Přejít na obsah

Ebay


nas76

Doporučené příspěvky

před 2 minutami, lucid napsal:

Sry, ale v té ceně 67 dolarů máš cenu za zboží + poštovné + daň, což je podstatný rozdíl od toho co jsi psal původně. Pokud máš známého, který je v USA a pojede na Vánoce domů, můžeš požádat aby si to nechal poslat a přivezl Ti to. Nebo kontaktuj prodejce a poptej se ho na slevu na poštovném. Nicméně já bych toto neřešil, poštovné není 67 dolarů, jak uvádíš.

Blbě jsem to napsal. Myslel jsem s poštovným 67$. Žádného známého v USA nemám. Z 22$ aby byla 15$ daň je blbost,ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, diddi napsal:

Blbě jsem to napsal. Myslel jsem s poštovným 67$. Žádného známého v USA nemám. Z 22$ aby byla 15$ daň je blbost,ne?

No, tak si spočítej daň + platbu za službu celního deklaranta v ČR, pokud by si to nechtěl proclít sám. Jen celní odbavení zásilek např. u Pošty, která je nejlevnější, je 200,-Kč. K tomu samozřejmě musíš připočíst tu daň a předtím dodat poště všechny doklady atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Ahoj všem, po cca 10 letech jsem nakupoval na ebay a trochu mě překvapilo, že k ceně zboží mi při checkout k ceně a poštovnému přibilo ješte VAT (jak při nákupu z USA, tak i z Číny). Nikdy předtím se mi to takto nestalo. To je nějaká novinka nebo mám něco na účtu špatně nastaveno? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Kupoval jsem letos něco přes eBay z Anglie. Taky mi eBay automaticky připočetl DPH, ale prodejce o tom nic nevěděl, rozhodně to nebyla jeho aktivita. Připočetl to sám eBay a nedalo se tomu vyhnout. Nakonec to proběhlo hladce a balíček mi přišel bez dalších obstrukcí, ale podle toho, co jsem o tom našel, se občas může stát, že celníci budou chtít DPH znovu.  Pak by jim člověk musel nějak prokázat, že už byla DPH zaplacena, nebo zaplatit znovu a pak na eBay vymáhat vrácení té první DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím zkušené uživatele eBay. Nezdá se vám v poslední době, že eBay vyhledá minimum hodinek na zadaný dotaz? Dřív to chrlilo mraky položek a teď na zcela běžné modely sotva pár kusů. Když pak stejné heslo zadám k vyhledání na picclick.com, vypadnou desítky/stovky položek. A všechny jsou k prokliknutí na eBay, které to ve svém portfoliu nenašlo...nechápu...🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ad ebay a celni rizeni: mam dojem, ze v posledni dobe, cca 14 dnu, nejak nefunguje ten global shipping programm, ktery pricital DPH a to jste platili spolu se zbozim a postovnym, coz bylo dobry v tom, ze to prislo na stul bez nejakyho zasahu tuzemskyho deklaranta.... MIsto toho, neco koupim a do zprav na ebay me prijde message od CP,  ze ocekavaji zasilku a ze mem vyplnit form na souhlas s deklaraci...stalo se me to ted za a 4 dnu u zasilek z UK i USA...  A asi sebou zacali mrskat na Poste Pha 120, pac jsem hledal zasilku (obycejnou obalku), kterou me zaslal znamej hodinar z UK, uvnit slovy jedna soucastka do hodinek, uvedena cena nula, pouhy dopis...
Nic dlouho neslo, tak me poslal cislo zasilky a uz to bez hnuti hnije 5 dni na Poste 120... jelikoz je to dopis, tak tam neni email, ani tel cislo, aby me dorucili vyzvu k dolozeni infa.... kokoti...asi by to tam lezelo do soudnyho dne.
Jeste dodavam, ze uplne tu samou vec me posilal uz v lednu a prislo to za 5 dni ohne problem...
Cekam, kdy zacnou clit i pohlednice z dovolene....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak harvey, ty  ses sice stejnej sport, ale jina liga, nevim jak na SK, ale v CR zjevne CP neco podnika smerem k ebayi, jelikoz se nestavalo, ze v zapeti co neco vydrazis, ti v ramci ebay messages prisla zprava Ocekavame zasilku a vyzva k deklaraci z CP, jeste nez je neco odeslano. Tj musi ted existovat nejaky api mezi ebay a CP, vypada to, ze snad zatim   jen testuji neco.... for je v tom, ze jsem ty dve zasilky z UK vydeklaroval, ale CP to nakonec pustila k doruceni bez nejakeho poplatku za celni sluzby...tak uvidime co z toho bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Zažil jsem teď jednu celkem nepříjemnou zkušenost s nakupováním na ebay. Třeba tenhle případ někomu pomůže.

Na začátku minulého týdne jsem na ebayi narazil na aukci pro mě zajímavých hodinek. Nic, po čem bych vyloženě prahl, ale byly skoro jak nové a aukce od 1 eura v době prázdnin skýtala možnost, že se cena nevyšroubuje nijak vysoko.

Na inzerátu na první pohled nic podezřelého. Stejné fotky jsem nikde na internetu nenašel, a i celkem podrobný a precizní text v aukci popisoval tyto konkrétní hodinky, a ne obecné kecy o tomto typu hodinek. Jen se mi trochu nelíbil prodejce, který měl jen pár hodnocení a poslední transakci na ebay podle feedbacků "more than a year ago". Ale u aukce svítilo "eBay Money Back Guarantee", což sice nevím, jak funguje, ale pochopil jsem, že zhruba v duchu názvu toho programu. Takže jsem nezpozoroval nic, co by mě mělo varovat.

