African Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna před 47 minutami, Corvus corone corone napsal: To se odpichujete i dolů, ne? Ač se tato sjezdovka zdá jednoduché, tak již od dětství v nás zanechána noční můry Celý den na ni slunce nezasvítí, propeletena ledovými plotnami a záludnými hrboli, ba i umělými skoky. Nejedna lyže i noha zlomená tu byla...no mohl bych vyprávět dál 2
Corvus corone corone Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna A to se ještě vsadím, že jste měli vyježděné cestičky tím lesíkem okolo .
vzduch Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Kde jsou ty časy, kdy takovou sjezdovku s vlekem měla každá dědina na Valašsku. Rolby nebyly, poma nebyla, používala se tzv zvratka, sjezdovka samá mulda a o bufetu si člověk mohl jenom nechat zdát.
Bert Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Kde jsou ty časy, kdy podobný vlek stavěl z přebytků místní podnik, samozřejmě v akci Z, kdy provoz byl totálně nerentabilní, dotoval se z fondů ROH, a lyžování stálo za hovno .... 1
African Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna před 19 hodinami, Corvus corone corone napsal: A to se ještě vsadím, že jste měli vyježděné cestičky tím lesíkem okolo . To mají prckové dodnes a některé vjezdy do lesa už bych ani nedal Já defakto vyrůstal na sjezdovkách v Krkonoších, máme to tam necelou hodinku, ale mám se moc rád na to abych tam jezdil v této době o víkendu....to na těch našich lokálních sjezdovkách se za odpoledne upřímně člověk vyblbne víc
odjinud Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Jj, ta kotva, vožená privazana u pasu a 1,5m vysoke boule, jelikoz nebyla rolba, to se nezapomene. 1
Dali Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Věnuji lyže za odvoz. Závodní na skicross FIS. Dl 185 cm, R 23m, včetně vázání. Ještě mají nějaké hrany, někomu můžou ještě dobře posloužit. Předání nejlépe Klínovec.
Corvus corone corone Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna V 19. 1. 2025 v 17:59, odjinud napsal: Jj, ta kotva, vožená privazana u pasu a 1,5m vysoke boule, jelikoz nebyla rolba, to se nezapomene. Jo, ten hák u pasu na jedné straně a kus dřeva na druhé, to si člověk rozmyslel, jestli spadne (a vrazí si to do ledvin) nebo ne . My jsme pak měli doma vyrobená pouzdra na nohu (na lýtko), tam už to bylo lepší...
DavidLC Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna před 10 minutami, Corvus corone corone napsal: Jo, ten hák u pasu na jedné straně a kus dřeva na druhé, to si člověk rozmyslel, jestli spadne (a vrazí si to do ledvin) nebo ne . My jsme pak měli doma vyrobená pouzdra na nohu (na lýtko), tam už to bylo lepší... Jj, taky si to pamatuju, jak to "zvonilo", než se háček chytil .
Borisslos Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna Jo, a já si pamatuju, jak to borcovi přede mnou po napnutí vystřelilo a ufiklo mu to kus nosu… to byla paráda… 1
Corvus corone corone Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna A ta legrace, když si nějaký umělec při zapínání nahodil ten hák na lano shora a ne zespodu. V lepším případě ho to na prvním sloupu vyhodilo, v horším se tam hák vzpříčil a shodil lano ze sloupu a v tom nejhorším (u toho jsem tam naštěstí nebyl) se ten provaz od kotvy zachytil za to ozubený kolo na sloupu, namotalo se to na něj a nějaký děcko to tehdy vytáhlo na sloup (nebyl nijak vysokej, když bylo dost sněhu) a tam mu to žvejklo haksnu ). To bejvaly časy...
guzmic Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna Letošní zima zatím stojí na Slovensku za h..no, platit 4e za kafe na martinkach mě moc nebaví a obávat se že nebude za měsíc sníh, mě furt tahá do Rakouska (Itálie je daleko). Nemám vůbec žádné zkušenosti, jsem ČSR lyžař, našel jsem tohle středisko: www.schladming-dachstein.at je to vhodné pro mě, ženu a 8 letou dceru, dcera lyžuje bezvadně, manželka vyznává červené sjezdovky. ubytování tam vidím za cca 500-600e na 4 noci + 400e skipasy a jsem na stejné ceně jak v Jasne. Díky za rady.
odjinud Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna Ja s tim moc neumel, tak jsem kotvu nasazoval obema rukama (taky mi bylo tak 10-12). Tim padem ten spalek lezel na zemi pobliz. No a rikali mi, ze to neni moudry, ze je lip ho jednou rukou drzet... jednou se mi ten provazek pak zasekl za brzdu od vazani a sel jsem na hubu raz dva. Hur dopadl jeden od nas z kurzu, provazek mu omotal prst a takhlo ho to za nej az nahoru. Jen cvicna louka, kdy ten vlek jel jen minutu - dve, no ale i tak hned se jelo na chirurgii, protoze mu ho to castecne urvalo...mel stesti, ze mu ho zachranili.
vzduch Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna Občas prasklo lanko mezi sedacím dřevem a zvratkou, ta pak brnkla a zmizela v nenávratnu a hledej ji v tom sněhu. Taky byla mnohdy sranda s vyháknutím zvratky 1
Bert Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna @guzmic ano, je, vřele doporučuji. Trochu to tam znám
guzmic Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna před 10 minutami, Bert napsal: @guzmic ano, je, vřele doporučuji. Trochu to tam znám Díky za info. Napadá Tě ještě nějaké rozumnější středisko? Nechci nikam extra daleko, nejlépe cca 3-4 hod od Bratislavy. Jarní prázdniny má dcera 3-8.3. tak pojedeme v tom termínu na ty 4 noci úterý - sobota.
Corvus corone corone Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna (upraveno) před 2 hodinami, odjinud napsal: Ja s tim moc neumel, tak jsem kotvu nasazoval obema rukama (taky mi bylo tak 10-12). Tim padem ten spalek lezel na zemi pobliz. No a rikali mi, ze to neni moudry, ze je lip ho jednou rukou drzet... jednou se mi ten provazek pak zasekl za brzdu od vazani a sel jsem na hubu raz dva. Hur dopadl jeden od nas z kurzu, provazek mu omotal prst a takhlo ho to za nej az nahoru. Jen cvicna louka, kdy ten vlek jel jen minutu - dve, no ale i tak hned se jelo na chirurgii, protoze mu ho to castecne urvalo...mel stesti, ze mu ho zachranili. Jooo, za prsty to umělo tahat hezky. To se pak muselo druhou rukou pořádně přitáhnout k lanu, aby se prst uvolnil... Správně měla být u vleku obsluha, která když nic jiného, tak hlídala správnou polohu háku a pomáhala slabším jedincům, případně rodičům s dětmi, kteří jezdili společně na jedné kotvě. A samozřejmě měla obsluhovat nouzový stop. Když se nám už moc nechtělo jezdit, tak jsme šli zapínat lidi (zadarmo, znali jsme se s vlekařem a občas u něj spali). Byla to docela dobrá rozcvička . Upraveno 26. ledna uživatelem Corvus corone corone
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se