Přejít na obsah

Příšera z hlubin


Gorg

Doporučené příspěvky

parádní recenze.

kurňa, tak nevim. o černých monstrech přemýšlím pořád dokola asi půl roku a jsem na vážkách. prostě se mi tak ne/líběj, že bych je rád měl. teď ale mám v merku ty SRP043... určením jsou nejspíš stejný, ale výrazem každý trochu jiný a nemůžu se rozhodnout, babo raď...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Dlouho jsem přemýšlel, jestli mám zhmotnit tenhle výplod choré duše...

Nakonec jsem se rozhodl že ano a to z čisté zvědavosti na Vaše nesouhlasné či (nedoufám) souhlasné postřehy.

Pokusím se rozebrat Seiko Monster z mého, ale snad malinko odlišného pohledu... a hlavně s nadsázkou.

Komu se to bude chtít číst...jinak...komu se to bude chtít číst až do konce, tak se nebojte jít do mě :-)

 

Je to už rok, co jsem je poprvé plácnul na ruku, infantilně je hodil na dno bazénu a nechal je tam asi hodinu. Měl to být "test", pak prezentace mé přítelkyni, která současně nade mnou vrtěla hlavou...a navíc je prostě na hodinky ležící na dně bazénu božskej pohled :-)

Ano, jsou to tzv. kancelářky...do větší hlobky než 5m se asi nepodívají. Ale dokud jsou těsnění měkká, věřím že by pořádnej ponor zvládly.

Myslím si to proto, že i po roce mám stejně jako první den pocit, že jsou řemeslně perfektně zpracované. S ohledem na cenu o to zásadněji.

 

Nebudu znovu popisovat, co všechno je u moster vychytané, jako např. minerální sklo po roce bez škrábanku, odolnost kalibru atd. i když by si to Monstra zasloužily.

Chci se spíš podělit proč je ne/mám rád.

 

1. Už jen ten název...

Názvem nemyslím neosobní "číslo" SKX779K, ale vžitý "polidštěný" název Seiko Monster. Při představě hodinek ala monster si vybavím nějaké příšerné obludné a obří hodinky. Ve skutečnosti to nejsou na dnešní poměry velké hodinky a obludné už vůbec. Ani výška není nepatřičná. Jsou možná těžší, ale i hmotnost není nijak monstrózní. Jen je vyšší.

 

2. Pouzdro je kapitola čítající několik podkapitol...a zároveň kapitola sama pro sebe :-), takže začnu dýnkem.

 

2.1 Dýnko je řemeslně perfektně zpracované. Už tady se střídají leštěné plochy s neleštěnými. Člověku se ten reliéf ještě nějakou dobu drží po sejmutí na kůži. Kdybych si nechal dělat někdy kérku, vypadala by asi nějak takhle :-) ...ale to co nemám rád je to, že se v něm rád drží bo.del.

 

2.2 Spodní strana pouzdra sestává z leštěných a kartáčovaných ploch. Ten kontrast je zajímavej, důmyslnej a provokativní. Prostě to, co se může snadno škrábnout je preventivně poškrábáno (kartáčováno) už z výroby a co je schované je leštěné...

Zatímco horní část je u stěžejek předvídatelná, spodní část je asymetricky prodloužená až ke korunce. Je to ochrana korunky, ale ta prodloužená část vytváří na pouzdře napětí. Nějak mě tam štve a přitom bez ní by to byla nudná předvídatelnost. Navíc korunce je opravdu v ocelových kleštích určitě líp, takže opět důmysl. V tomto prostoru se velmi rád a bez okolků drží opět bo.del, takže si hodinky často říkají o údržbu, což mě opět štve :-). Nožky pro uchycení stěžejek působí, jako by se styděly a ustupují do pouzdra a jakoby pod něj.

 

2.3 Korunka je zřejmě dobře udělaná, protože nikdo ji asi nestrhnul, ale já mám často pocit, že budu první...což mě prudí..ale vždycky to nakonec dopadne :-) Manipulace s ní je v pohodě a pseudohacking taková regionální zvláštnost.

 

2.4 Luneta je masivní kus železa. Dotváří podivnej vroubkovanej tvar pouzdra. Často přemýšlím, jestli se mi to líbí a nebo mě to vytáčí. Jenže představa kulatého pouzdra bez tohodle "půlvrtání" by byla zřejmě opět nuda. Pokud se často prostor za lunetou čistí, luneta se odmastí a nejde s ní skoro pohnout, což mě štve... takže čas od času mažu.