V neděli večer jsem tak byl natěšený na konec aukce. Cena pořád příznivá, tak jsem začal přemýšlet, kolik peněz jsem teď ochotný obětovat, a tuto částku v poslední minutě aukce přihodil. Chvíli jsem sice vedl, ale pak cena ještě několikrát nad mým maximem poskočila, takže se nade mnou bili minimálně další dva závisláci. Smůla. Prohrál jsem a trochu litoval, protože vydražená cena byla pořád mírně nad polovinou srovnatelných hodinek na Chronu24 nebo jinde. Ale pustil jsem to z hlavy.

Uběhly tři dny a najednou jsem zjistil, že mám od prodejce těchto hodinek skrze ebay soukromou zprávu. Prodejce mi napsal, že vydražitel nezaplatil a jestli mám o hodinky zájem, mám se ozvat. I když nutkání bylo silné, nechápal jsem, proč prodejce oslovil mě, když jsem podle všeho druhý nejvyšší přihazující nebyl. Říkám si ráno moudřejší večera a rozhodl jsem se na to podívat pořádně druhý den.

Ráno jsem zjistil, že celou situaci ebay vyřešil za mě. Napsali mi, že jsem možná byl kontaktován podvodníkem, že celá aukce byl podvod, abych na něj nereagoval a případnou zprávu, kterou jsem od něj dostal, jim přeposlal. Uživatele už stihli odstavit a inzerát smazat.

Konec dobrý, všechno dobré. Jen přemýšlím, co by se stalo, kdybych aukci vyhrál a obratem zaplatil. Předpokládám, že by snad zafungoval ten systém záruky vrácení peněz. Vím, že když jsem nedávno koupil hodinky na ebay, prodejce mě prosil, abych co nejdřív po doručení udělil komentář, jinak mu ebay peníze (placeno přes PayPal) neuvolní, což mi připomíná systém "Trusted Checkout" na Chronu24.

Každopádně palec nahoru pro evidentně funkční bezpečnostní systém ebaye.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přemýšlím, z čeho v tom mém příspěvku se dá dovodit, že bych plánoval přistoupit na nějakou platbu "mimo ebay" nebo "mimo paypal"... Když je v aukci napsáno "eBay Money Back Guarantee", což jsem uvedl, tak asi prodejce platbu krytou tímto programem nabízí, že?

Fakt nejsem vůl. Snažil jsem se jen upozornit, že se mohou objevit na ebayi nabídky, které prostě nejdou na první dobrou rozpoznat jako podvod. Pokud následně prodejce požaduje platbu jinak, než bylo v aukci uvedeno, a kupující to akceptuje, tak už jsme někde jinde.

Já sám pamatuju ještě dobu, kdy se peníze za nákupy na ebayi posílaly v obálce prodejci. Prostě nic mimo zahraniční platby z účtu na účet, které se musely řešit osobně na pobočce a byly drahé jak prase, případně Western Union, neexistovalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NO me to prijde jako naprosta ebay klasika. Nekdo hackne neci ucet, pak vytoci drazbu a obsele ty co prihazovali se stejnou historkou. A kdyz se najde blb, co prisoupi na prevod, nebo Paypal F&F, ma vyhrano.
Staci mu, kdyz se chyti 1 z peti. ebay na to upozornuje kde muze, do not accept secondary offers...
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"eBay Money Back Guarantee" funguje velmi dobře, pokud je vše přes e-bay a nejlépe i přes PayPal. Mám za sebou několik vyhraných a zaplacených aukcí, které nakonec nedopadly dodáním zboží a vždy jsem dostal peníze zpět. jen je třeba dodržet jejich postup a lhůty....nejsem akcionářem e-baye, ale ty jejich pravidla dávají smysl, podvodníků všude mraky... dobře jsi udělal :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, Seamaster napsal:

NO me to prijde jako naprosta ebay klasika. Nekdo hackne neci ucet, pak vytoci drazbu a obsele ty co prihazovali se stejnou historkou. A kdyz se najde blb, co prisoupi na prevod, nebo Paypal F&F, ma vyhrano.
Staci mu, kdyz se chyti 1 z peti. ebay na to upozornuje kde muze, do not accept secondary offers...
 

Já mám dvojí zkušenost z aukra a jednu z Ebaye (za období cca od roku 2005), kdy mi prodejce jako druhému v pořadí napsal. Když jsem viděl, že tomu prvnímu v pořadí skutečně udělil negativní komentář, dohodli jsme se na částce, která by odpovídala vydražené ceně, kdyby ten první nepřihazoval, a neměl jsem ani jiné pochybnosti, šel jsem do toho. Pochopitelně položky za pár stovek. Ve všech třech případech to dopadlo v pořádku.

Pochopitelně nepopisuji aukráckou klasiku z dřívějšího období - přihodit si na aukci ze "spřáteleného" účtu a pak chtít po druhém v pořadí vydraženou částku, protože ten první to nevzal, a ještě se rozčilovat, když mu dokážu, jak to bylo (byly doby, kdy uživatelská jména nebyla skrytá). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...