dadasfx Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 (edited) Chtel jsem koupit pro svagrovou damske hodinky Seiko 5 SYM703K. Ale prekvapil me prispevek nejakeho kupujiciho, ktery je ve spodni casti te stranky. Pise, ze po koupeni hodinky natahli rucne a nechali na stole a merili jak dlouho pobezi. Bezely jen 4 hodiny. Test zkouseli nekolikrat a nejlepsi vysledek byl 8 hodin. Co si otom myslite? Keca ten clovek nebo Seiko opravdu udelal takovej zmetek nebo se muze jednat o padelek? Vybral jsem je, protoze barevne tak nejak sedi s hodinkama ktere uz mam pro brachu Seiko Kinetic #SKH640 Edited August 13, 2009 by dadasfx
Viktor Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 Tyhle hodinky se ručně natahovat nedají - natahují se jen rotorem automatického strojku při pohybu ruky. To bude asi ten problém. Jinak strojky Seiko jsou pověstný svojí spolehlivostí.
dadasfx Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 Na te strance amazonu se jasne pise ze maji i rucni natahovani "Automatic movement with manual winding" jak jsi prisel na to ze rucni nemaji?
mechano Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 Na te strance amazonu se jasne pise ze maji i rucni natahovani "Automatic movement with manual winding" jak jsi prisel na to ze rucni nemaji? Taky jsem si vždycky myslel, že se ručně natahovat nedají a na té stránce Amazonu jsem se nic takového nedočetl. No ale když to víš tak jistě, tak to určitě tak bude.
ls8ls8 Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 (edited) Mel by tam byt asi kalibr Seiko 4207, ktery ma i rucni natah. Tento strojek se pouziva v damskych "petkach", jakou ma mit oficialne rezervu jsem nikde nenasel. Info zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=11804 Edited August 13, 2009 by ls8ls8
dadasfx Posted August 13, 2009 Author Report Posted August 13, 2009 taky nemuzu nikde najit jakou maji mit rezervu.
instant Posted August 13, 2009 Report Posted August 13, 2009 taky nemuzu nikde najit jakou maji mit rezervu. moj prispevok asi nema valnu hodnotu, ale mozno pomoze. 4207 je naslednik 4205 (ten mal len datum). rezervu maju urcite nizsiu ako panske modely (5 Sports), kedze damske kalibry su omnoho mensie. Z toho dovodu je tam aj manualny natah. 8h sa mi ale zda nezmyselne malo. Inak uzivatel Pavel34 predaval damske diversky s 4205 calibrom niekedy pol roka dozadu, skus mu napisat.
ls8ls8 Posted August 16, 2009 Report Posted August 16, 2009 Psal jsem jednomu prodejci z ebay, ktery hodinky s kalibrem 4207 prodava, odepsal mi ze maji rezervu 12 hodin.
safi Posted August 16, 2009 Report Posted August 16, 2009 moj prispevok asi nema valnu hodnotu, ale mozno pomoze. 4207 je naslednik 4205 (ten mal len datum). rezervu maju urcite nizsiu ako panske modely (5 Sports), kedze damske kalibry su omnoho mensie. Z toho dovodu je tam aj manualny natah. 8h sa mi ale zda nezmyselne malo. Inak uzivatel Pavel34 predaval damske diversky s 4205 calibrom niekedy pol roka dozadu, skus mu napisat. manželka má v hodinkách stejný kalibr a vše v pohodě.
klaucz Posted August 17, 2009 Report Posted August 17, 2009 Mel by tam byt asi kalibr Seiko 4207, ktery ma i rucni natah. Tento strojek se pouziva v damskych "petkach", jakou ma mit oficialne rezervu jsem nikde nenasel. Info zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=11804 Na ofic. stránkách Seiko jje tento kalibr veden jako Bacic - základní nejjednodušší kalibr a k těm jsou jen všeobecné informace. Z toho co jsem se tam dočetl, tak ruční nátah se používá pro první start hodinek. K tomuto kalibru není podrobný manuál jako ke standardním kalibrům.
dadasfx Posted August 18, 2009 Author Report Posted August 18, 2009 Poslal jsem dotaz odledne toho natahu primo na Seiko tak snad mi odepisi. I tak dik moc vsem za snahu.
dadasfx Posted August 24, 2009 Author Report Posted August 24, 2009 Jen pro uplnost dodam co mi odepsali ze Seiko zakaznickeho service. Dear Seiko Customer, The Automatic technology relies on the mechanical style of movement in which your everyday movement tightens a spring, or coil, which will gradually unwind to move the gears of the watch. Before first wearing the watch, you must give it an initial charge by shaking it back and forth for 4-5 minutes. While this will completely charge the movement, as you wear the watch your movement will keep the watch charged. Please note, if the watch is not worn for a period of more than 48 hours, the internal movement will stop and has to be reset. The Automatic Mechanical movement has an accuracy of +/- 15 to 25 seconds per day. Pro neanglictinare je tady predklad. Preklad je roboticky.
klaucz Posted August 25, 2009 Report Posted August 25, 2009 To je jen všeobecné info, není to k tomuto kalibru. U něj je navíc potřebný první ruční nátah.
ls8ls8 Posted August 25, 2009 Report Posted August 25, 2009 Je to malinkaty kalibr pro damske hodinky, myslim ze tech 12 hodin je docela realnych.
Recommended Posts