Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

ted jezdím na Vökle race tiger SL a nějaký typově stejný Elan, na 189cm mám lyže 165cm s obloukem kolem 12,5m, takže tvrdá ostrá lyže mi vyhovuje a docela se mi líbily Lusti RT SL 165 cm nebo Lusti RCT 165 cm obě maj oblouk do 13m, asi si je půjčím a vyzkouším i cena za nový je zajímavá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Völkly jsou perfektni lyze. Rozhodoval jsem se presne mezi nema a Rossignol SL9ti world cup, které jsem si nakonec vybral po testování, ale byly dost podobné.

ted jezdím na Vökle race tiger SL a nějaký typově stejný Elan, na 189cm mám lyže 165cm s obloukem kolem 12,5m, takže tvrdá ostrá lyže mi vyhovuje a docela se mi líbily Lusti RT SL 165 cm nebo Lusti RCT 165 cm obě maj oblouk do 13m, asi si je půjčím a vyzkouším i cena za nový je zajímavá

Odkaz ke komentáři

Ideálně bych kompromis, tj. oboje. Tj. si rád zakarvím, ale pak se zase rád vrátím k smyku.

Smykoval jsem, protože se dřív jinak nejezdilo a na těch mých posledních lyžích se dalo karvit leda na stadionu, řekl bych, že měly tak r=100m :-)

Rád bych občas jel i rychle.

Lyže tedy allround/allmountain, ne úplně začátečnické, polotvrdé (ne jen pěna).

Radius tak 13-15? Výška 160-170cm?

Co tedy ty v tom inzerátu: http://www.sbazar.cz/minidravec/detail/14603469-prodam-all-round-carvingove-lyze-atomic-m2tron-delka ?

(Atomic metron IX)

A nebo ještě lépe - jestli můžete doporučit něco z týhle nabídky: http://www.happysport.cz/eshop/sjezdove-lyze/pouzite-lyze-bazar/

(mám je tady kousek od nás)

Důležitý je, jestli začneš carvit, nebo zůstaneš u smýkaného oblouku. Jestli jsi smykoval kvůli tomu, žes měl blbý lyže a teď se chystáš na carving, tak to považuju za správné rozhodnutí. Vzhledem k váze bych nešel do ničeho jen pěnového, což jsou nejlevnější modely od všech značek. Jak správně píše kloubík, koukni po allmountain/allterrain lyžích, ideálně s trochu širší konstrukcí. Sám mám Fischer Progressor 900 a super, klidně bych šel i do 800, které jsou o trošku měkčí.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem obešel Happy Sport i Harfa Sport a jsem lehce frustrován. Akceptovatelné lyže (stav, stáří, typ...) jsou tak 4000-5000 Kč, což mi za 3-4 sezóny jeté lyže z půjčoven, který by měly spíš jít do šrotu, přijde lehce nemravné.

Harfa nabízí občas i lyže v ceně 2-3000, ale to jsou fakt obludný muzeální vintážky...

Relativně levný jsou pouze závodní lyže, asi je nikdo moc nechce.

Nějak to moc nechápu, v krámě jsou nový lyže vč. vázání od cca 4.5 kkč.

http://www.sportisimo.cz/sportovni-sjezdove-lyze/#razeni=3

Odkaz ke komentáři

Hele, to asi možná v Rakousku a pod., ne? Podle mě to tam koupí pak česká půjčovna jako tady ty Happy/Harfa Sport, půjčujou to další 2 roky a pak to zkouší střelit.

Co jsem koukal na ty modely co tam mají, tak to je fakt min. 2012/2013 nejmladší. 5+ let starý lyže úplně běžně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...