Maxmillian Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Nemate nekdo zkusenosti s kratkymi lyzemi? Neco jako Snowblade, Shorties, BigBlade, ...? Chtel bych to zkusit z nekolika duvodu 1. pro legraci, protoze na dlouhych lyzich uz proste jezdit umim a snowboard me nebavi, 2. pro lepsi ovladatelnost pri jizde s malym ditetem. Zacal jsem si cist nejake informace na http://www.lyze-snowblade.cz, ale trochu se na tom webu ztracim a mozna by me realna zkusenost nekoho s podobnym typem lyzi nakopla spravnym smerem. Jezdime prevazne na upravenych sjezdovkach v Italii, jsme zvykli na slalomky a ani vahove to nebude zadny problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Ano s krátkými lyžemi už nějaké zkušenosti mám. Prvních 5let jsem jezdil ty metrovky s vázáním pevným. Dalších 6let jezdím Shorty 120cm s klasickým vázáním. Jsem maximálně spokojený, už bych neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 A vadi ti na nich neco? Predpokladam, ze z logiky veci to nebude idealni do hlubokeho snehu nebo na velmi rychlou jizdu, ale zase s tim bude zabava pri pomalejsi jizde a jsou lepsi na boule nebo do rozryty sjezdovky pozde odpoledne. Koukam na neco takoveho http://www.lyze-snowblade.cz/zbozi/8072/Lyze-WEX--SOFT-123-Triax-3DR---WhiteBlack-Viking.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Já mám Salomon Axess 120. Osobně na nich žádná negativa nevidím, já jsem vyložený slalomář , máš pravdu že při velmi rychlé jízdě už ta lyže asi nebude tak klidná jako u delších lyží k tomu určených. Ale na tu délku je stabilita i v rychlosti myslím velmi překvapující. V hlubokém sněhu jsem s nimi nikdy nebyl, a ani v něm jezdit neumím. Na rozrytých sjezdovkách i muldách sem problém neviděl. Já jsem si ty kraťasy před léty koupil jenom tak ze srandy, a od té doby jsem po dlouhých již nesáh. Ideální by bylo si je někde půjčit a vyzkoušet či by ti vyhovovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2017 Super, diky moc. Napsal jsem do toho shopu a uvidim co mi k tomu vyberu reknou. V nejhorsim je tu pak nekomu prodam. Stojej jak dvoje Seika, tak to je v pohode :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malej Jiří Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2017 A vadi ti na nich neco? Predpokladam, ze z logiky veci to nebude idealni do hlubokeho snehu nebo na velmi rychlou jizdu, ale zase s tim bude zabava pri pomalejsi jizde a jsou lepsi na boule nebo do rozryty sjezdovky pozde odpoledne. Koukam na neco takoveho http://www.lyze-snowblade.cz/zbozi/8072/Lyze-WEX--SOFT-123-Triax-3DR---WhiteBlack-Viking.htmDo boulí bych je úplně nebral, přece jenom jak se nemáš za patou o co opřít tak tě větší záklon posadí na zadek a v rozrytým sněhu se s nima taky budeš trápit. Na druhou stranu na vyblbnutí dobrý a na učení malýho taky. Já si je vyzkoušel a potom se vrátil k slalomovejm Stöcklím a jsem spokojenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2017 Diky. Ja se boulim vetsinou vyhybam, ale rozumim. Zitra mi prijdou a jsou to 124, takze ne uplne ty kratky. S panem co je vyrabi jsem si popovidal a zda se, ze vi co dela. Svoje stavajici slalomky si urcite necham, takze to pak nejspis budu stridat podle nalady. Ted uz jenom musim vymyslet kam rychle zajet na testovaci jizdu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malej Jiří Odesláno 3. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2017 120 bude v pohodě, já jezdil 101 a to byla nuda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 4. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2017 Ja jezdil 100 cm a dobrý, uz bych asi taky dlouhy nechtel, ale jezdim prevazne s deckama, zadny pekla... Premyslim ze bych taky zkusil ty 120 cm, pac na muldach presne jak pise malej Jiri, me to rozhodilo a hodil sem zada jako prase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Dneska jsem testoval ty 123cm lyze v tom holomrazu co byl venku a musim rict, ze jsem fakt spokojenej. Mam 185cm a kolem 85kg s vecma. Lyze drzej jak v kratkych rychlych oblouccich, tak v delsich obloucich pres celou sjezdovku. Nedal sem si na drzku ani jednou a jediny co je trochu problem je pak brzdeni z vyssich rychlosti. Se stabilitou jsem nemel problem ani rano na upraveny sjezdovce, ani vecer na lehce rozjezdeny i kdyz to moc v tom mrazu stejne nepovolilo. Za sebe musim rict, ze jsem fakt nadsenej a vim, ze nemusim tahat dlouhy lyze, kdyz nebudu chtit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Tak to jsi mne potěšil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Mate tip na nejaky lyzaky?Cena... No ani nevim kolik dneska nejaky normalni lyzaky stoji... Treba okolo 5-6k?Jezdim na lustinach FCT 155cm R10 s 3cm podlozkou. Takze rezany oblouky hodne toceny. Bavi me funcarving.Diky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 (upraveno) Moje čerstvá zkušenost s koupí lyžáků. Nějak mě to lyžování už moc nebavilo a nešlo, protože jsem měl boty s nízkou flexí a pořád jsem si říkal, že tím to není a ono to tím bylo (samozřejmě věk má také vliv.