Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Ještě s dovolením zpátky k mým plánovaným novým lyžím, které chci příští týden zakoupit...

Poptal jsem se na Snow.cz, kde tedy odpověděl zatím jen jeden člověk, a ten doporučuje buď nové Sporten Iridium, model 2014/15 (nové s vázáním za 6990, což se ještě dá http://ceskelyze.cz/krosove-lyze/1081-sporten-iridium.html#/46-delka-160_cm/538-vazani-tyrolia_pr11) a nebo nějaké jeté Volant (běžně neznámá, leč prý prémiová US značka, jeté cca za 5000,-).

Další tip by byly lehce jeté zánovní obřačky - GS (175-180cm+, R15-20), že prý pro jízdu smykem, což chci, jsou lepší než curvy, a že jejich "tvrdosti" se svou váhou nemusím obávat :-)

Poslední možnost je v celku náhodná koupě nějakých ojetých carverů, cena je tak 3000-5000.

Tak tedy nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě s dovolením zpátky k mým plánovaným novým lyžím, které chci příští týden zakoupit...

Poptal jsem se na Snow.cz, kde tedy odpověděl zatím jen jeden člověk, a ten doporučuje buď nové Sporten Iridium, model 2014/15 (nové s vázáním za 6990, což se ještě dá http://ceskelyze.cz/krosove-lyze/1081-sporten-iridium.html#/46-delka-160_cm/538-vazani-tyrolia_pr11) a nebo nějaké jeté Volant (běžně neznámá, leč prý prémiová US značka, jeté cca za 5000,-).

Další tip by byly lehce jeté zánovní obřačky - GS (175-180cm+, R15-20), že prý pro jízdu smykem, což chci, jsou lepší než curvy, a že jejich "tvrdosti" se svou váhou nemusím obávat :-)

Poslední možnost je v celku náhodná koupě nějakých ojetých carverů, cena je tak 3000-5000.

Tak tedy nevím...

Tak tyto Sporteny mám již třetí sezonu a je to taková pohodová, univerzální lyže. Pořídil jsem si ji neb už jezdím jen na pohodu a na toto  je plně dostačující. R.  :)

P:S: A je to česká lyže.

Odkaz ke komentáři

Tak tedy nevím...

Jo, jestli nechceš jezdit carving, tak rozhodně vol obřačkový rádius. Třeba na slalomkách se taky klouzat dá, ale ta lyže se chová nervózně a radši by se tou hranou zakousla do povrchu.

Volant jsou jedny z nejdražších lyží na světě, je to něco jako Hublot lyží (taky že se to dost prolíná, kdo je má nové, má možná i ty hodinky). Jsou to takové all-round, obvykle střední rádius, kvalitativně vždy bezchybná lyže. Nevím teda, jak staré budou, 5k je na ně fakt hodně málo.

Z dlouhodobých zkušeností se všemi možnými bych doporučil cokoliv od Blizzard. Rodinná firma z Rakouska a napříč spektrem, jak cenově tak výkonností, nejde šlápnout vedle. Sporteny jsou vyhozený prachy. Od českých recenzentů objektivitu nečekej.

Upraveno uživatelem M.S.
Odkaz ke komentáři

Můžu se ještě zepat, jak to máš s váhou?

Já mám v zimních hadrech a lyžákách skoro metrák a nevím, jestli to ta lyže dlouhodobě snese - je přece jen bez kovové výztuhy jádra...

Tak tyto Sporteny mám již třetí sezonu a je to taková pohodová, univerzální lyže. Pořídil jsem si ji neb už jezdím jen na pohodu a na toto  je plně dostačující. R.  :)

P:S: A je to česká lyže.

Odkaz ke komentáři

Jo, jestli nechceš jezdit carving, tak rozhodně vol obřačkový rádius. Třeba na slalomkách se taky klouzat dá, ale ta lyže se chová nervózně a radši by se tou hranou zakousla do povrchu.

Volant jsou jedny z nejdražších lyží na světě, je to něco jako Hublot lyží (taky že se to dost prolíná, kdo je má nové, má možná i ty hodinky). Jsou to takové all-round, obvykle střední rádius, kvalitativně vždy bezchybná lyže. Nevím teda, jak staré budou, 5k je na ně fakt hodně málo.