Font na lunetě jsem vydýchal, ale prvních 15 čárek mě dráždí svoji robustností oproti decentním tečkám od 15ky vejš. Luneta, je li namazaná, se skvěle ovládá a má důmyslně konstruováno krokování po 1/2 minutě.

Pokud se lunetou pohne tak, že se obloučky nekryjí, opět se vytvoří další napětí na pouzdru který mě nutí dát pozdro do rovnováhy :-)

 

3. Černý ciferník je decentní. Je to dáno barvou. ...je klidná. Nápisy jsou přesné. Co mě dráždí jsou plastové indexy, ketré působí ledabyle nalepeným dojmem. Jejich plastovost je až laciná. Za to v noci je radost se podívat. Luminiscence na monstrech je příkladná.

Nápisy jsou přesné, nijak neruší. Barva kovových částí ruček mě trochu zklamala, čekal jsem nerez a ona je na nich nanesená podivná krémová. Po roce už to ale nevnímám. Co ale vnímám je až drzé překlápění data :-) Ještě jsem neměl hodinky, který by si tak dávaly "na čas" :-). Někdy je verbálně popoháním...mám rád datum v pořádku :-) Další věc co mě svým způsobem štve je červené zvýraznění neděle. Nějak ta červená neladí, ale technicky je to samozřejmě v pořádku :-)

 

4. Původně jsem měl na monstrech gumu. Vypadaly jako echt diversky. Po čase mi ale začala vadit nevyváženost na ruce. Poměrně tenká guma vůči pozdru a nošení nebylo moc pohodlné. Začal jsem pokoukávat po origo tahu a pořídil jej. Perfektně sedí u pouzdra. Lestěné a neleštěné plochy, pevná spona, další regionální zvláštnost v podobě neoprenové extenze. :-) Ten tah mě dráždí tím jak je jednoduchej. Skutečně se povedl...nikdy jsem neměl lepší. A u stěžejek je jeho šířka opravdová lahůdka. Ten tah určitě Suma monstrům závidí :-)

 

Nosím je téměř denně. Jako každý automaty to mají v oblibě. Pokud se zastaví, stačí párkrát citelně otočit rotorem a už jen dát na ruku. Monstra jsou jedinný hodinky který se mi líbí skoro stejně, jako mě štvou. Ale štvou v tom dobrém smyslu. A proto je mám rád. Mám rád věci škaredý tak, až jsou pěkný... A jak to máte vy? :-)

diky za super odlehcenou recenzi... uvazuju o oranzovejch monstrech a ted mam tak nejak vic jasno... ze proste budou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Tiez som tu novy a stale som uvazoval a hladal, ake hodinky si kupim. Po precitani tejto recenzie, som sa rozhodol, ze to budu Monstra....a asi oranzove.

 

Neviem, ci to nebuede vyzerat komicky k ciernemu obleku  :smile_anim: ale bude to dost zaujimavy kontrast.

 

Bohuzial si mozem dovolit iba jedny hodinky, tak Monstra budu sluzit aj na sport aj do spolocnosti.

 

Povodne som chcel kupit Traser, alebo Luminox....... Monstra ma nenormalne ocarili!!!!!!!!!!!

 

Som proste uz rozhodnuty a dakujem tomuto foru :D  

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně tedy přídou strašný, takový, jak to říct, monstrózní .... :sad01_anim:

 

Nechtěl bych je ani zadarmo, ale tak už to na světě chodí, někdo má rád holky, jinej zase monstra, proti gustu žádnej dišputát (= o věcech vkusu se nevede diskuse) a tak ... :rolleyes: :rolleyes:

Upraveno uživatelem cernysip
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak a jsem taky v pasti !

Ještě tak před měsícem bych na takové hodinky absolutně nepomyslel,ale když jsem si pročetl tuhle recenzi a celé vlákno,tak mám pocit,že jsem se zamiloval(manželka promine).

Doteď jsem myslel,že chci prostě Steinharty AVIATION a teď jsem teda sedl na p...l....

Ovšem teď dilema,klasištější černé prvedení,nebo provokativní oranžovou,cosi,co neumím pojmenovat mě táhne k té oranžové!

Já se po.....ru,že mě něco takhle lapne jsem fakt nečekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

mne sa monstra pacia, nie je to to prave orechove, ale nehanbil by som sa za ne.

Vadi mi na nich najma luneta (tie velke vruby) a velke oznacenie minut na lunete (30, 45...). Tiez sa mi nepaci moc tah, pacia sa mi bud komplet brushed, alebo polished, nie mix.

Ale za tu cenu...

