Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nazdar,

mam jedny stare art-deco hodinky Helvetia. Su krasne a funguju bez problemov ale puzdro v ktorom sa nachadzaju je otrasne. Rad by som na ne kupil nejake nove (ak sa to da) alebo dal vyrobit (mozno zlate). Problem je ten ze som zatial nenasiel nikde vhodnu nahradu - a to hladam uz dost dlho - a nenasiel som ani ziadneho zrucneho majstra co by bol schopny nahradu vyrobit. Nevedel by mi niekto z vas pomoct?

Vdaka,

J

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
Nazdar,

mam jedny stare art-deco hodinky Helvetia. Su krasne a funguju bez problemov ale puzdro v ktorom sa nachadzaju je otrasne. Rad by som na ne kupil nejake nove (ak sa to da) alebo dal vyrobit (mozno zlate). Problem je ten ze som zatial nenasiel nikde vhodnu nahradu - a to hladam uz dost dlho - a nenasiel som ani ziadneho zrucneho majstra co by bol schopny nahradu vyrobit. Nevedel by mi niekto z vas pomoct?

Vdaka,

J

Nové pouzdro ti sice mohu vyrobit, bojím se ale, že to stejně nebudeš chtít. :thumbsdown_anim:

Posted
Nové pouzdro ti sice mohu vyrobit, bojím se ale, že to stejně nebudeš chtít. :thumbsdown_anim:

vedel by si vyrobit? ja zaujem mam. ak chces posli mi sukromnu spravu a skusime sa dohodnut.

Posted (edited)

Tak tohle je fakt úžasný kousek. Tímhle bych si takhle nahatě bez pouzdra ozdobil zeď. Dal bych je do dřevěného rámu za antireflex sklo. Pozadí z hrubého plátna do šediva (takový old fashion look).

Jo a ten rám hoóódně velký (alespoň A3).

To by bylo něco . . .

Fakt se mi moc líbí

Edited by MartinT
Posted
Tak tohle je fakt úžasný kousek. Tímhle bych si takhle nahatě bez pouzdra ozdobil zeď. Dal bych je do dřevěného rámu za antireflex sklo. Pozadí z hrubého plátna do šediva (takový old fashion look).

To by bylo něco . . .

Fakt se mi moc líbí

dik za pochvalu. kupila mi ich frajerka v jednom bazare v Bratislave.

na stene by asi tak nevynikli (tam mam rad obrazy) ako na mojej ruke takze koli tomu by som chcel nove puzdro.... strasne rad by som ich nosil. predstavoval som si zlate puzdro a hnedy remienok. ved uvidime ako dopadnem u Mr. Mechana :)

Posted

To by bylo něco . . .

Fakt se mi moc líbí

Vždyť z větší dálky bys viděl jen ten rám a plátno. Na ruce jim bude nejlíp.

Posted

okrem toho, ked uz sme pri tom.... vedel by mi niekto povedat z akeho roku priblizne su? podobne som zatial nikde nenasiel a to som uz pobrazdil aj zopar zahranicnych for. vdaka

Posted
okrem toho, ked uz sme pri tom.... vedel by mi niekto povedat z akeho roku priblizne su? podobne som zatial nikde nenasiel a to som uz pobrazdil aj zopar zahranicnych for. vdaka

Mám designově podobné (EMTE - viz podpis). Ty prý byly koupené v polovině 30. let. Takže pátráním v paměti bych odhadoval, že tento design "frčel" ve 20.-40. létech 20. století.

Posted

ta podoba je naozaj velka. vidim ze aj ty si daval svoje do poriadku. tvoje puzdro je ale v omnoho lepsom stave ako moje :) moje by uz ani do zbernych surovin nevzali, take je otrasne...

Posted

Tak jsem prohrábl krabici s bordelem a našel taky jedny podobné. Myslel jsem, že jsou v háji a ony kupodivu jdou. :)

Sorry za kvalitu fotek.

Posted
ta podoba je naozaj velka. vidim ze aj ty si daval svoje do poriadku. tvoje puzdro je ale v omnoho lepsom stave ako moje :) moje by uz ani do zbernych surovin nevzali, take je otrasne...

Upřímně řečeno není pouzdro nic moc. Kdybych ale nechal udělat nové, tak by pro mne ztratily kouzlo :crying_anim02:

Posted (edited)
Upřímně řečeno není pouzdro nic moc. Kdybych ale nechal udělat nové, tak by pro mne ztratily kouzlo :crying_anim02:

pre mna ma kuzlo hlavne cifernik a strojcek. puzdro beriem ako stare telo ktore potrebuje vymenit. beriem to ako transplantaciu ktora ich opat prebudi k plnohodnotnemu zivotu :)

ale stale cakam na kontakt s mechanom :) uvidime ci sa dohodneme

Edited by jankoxxx
Posted
Tak jsem prohrábl krabici s bordelem a našel taky jedny podobné. Myslel jsem, že jsou v háji a ony kupodivu jdou. :)

Sorry za kvalitu fotek.

velmi pekne a hlavne zachovane