Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Do Itálie jezdím každoročně přes deset let a nikdy jsem se nesetkal s tím že by policajti dávali dýchat. Měli jsme tam i pár karambolů, nikdy nikdo nic, ani doktor. Podle mě tam lije každej, a kolikrát jsou Špagetky tak na šlupky, že jim ba naopak carabinery pomáhají domů se sjezdovky :-) Takže to co píšeš je pro mě novinka....

Byla to sjezdovka primárně určená pro děti a začátečníky, tak asi proto, myslím že to byla Alpe Lusia
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byla to sjezdovka primárně určená pro děti a začátečníky, tak asi proto, myslím že to byla Alpe Lusia

Tam je blbé lyžovat zlitej jak dán, to chápu :-) A pokud to tam kontrolovaly, tak je to jenom dobře. ...Jinak slabota letos sníh kluci, slabota :-(

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

No a když tedy pominu nějaký úraz, k čemu ty kontroly? Pokud něco nadýchám, tak mě vyloučej, seberou lyže, zavřou... co se děje? Jinak policaty na lyžích mají třeba i na Ještědu - ovšem taky netuším, jaký mají pravomoce...

Jinak když už jsme u těch středisek, je rozumná volba tento mix v Dolomitech:Helm-Rotwand -Alta Badia / Sella ronda- Plose -Kronplatz? Vše po jednom dnu.

(Je to zájezd, tak styl "ber nebo nech být...")

Odkaz ke komentáři

Chtěl jsem se ještě zeptat ohledně koupě nových lyží.

Mám teď už asi 10 let nějaké bazarové Stockly obřačky - polocarvery z počátků carvingu, cca 180cm. Je to (polo)závodní lyže, jede super rychle, pěkně drží, má solidní hrany i skluznici, ale bolí mě z nich přece jen nohy, protože jsou tvrdé, málo vykrojené a dlouhé. Mám problém s kolenem (po operaci), po dni zápasu s těmahle lyžema bych radši bych něco víc na pohodu, co by se dalo ovládat snáze a samo víc to točilo.

Mohli byste nastínit, co koupit?

Chci zase něco z bazáče (HappySport nebo Harfa sport, něco takovýho) za 2-3000,-, takže na konkrétním modelu se asi neshodnem - to bych tam asi nedohledal, spíš jen obecně jakou značku (aby byla měkčí), výkroj, délku atd.

Chci něco univerzálního, co zvládne i vyšší rychlost, karvit na fleku nemusím (takže asi ne ultra krojené a krátké).

Počítám jezdit primárně na sjezdovkách, primárně českých tankodromech. Volný terén moc neužiju.

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

No, pominu-li všechny, kdo kdy jeli nějaký byť amatérský závod, tak ze zbytku je to průměr. Čili nemám problém dát žádnou českou černou sjezdovku; pokud je ale rozbitá, tak se na ní spíš trápím, ale nejedu nějak, že bych se bál nebo padal.

Jezdím normálně old school - smykem, pouze někdy carvuju (ale to ty moje lyže moc neumí) takže jen na hoodně široké sjezdovce. Moc už nekravím, občas to pustím doů, občas si něco skočím, občas jedu pod sjezdovkou,, no, je mi skoro 40, takže už nejsem žádné kůzle.

Preferenci značky moc nechápu. Jde-li o nápis na lyže, je mi to jedno. Nechci nějaký no-name, ale to se asi moc nevyskytuje. Spíš jsem to myslel v duchu oblíbených polopravd jako "Atomic jsou moc tvrdé" a pod. ČiIi nápis na lyžích a design je mi jedno. Vázání co tam kdo plácl, taky asi nebudu řešit... všechny asi mým požadavkům vyhoví.

---

Ortézu zvažuju už delší čas - Honzo, odkad ji máš? Nějakej sport nebo zdr. potřeby? Nemám problém si ji koupit.

Odkaz ke komentáři

eh.. myslel jsem "občas jedu pod lanovkou", ne sjezdovkou :-))

---

Ještě k tématu - počítám, že velké bazáče mají lyže tak 1-2 sezóny nazpět. Dalo by se vypsat, co tedy stojí za to? Já bych top pak obešel a třeba něco ze seznamu našel...

Odkaz ke komentáři

Ještě dodám, že vážím v zimních hadrech cca metrák a měřím 180cm, prostě něco jako Tomba :-) , jestli to pomůže...

Tady kdosi prodává nějaké atomicy za litr: http://www.sbazar.cz/minidravec/detail/14603469-prodam-all-round-carvingove-lyze-atomic-m2tron-delka

Co Vy na to?

Odkaz ke komentáři

Z meho pohledu prumerneho lyzare: vygoogluj si Atomic Nomad Blackeye Ti a divej se po podobnych lyzich, tzn. all terrain. Kdyz jsi vzpomenul tankodrom, tak to bylo prvni co me napadlo kdyz jsem pred tremi roky na techto atomic poprve stal - fakt mi ty lyze prisly jak tank co projede vsechno, ideal na rozjezdenou sjezdovku. Jen mi celkove prisly o dost tezsi nez jine lyze, ale mozna to jim dodava ten pocit tanku. 

2013BlackeyeTi.jpg

Odkaz ke komentáři

Důležitý je, jestli začneš carvit, nebo zůstaneš u smýkaného oblouku. Jestli jsi smykoval kvůli tomu, žes měl blbý lyže a teď se chystáš na carving, tak to považuju za správné rozhodnutí. Vzhledem k váze bych nešel do ničeho jen pěnového, což jsou nejlevnější modely od všech značek. Jak správně píše kloubík, koukni po allmountain/allterrain lyžích, ideálně s trochu širší konstrukcí. Sám mám Fischer Progressor 900 a super, klidně bych šel i do 800, které jsou o trošku měkčí.

Odkaz ke komentáři

Ortézu zvažuju už delší čas - Honzo, odkad ji máš? Nějakej sport nebo zdr. potřeby? Nemám problém si ji koupit.

Já si je kupoval v Alpách přímo v prodejně lyžařského vybavení, tak si myslím, že tady by to mohlo být stejně + prodejny "Zdravotnické potřeby" + asi i lékárny.

V Alpách jsem teprve pocítil tu mizérii, tady u nás ten cca kilometr sjezdovky ustojím, ale tam je jedna jízda taky třeba sedm kilometrů a to už moje kolena nedávala, tak jsem si je koupil a všechny problémy byly pryč jako když mávneš kouzelným proutkem.

Odkaz ke komentáři

Tome máš s nima nějakou větší zkušenost? Nevypadaj zle

...já ne, ale můj dlouholetý kamarád, který závodně jezdil a více než 20 let dělal servis (loni servis zapíchl) u těchto lyží skončil. Dívá se na to jak z pohledu lyžaře, tak jako servisák (něco jako když Zrno chytí botu do ruky)...jen chválil. Věřím mu v tomto. Nemá důvod si vymýšlet.

My jsme loni začali s Luštincem spolupracovat, dělá nám prkna - vrstvy, dokonce i tvary a to, co si řekneme to udělá. Před tím pro nás vyráběl pan Caha - Choc, který taky dělá pro mraky značek a to i hodně drahých a luxusních...např. Radical. Samozřejmě, že kdo má zázemí jako Kessler nebo SG - Sigi Grabner je vždy o kousek vpředu. Lusti mi přijde jako dobrá volba, supr servis a poctivost v každém detailu.

Uvažuji o těchto.

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...