Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Dám minimálně srovnání s těmy Rossignoly, co jezdím nyní. Na ty jsem přestoupil z nějakých Fischer slalomek, a rozdíl byl neskutečný, hlavně v jistotě jízdy. S tím broušením - nemáš tip na nějaké nářadí? Nechávám si brousit u Šmída v Praze, ale vydrží to super tak den, dva max, pak už je to není ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze zde probíraných lyží: Lusti, Fischer, a Volkle asi můžu přispět svou troškou do srovnívacího mlýna. Dlouhá léta jsem jezdil slalomky Fischer RC4 WC. Dobrý, ale občas zradily na výjezdu. Ale tři páry v průběhu let jsem ojezdil. Pak mi ten poslední někdo ukradl (doufám, že si na něm rozbije hubu), a já začal na zkoušku Lusti. Slalomky jezdím teď FIS RT SL, samozřejmě, že ve 165ce. No, na to, že je mně v hadrech 100 plus, před operací kolene jsem tlačil na legpresu 200 plus v sériích, a druhý domov :-) mám kousek od Schladmingu, musím říct, že mi ty holky dají doooost zabrat. Na odpoledne přezouvám. Dopo jezdím ve dvou režimech: 1) makám - to se pak za 45 sekund zhroutím na hůlky, a dejchám jak lokomotiva. Pak následuje fáze 2) jedu jako člověk. Až mne to přestane bavit, a srdce se vrátí do aerobního režimu :- ) přejdu zase do fáze 1. Ad slalomky: FIS RT SL mi po drobné individualizaci plně vyhovují. Myslím, že sednou 99 procentům lyžařů se sportovními ambicemi, nebo ex závodníkům.

 

Volkle Racetygříky jezdím v délkách dle FIS obřák a superobřák. V obřákové délce mám přímé aktuální srovnání s Fischerkama, protože se mi zkrátka sešly. Tygříky vedou. Na apexu jsou mnohem lepší, no a pokud se strachy nepo ... vesele pokračují dál. Superobřačky asi objektivně nehodnotím, protože IMHO to jsou mimo zavřenou sjezdovku lyže vhodné pro psychické rozpoložení: dnes je mi jedno, že si rozmlátím hubu, a vy mne budete sbírat v délce 200 metrů .... 

 

Jdu rehabilitovat, to zku-vený koleno pořád pobolívá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakupuju tady. Nákup vždy bez problémů, zaplatím kartou do týdne to mám doma.

 

www.rain-sport.de

 nebo

www.skiworkshop.cz

je to shop Zděnka Šafáře, jezdil s Tomášem Krausem SP ve skicrossu, občas jsme se potkávali na ČP nebo na MR. Teď trénuje repre ve skicrossu.

Jsou tam i nějaká videa jak servisovat lyže.

 

Ze začátku doporučuju:

Držáky na upnutí lyží, stolek nemusíš, pokud je máš kam přidělat.

Úhelník s přídržkou pilníku, asi bude nejlepší 88st.

Pilníky 100mm dl. hrubý, střední, jemný.

Středně hrubý a jemný kámen, nebo diamantový pilník.

Odřezávač plastu nad hranou, bez toho to nejde.

 

Potom stačí 1x ročně na velký servis. Doporučuju brousit na 88st/ 0,5st na nezávodní ježdění stačí, Můžeš i na 87, ale zase se rychleji ztupí.

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Bert     Operaci kolene jsem měl asi před 8 lety. První zima po operaci stála za houby, operovaný jsem měl pravý a jezdil jsem hlavně po levý takže mě bolelo i levý koleno jak jsem ho přetěžoval. Částečně slabší pravá noha, částečně psychický blok. Navíc při nárazech při nerovnostech operovaný koleno pořád bolí. Chce to co nejvíc cvičit a běhat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Do hajzlu, co se to děje s Lusti? Po všech dobrých zkušenostech z minulých sezon tohle: Dvoje lyže objednány v dubnu. Dodány v listopadu. Budiž. Neobvyklé lyže a ještě v Bertově designu. Na jedněch ale chybí na špici i patě vybrání na gumičku od pásů, i když jsme se na tom písemně dohodli. Na druhých hrubé chyby v práci s karbonem. Takže jim v pondělí oboje vracím a budu řvát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho co říká Nikol tak to bude na olympiádě mazec a bude se na co dívat. 

Přejíždění po startu něco jako u rampu napříč není nic nového, ale hloubka kolem 3 metrů. 8 metrů to bude adrenalin jako prase.

 

 

https://www.sport.cz/ostatni/lyzovani/clanek/937937-korejci-chystaji-na-olympiadu-brutalni-start-a-tak-se-kucerova-spoji-se-samkovou.html#section-artcl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Vybiram opet lyzarskou bundu (loni se nezadarilo a jezdil jsem ve vojenske parce N3B:-)). Jsem zimozrivy, takze nejakou teplejsi a taky delsi (pod zadek). Melo by to neco vydrzet co do noseni lyzi na ramenou, mit solidni kapsy na haldu kramu co vozim, a taky nejakou solidni vodeodolnost/propustnost.

 

Napada vas neco? Nechci (zatim) nejaky Hannah a podobny radoby outdoor. Koukal jsem na Spyder, no ale 12.500 Kc je docela dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neblbni :-) Jestli to jen trochu půjde, tak zkus nějak rozumně vrstvit oblečení. Navíc v něčem, co je byť jen trochu podobno N3B si stejně dobře nezalyžuješ. Nemyslím to jako rejpnutí, ale nad tím vrstvením se fakt zamysli.

 

Doplnění: Loni jsem si jen tak ve výprodeji kilpi koupil něco, co se tváří jako mírně zateplená větrovka, má to v sobě tepelnou reflexní folii, odolnost 20000 mm vodního sloupce. Je to z řady Siberia. By jsem tepelným komfortem velmi mile překvapen. Cena byly 2 tisíce a kousek, asi ze 6ti. Slevnila to údajná optická vada, kterou jsem nanašel :-)

Upraveno uživatelem Bert
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...