Guest tolja Posted August 21, 2009 Report Posted August 21, 2009 Jelikož vůbec nemám přehled, tak se obracím na Vás s žádostí o radu. Existují nějaké hodinky podle zadání: Ocelové pouzdro + tah, cca +- 40mm bez korunky, přehledné (ne digi nebo anadigi) se střízlivým designem (ne Bauhaus), rádiem řízené + ideálně akumulátor - ecodrive, kinetic, další? Cena samozřejmě co nejnižší. Díky za náměty. t.
JHonza Posted August 21, 2009 Report Posted August 21, 2009 Podle zadání mě mě napadá jen obecně opovrhované Casio: http://www.hodinky-koscom.cz/Casio-WVQ-110TDE-1A-I12368.html
Ruda Posted August 21, 2009 Report Posted August 21, 2009 něco málo: http://cgi.ebay.com/RADIO-CONTROLLED-SOLAR...id=p3286.c0.m14 http://cgi.ebay.com/NEW-Seiko-SPIRIT-Solar...id=p3286.c0.m14 http://cgi.ebay.com/NEW-Seiko-SPIRIT-Solar...id=p3286.c0.m14 http://cgi.ebay.com/NEW-Seiko-SPIRIT-Solar...id=p3286.c0.m14
cody Posted August 22, 2009 Report Posted August 22, 2009 (edited) Pokud si toljo muzu troufnout odhadnout tvuj vkus, doporucil bych ti Citizen. Ikdyz jiny model nez kolega. Tyhle se mi libi moooc. Zkousel jsem je na ruce, delaji se bile, modre, cerne a myslim ze zelene. Cena se da vyresit okolo 10000kc za funglovky. Pokud te teda nebere Casio, tam to vyresis za cca 2-3000kc jako ja a mas obrovsky vyber barev a funkci:-) Citizen AS-4050-51E Safir, ocel nebo titan Stopky, budik, kalendar Radiove rizene, solarni dobijeni http://www.hodinky-koscom.cz/Citizen-AS4050-51E-I14006.html edit:Cerne vypadaj na fotce neprehledne, ale realita je jina. Fotky jinych barev na foru jsou, jen je nemuzu najit Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited August 22, 2009 by cody
xtyo Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 dobrž den, neměl by někdo návrh také na rádiem řízené a nejlépe s akumulátorem, ale digitální nebo digitální s ciferníkem? Ještě sem se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenost se solárními hodinkami, mám strach pokud se mi baterie cca za 2 roky vybije jestli ji pude někde koupit.
ls8ls8 Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 Casio G-Shock GWM-850-1 (cerne) a GWM-850-7 (bile). Mam je, bile mi krade manzelka, rada je nosi.
Dantechno Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 dobrž den, neměl by někdo návrh také na rádiem řízené a nejlépe s akumulátorem, ale digitální nebo digitální s ciferníkem? Ještě sem se chtěl zeptat, jestli má někdo zkušenost se solárními hodinkami, mám strach pokud se mi baterie cca za 2 roky vybije jestli ji pude někde koupit. Mam doma momentalne ctvery solary a nikdy jsem neslysel ze by se baterka mela po 2 letech menit... ?
xtyo Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 Casio G-Shock GWM-850-1 (cerne) a GWM-850-7 (bile). Mam je, bile mi krade manzelka, rada je nosi. četl sem to někde v nějakým článku, ale už nevím přesnej odkaz na něj...pokud jej najdu, tak pošlu
Dantechno Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 (edited) četl sem to někde v nějakým článku, ale už nevím přesnej odkaz na něj...pokud jej najdu, tak pošlu K cemu by potom to solarni napajeni bylo, kdyby se baterie musela menit casteji nez klasicka? Edited September 25, 2009 by Dantechno
xtyo Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 K cemu by potom to solarni napajeni bylo, kdyby se baterie musela menit casteji nez klasicka? no to právě nevím a proto se ptám jak to je...abych nekoupil a furt neběhal do obchodu
ls8ls8 Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 Podle toho, co jsem cetl, tak je to spis kondenzator nez akumulator, teoreticky by to melo vydrzet celou zivotnost hodinek.
xtyo Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 no to právě nevím a proto se ptám jak to je...abych nekoupil a furt neběhal do obchodu aha, tak dík za info:)
gougy Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 (edited) četl sem to někde v nějakým článku, ale už nevím přesnej odkaz na něj...pokud jej najdu, tak pošlu Možná se článek týkal Kinetic Drive od Seika, některé kousky už mají 20let, tak to už se aku měnit bude;) Edit: kdyby někdo věděl o multibandu (US,UK,EU,JP) ručky, raději safír ne chrono , pomozte s výběrem dárku pro zralého muže, co hodně cestuje a to poslední, co chce řešit,je nastavování a táák.. Budu rád za tip! (PS: world timer od Junghans je už moc dukátů) Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited September 25, 2009 by gougy
CzechJoker Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 Před časem jsem měl stejné zadání, tzn. více/méně oblekovky se solarem a multiband6 (nebo příjem v EU) a nic rozumného jsem nenašel. Anadigi Casia co mám zadání splňují kromě bodu "oblekovky"....
Dantechno Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 (edited) Možná se článek týkal Kinetic Drive od Seika, některé kousky už mají 20let, tak to už se aku měnit bude;) Edit: kdyby někdo věděl o multibandu (US,UK,EU,JP) ručky, raději safír ne chrono , pomozte s výběrem dárku pro zralého muže, co hodně cestuje a to poslední, co chce řešit,je nastavování a táák.. Budu rád za tip! (PS: world timer od Junghans je už moc dukátů) Ahoj, mam jeden tip: LIW M1100DB-1A - Decentni a moc hezke. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Velky obrazek Edited September 26, 2009 by Dantechno
xtyo Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 Casio G-Shock GWM-850-1 (cerne) a GWM-850-7 (bile). Mam je, bile mi krade manzelka, rada je nosi. chtěl bych se ještě zeptat, co značí ty čísla od 1-10 pod datumem? Je to stav nabití baterie nebo co?
gougy Posted September 26, 2009 Report Posted September 26, 2009 (edited) Ahoj, mam jeden tip: LIW M1100DB-1A - Decentni a moc hezke. ] Čéče to je dobrý tip, děkuji, už je v oblíbených položkách "dárky"! Mně právě štve, že Casio i Citizen to umí levně, ale málokdy do decentního pouzdra. Budu hledat dál, ale jestli snese kovový tah, tak to budou ty, cos vybral Ty;) chtěl bych se ještě zeptat, co značí ty čísla od 1-10 pod datumem? Je to stav nabití baterie nebo co? To asi bude ukazatel sekund (1-10), co přeskakují "pro efekt" (zároveň může ukazovat fakt, že jsou stopky v chodu, když je display přepnutý na funkci času atp.) Edited September 26, 2009 by gougy
Recommended Posts