Z dlouhodobých zkušeností se všemi možnými bych doporučil cokoliv od Blizzard. Rodinná firma z Rakouska a napříč spektrem, jak cenově tak výkonností, nejde šlápnout vedle. Sporteny jsou vyhozený prachy. Od českých recenzentů objektivitu nečekej.

Volant brand patří Atomicu a lyže se již nějakou dobu vyrábějí v Altenmarktu. (Wiki)

Odkaz ke komentáři

Volant brand patří Atomicu a lyže se již nějakou dobu vyrábějí v Altenmarktu. (Wiki)

Já vím. Ono Hublot taky patří LVMH. Ale převlečené Atomic to vyloženě nejsou, jsou to modely v zásadě samy o sobě (nijak inovativní, ale v žádném případě špatné nebo zaovstalé, prostě konzervativní a kvalitní jistota). Mám jedny doma, sic na nich nejezdím já, ale co do zkušeností můžu sloužit.
Odkaz ke komentáři

Můžu se ještě zepat, jak to máš s váhou?

Já mám v zimních hadrech a lyžákách skoro metrák a nevím, jestli to ta lyže dlouhodobě snese - je přece jen bez kovové výztuhy jádra...

Tak já  mám v plné zbroji asi 90kg, 180 cm a lyže 175 cm. Na "ledovou horu" by to chtělo určitě tvrdší lyži, ale já jsem spokojen.

Odkaz ke komentáři

Sporten - česká firma z Nového města... co mi to jen připomíná? :-) začínám mít trochu obavy :)

...můžeš být v klidu. Jinak nové lyže jsou nové lyže, pokud teda člověk jezdí hodně. Já už si jeté (ski, snb) mnoho let nekupuji. Jedna zkušenost s prošláplou Volant lyží na skialpech v Tatrách stačila...několik set metrů skluz po ledové plání hory, kterou jsme traversovali a bez šance se o hranu opřít a zastavit...fuj. Hnědka olízla trenky...naštěstí bylo trochu sněhu na konci pláně a já nesletěl ze skály.

post-39712-0-41777500-1452593545_thumb.jpg

post-39712-0-00697500-1452593546_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nakonec jsem večer nevydžel muka volby :-) a koupil starší model (ale nové) od Dynamicu, a to přímo tyto a zde: http://www.lyze-sport.cz/nove-lyze-dynamic-vr-21-lt-vazani-xto-176cm-p-1395.html

Hodnotí to v testech jako takové amatérské měkčí obřačky, tak to snad bude ok. O víkendu to prubnu.

edit: teď jsem už jen zvědavej, jak dlouho mi bude vyskakovat kontextová reklama na lyže :-)

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

Já na VR21 jezdil pár let a celkem to ušlo. Na to, jak jsi popisoval svůj styl jízdy, by měly být OK. Když byly nové, tak jsem byl nadšenej, ale brzy jsem našel jejich limity a pak už mě tolik nebavily. Ale ty limity byly spíš při snaze o poctivý carving na zmrzlém prudším kopci. Na rekreační ježdění byly úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři

No, horší než ty stávající to snad nebude, takže spokojenost je snad zaručena :-)

---

Ještě jsem se chtěl zeptat na brýle, máte nějaký tip?

Jo, jezdí tady někdo v přilbě? Trochu ji začínám zvažovat...

Přilbu na 100% a brýle dle přilby, ke každé pasují jiné nebo obráceně,chce určitě vyzkoušet oboje najednou :-) Mám vše Uvex a jsem spokojený. http://www.sportisimo.cz/uvex/x-ride-motion-air/52901/

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

To je pravda. Člověk ušetří za jednu helmu tak 5 čepic :-) Hned se mi zdá levnější :-))

A co pod ní? Kukla nebo nějaká anatomická čapka? Nebo nic?

Jak dlouho tak helma vydrží než ten plast zdegeneruje?

5-10 let?

Helma je super. Aspoň nemusím řešit čepice :D. Brýle nevím. Sám mám nějaký uvexy, ale v brýlích jsem toho moc nevyzkoušel. Koupil jsem je právě proto, že mám uvex helmu a takhle k sobě perfektně pasujou.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...