 

Ja mam svoje super avenger stale na ruke, tiez su take nejake skarede az su krasne, cize autora recenzie uplne chapem :smile_anim: tiez maju zopar veci, ktore ma vytacaju, napr. neprehladny cifernik, nehovoriac o slabej lumi. Napriek tomu, iny cifernik by som nezniesol, nemenil by som. Tah na SA je fenomenalny (sikmy profesionall), stale trblietavy este..

 

Ked som si SA vybral, nepovazoval som ich za pekne, ale len zvlastne... taky tool. Neskor som sa dostal k breitling katalogu, kde sa v suvislosti prave SA spomina "estetika"... nuz, rozosmialo ma to... Su esteticke, ale inak...

S kovovym tahom maju hmotnost tipujem aj 300g, napriek tomu sedia super, aj su pekne vyvazene, tah je skutocne poriadny (24/20, hrubka min 4mm!!).

 

S odstupom casu by som ich vymenil snad iba za avenger seawolf (bez chorno) s rovnakym dialom a tahom... paci sa mi hrubsie sklicko a vodotesnost do 3000m... ale skoda tahu, iba 22mm.

Pripadne kandidat c.2 cx swiss military 12000 feet. Model 20k feet je asi nenositelny, videl som video ako vizeraju na ruke a hrubka skoro 2.7cm je uz moc.

Dalsia srdcovka - TH aquaracer 500m.

 

Ale tiez je vela vela modelov v cene 500-1000 EUR, ktore by som vedel rad denno denne nosti... napr. luminox, tasser, LUM TEC... vela vela dalsich

 

Musia byt robustne ale, to je podmienka... nepotrebujem odolnost, nerobim ziadne extremne sporty alebo pracu, ale mam rad pocit ze nieco vydrzia... keby nieco...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a jsem taky v pasti ! Ještě tak před měsícem bych na takové hodinky absolutně nepomyslel,ale když jsem si pročetl tuhle recenzi a celé vlákno,tak mám pocit,že jsem se zamiloval(manželka promine). Doteď jsem myslel,že chci prostě Steinharty AVIATION a teď jsem teda sedl na p...l.... Ovšem teď dilema,klasištější černé prvedení,nebo provokativní oranžovou,cosi,co neumím pojmenovat mě táhne k té oranžové! Já se po.....ru,že mě něco takhle lapne jsem fakt nečekal.

Tak už je mám na ruce :clap: Koupil jsem je od Zdeňka ("Z") Abych pravdu řekl,tak se mi při nasazení přisály na ruku,jako by na ni od jakživa patřily. Když je mám na ruce,tak se na ně nemůžu vynadívat. Stále si je musím zakrývat rukou,abych si vychutnal jejich krásnou luminiscenci,tak je fakt skvělá! I přes jejich větší hmotnost jsem si na ně velice rychle zvyknul a díky příjemnému tahu je téměř necítím na ruce. Prostě jednoduše spokojenost maximální. Tímto ještě jednou děkuji Zdeňkovi,za ochotu poslat mi je poštou,i když původně posílat nechtěl. :D

post-13000-055288200 1294134056.jpg

Upraveno uživatelem hejdik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Prostě jednoduše spokojenost maximální. ...

 

Jsem rád, že našly majitele, který je náležitě ocení a bude k nim mít dobrý vztah. Neloučil jsem se s nimi úplně snadno... :sad01_anim: Ale moje Oris Diversky na ně příliš žárlily, takže Monstra musela jít z domu...B)

 

Ať dobře slouží - a vezmi je k moři, mají to rády... Viz:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/23898-putovani-oranzoveho-monstra-do-teplych-vln-indickeho-oceanu-a-zpet-do-chladne-stoky/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že našly majitele, který je náležitě ocení a bude k nim mít dobrý vztah. Neloučil jsem se s nimi úplně snadno... :sad01_anim: Ale moje Oris Diversky na ně příliš žárlily, takže Monstra musela jít z domu...B)

 

Ať dobře slouží - a vezmi je k moři, mají to rády... Viz:

http://forum.chronom...-chladne-stoky/

 

Počkej to chceš říct,že ty hodinky co mám právě na ruce,prošly takto světem? :eek:

Nebo to byla jiná Monstra?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej to chceš říct,že ty hodinky co mám právě na ruce,prošly takto světem? :eek:

Nebo to byla jiná Monstra?

 

Byla to tahle Monstra, co máš teď na ruce. Proto se mi taky s nimi tak těžko loučilo. Ale nemusíš se bát, na té cestě neutrpěla nejmenší úhony - na hodinky jsem velmi opatrný za všech okolností, i kdybych kvůli nim sám měl přijít k úrazu...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...