-)). Koupil jsem 130 a lyže mě začaly opět bavit. Nechal jsem si změřit nohu, i šířku a podle parametrů zkoušel, byl jsem ve třech prodejnách po cca hodině až jsem vlezl do těch pravých. Rada: změřit nohu a podle toho zkoušet, zkoušet, zkoušet.....Jen podotýkám, staré boty byly o číslo větší a užší o 2mm, jsem kokoška, že jsem se tomu nevěnoval už tenkrát....Barva a značka je imho druhotná... Upraveno 11. ledna 2017 uživatelem DavidLC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bladerunner Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Mate tip na nejaky lyzaky?Cena... No ani nevim kolik dneska nejaky normalni lyzaky stoji... Treba okolo 5-6k?Jezdim na lustinach FCT 155cm R10 s 3cm podlozkou. Takze rezany oblouky hodne toceny. Bavi me funcarving.Diky za rady.Dalbello Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 (upraveno) Na to co jezdis bys potreboval koukat ve vyssich cenovych hladinach. Zalezi taky, jakou miru pohodli jsi ochoten snest a jakou mas nohu. Doporucil bych ti radu MACH1 od Tecnica, s flexi 120 pokud nechces 130 :-) Obecne na ten Funcarv potrebujes botu, ktera bude co mozna nejuzsi, zajimat by te melo konkretne "width of shelf" a to do hodnoty 98 (race boty maji 93, vetsina lidi ma 100+). Samozrejme, cim lip se ti v te bote bude jezdit, tim mene pohodlne to bude :-)) S tema botama si dej zalezet, kazdej druhej investuje 20k do super lyzi, ale jezdi v obyc. botach za bura. Pritom je to pro pokrocileho lyzare zasadni vec. https://www.tecnicausa.com/product-detail/?id_categoria=1594&product_uid=199693&color_number=BLBK&world=1 Starsi modely v doprodejich se daji obcas pomerne vyhodne koupit i u nas zhruba v te cene, o ktere uvazujes. Svoje drivejsi Tecnicy jsem tehdy nasel na krizovatce Palackeho tridy s Husitskou v Brne...nejaka prodejna se zimnima sportovnima vecma. Ale uz je to par let, nevim jestli to jeste funguje. Mate tip na nejaky lyzaky?Cena... No ani nevim kolik dneska nejaky normalni lyzaky stoji... Treba okolo 5-6k?Jezdim na lustinach FCT 155cm R10 s 3cm podlozkou. Takze rezany oblouky hodne toceny. Bavi me funcarving.Diky za rady. Upraveno 12. ledna 2017 uživatelem Mechac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ja mam prave lyze i lyzaky dost dlouho, lyzaky jednoznacne vymenit, ale mam strach menit lyze, pac proste vsechno mozny co jsem zkousel se mi zda horsi nez co mam. Bracha ma tvrdsi lusti RCT - horsi, kamos nejaky top slalomky od headu - dobry, ale taky to nebylo omo... A to uz vubec nemluvim o tom, je ta podlozka co mam na lyzich je snad jedina, kterou jsme zatim nikdy nevytrhli nebo se nejak jinak neposrala... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edas Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Lange RX 120. Šířka, pokud si dobře pamatuju 102mm, je to dobrej kompromis, v pohodě v nich vydržím celý den. Porovnával jsem je na prodejně s Dalbello (ty jsem jezdil dřív) a vzal jsem ty Lange, byly o kousek užší.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Obecně velmi úzké jsou Fischery. Já jezdím 120 a 150 somatec podle nálady a potřeby. Ty 150ky určitě seženeš za dobré peníze, takových magorů moc není :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 A kdyz zadny zkouseni bot nepomuze, tak je tady vzdycky http://www.bootfitting.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mechac Odesláno 12. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2017 Ja budu lyze menit pristi rok, takze se ted v lyzich moc neorientuju. A ja jsem vylozene na tvrde slalomky, takze tam bych ti asi stejne neporadil :-) Jedine co, tak az si vyberes, na ebayi prodava jedna firma po sezone kvanta lyzi, z testovacek, a daji se tam koupit zanovni lyze za super cenu. Pokud se spokojis s tim, ze nemas funglice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se