlivosti. a absence gravitace funguje jako tourbillon, ne? :-)
CzechJoker Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 Na téhle fotce má automat (asi) + géčka, ale jsou i fotky, kde mají astronauti géčka na obou tlapkách. Napadlo mě, že třeba sledují lokální čas na východě a západě USA, případně Houston + Mockba? A nebo je to kvůli zachování rovnováhy v beztížném stavu, aby astronauti nerotovali kolem osy, kdyby měli jenom jedny...?
Dantechno Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 A nebo je to kvůli zachování rovnováhy v beztížném stavu, aby astronauti nerotovali kolem osy, kdyby měli jenom jedny...? Tak proto je takovy prisny vyber na to stat se astronautem, kdyby jsi mel treba jedno varle vetsi tak se tam tocis jak vrtule
Mav Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 (edited) Nosí dvoje, protože si na jedněch měří Mission Elapsed Time a na druhých mají Greenwich Mean Time. edit: http://spaceflight1.nasa.gov/feedback/expe...-99/index3.html otázka 26 Edited August 13, 2009 by Mav
CzechJoker Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 Díky za vysvětlení. Odkaz stojí za přečtení
Recommended Posts