Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

V 1. 3. 2023 v 19:48, cema napsal:

Hele, dá se to pojistit. Dnes mi to shodou okolností říkal kamarád, že si to do Rakouska takhle připojistil.

https://www.axa-assistance.cz/novinky/informace/cestovni-pojisteni-a-alkohol/

To nemá ale nic společného s tím , když tam porušíš zákon nebo uděláš pod vlivem průser. To si jenom připojišťuješ svou vlastní pojišťovnu, protože úplně každá má v případě úrazu problém s krytím.

V Itálii to je teď na štíru, protože po úmrtí toho děcka tam co ho sejmul ožralej idiot a na základě čeho vlastně vznikla nulová tolerance, někde 0,5 jsou tam velice tvrdí. Jedno, dvě pivka, nějáké to bombardino samozřejmě nevadí, ale to jen v případě že nezpůsobíš nějákou kolizi....ale jinak poklud se odjinud nebude motat jak prápor, tak mu nikdo fouknout nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K vyse uvedene takrka katalogove foto - letos se to nejak sere... Nejdriv ze jako mam zajistit hotel s wellness. Ok. Nicmene jsem chytl jeste na ceste fajn rymu a skrabani v krku. Pak jsem to, blbec, podporil, pivem na sjezdovce. Od ty doby jen caj, kafe a slivovice. Do wellnessu (sauna vnitrni / vnejsi, vnitrni para, bazenek, masazni sprcha a venkovni whirpool) jsem se dostal dnes, posledni den pobytu. 😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak nachlazeni me stvalo do nedele, kdy me na sjezdovce sejmula jedna holka. Oba jsme si rekli, ze ok, nicmene ex post jsem zjistil, ze levou rukou v rameni skoro nepohnu. Po dvou dnech tam je sice progress - da se spat, ale nic extra. Ve Ct rano, po prijezdu, zajdu na RTG.

Nicmene jsem mel totez v horsim na druhe ruce loni (z brusli), takze to vidim na par tydnu / mesicu castecna imobilita a bez cviceni. Snad to nebude aspon zlomeny. 😞

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze jak tak lyzuju uz druhy den ze schromlou rukou a ohlizim se vsude okolo, aby me nekdo nesejmul, coz by nemuselo byt dobre, resim vic nez obvykle bezpecnost na sjezdovkach. 

V Madonne je strasne lidi, Folgarida / Maravilla dtto. Pinzolo snad min, uvidime zitra. Myslel jsem, ze to po vikednu pomine, ale ne. Nevim, jestli je to tim, ze jsem nebyl 3 roky v Alpach, ale prijde mi to uz moc. Lanovky stihaji, ale sjezdovky uz moc ne. Volne jsou snad leda cerne nebo male bocni sjezdovky se starymi vleky. Crashu jsem videl pomerne dost, 2x svazet cloveka na sanich a dneska 2x vrtulnik. Osobne bych sem rodinu nevzal.

Naprosto uz tak chapu zavedeni povinneho pojisteni odpovednosti, zavedeni prileb pro 18- a omezeni chlastu. Nicmene to jadro problemu je jinde, tady uz je proste plno, necekal jsem, ze tohle v ITA nekdy zazijju.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 3. 2023 v 19:22, odjinud napsal:

Madonna di Campiglio, foto z nedele.

 

Na Madonnu mám jen ty nejlepší vzpomínky, parádní místo... halda srandy, zlomených lyží, a to hlavní, zašel jsi do obchodu, koupil jsi si Explorery nebo Suby a šel jsi, škoda jen že na ně nebyli prašule 🤣 Krásné časy....je tam ještě ta luxusní prodejna s hodinkami v centru?

DSCF1501 (2).jpeg

DSCF1467 (2).jpeg

DSCF1506 (3).jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Bert napsal:

Borci, nelyžujte s těmi velkýmí těžkými hodinkami. Vaše zápěstí si to nezaslouží. Tedy po pádu 🙂

To jsme byli ještě mladí, krásní a hlavně gumový 😆 Pádů milión a vždy bez ztráty kytičky... časem musí být samozřejmě člověk opatrnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sem včera  po 3 dnech na svahu zjistil, že mám na Garminech aktivitu "lyžování"  Sem si ji teda zapnul a dozvěděl se spoustu zajímavejch údajů, například kolik to mám od vleku k chatě autem, protože sem si to pak zas zapomněl vypnout.

Druhej vrchol byl, když manželka točila na mobil děcka jak to valej a při tom natočila i mne. Nikdy sem se na svahu neviděl a musel sem se strašně smát, protože jsem si nějak naivně představoval, že vypadám dobře.  Kurva, všechno špatně!   :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používáte na svahu appku Slopes? Měří to snad úplně všechno, včetně nejvyšší dosahované rychlosti, vidíte, kde jsou vaši kamarádi a dělá to různé statistiky. Jsou tam mapy všech resortů, v premium verzi ty mapky vidíte snad dokonce 3D... Za mě paráda!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, JR_2010 napsal:

Já jezdím zásadně se závažím na ruce...

20230223_151157.thumb.jpg.df937df82fcacb9d8a19a2f801138fe6.jpg

...a s dopingem v hůlkách...

 

Hezky pěkně :punk: Já tedy musím zaklepat, ale za tu celou historii v lyžování co tak vzpomínám žádné velké úrazy a že to byla za mlada dost divoká léta. Nějáké ty otřesy mozku, vazy v ramenech v čudu, ale zlomenina tedy žádná 🙏

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Madonna je krasna, no bohuzel to odpovida i cenove, takze letos jsme bydleli ve Folgaride, minule v Pinzolu. Takze krasna myslim lyzarsky, bo v tom mestecku jsem vlastne bohuzel nikdy nebyl.

Jinak ja na lze vetsinou beru co nejlehci a nejtensi hodinky, takze letos klasicka géčka DW-5600, urcene pro kancelarske krysy a nebojove jednotky (ve smyslu, ze se nehoni s kverem) armad vseho sveta 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

poprosím běžkařské experty o radu - po 30letech se na to chci postavit. Cíl - dlouhé trasy na klasiku. Vzhledem k ambicím chci sportovní, závodky asi (jeste) ne. Vzhledem k pohodlnosti šupiny nebo mohér, ale nevím co má jaké výhody/nevýhody. Cenově spíš dražší ale nepotřebuji úplný top (na stupnici do deseti, tak 7-8)

nějaký konkrétní tip?

Někde jsem zaslechl, že Fischer raději ne & Rossignol/Atomic jako že jo. Ale sjíždím teprve recenze…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...