Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?


Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

V 11. 10. 2020 v 10:10, Seamaster napsal:

Mas je jako zakazku, nebo dle toho nastavujes zakosum hodinky?:) Vim o co jde, ty jsou jeste presnejsi, jedou na 4,19 Mhz, ze?
Jinak i tyto me naramkove jsou stale az trapne presne, za 1,5 roku, co vydrzi baterka se predbehnou o necele 1,5 sec.
A v Omega museu je maji/meli urcite :) Je to dost milnik u Omegy, nejpresnejsi naramkove ever.
 

2020-10-11 09_58_41-A Visit To Omega Museum ebook v1.pdf - Adobe Acrobat Reader DC.jpg

Ne, nemám na opravu je to oblíbený kousek mojí sbírky hodinářského harampádí :)  a skutečně podle nich nařizuji zákazníkům hodinky. Jednou za půl roku je potřebuji pozastavit protože se o 1 sekundu předejdou. Už jsem si hrál s myšlenkou, že bych je zareguloval pomocí regulačního trimru, ale když jsem je dal na mašinu zjistil jsem, že bych mohl spíš kalibrovat mašinu podle tady toho chronometru. :) Tak jsem se na to vykašlal.....

Jinak se opravdu jedná o certifikovaný chronometr observatoří De Neuchatel vyrobený na zakázku Francouzkého námořnictva. Byl vyroben ve velmi omezeném množství a často ho použily jako exklusivní dar pro významné osobnosti. Omega zakázku vyhrála nad Seikem ( ale to nevím jistě ).

Úplně skvělí je integrovaný měřák stavu baterie a výstup signálu  1 Hz.  I nařizování sekundové ručky je technická libůstka. Páčkový přepínač, kterým se buď zrychluje chod na dva kroky za jednu sekundu a nebo zpomaluje na 1 krok za dvě sekundy. Je to prostě boží.....

Mám k tomu doklad z aukce kusu č. 1148, který se vydražil za 15340,- CHF.

 

 

PA120715.JPG

PA120716.JPG

PA120717.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 7,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Taky jsem malem jedny poridil, ale pak to radej utratil za neco jineho na ruku. Jsou super, ale tikajicich lapacu prachu mam doma uz dost :)) Malo z historie: 
The Megaquartz model was developed following a request from the French Navy in 1978 looking to purchase a quartz ship chronometer as a reliable time source independent of satellites and radio signals. The aim was a timepiece with a precision better than a 1 second deviation a month. A total of 36 watch and clock manufacturers applied but Omega was chosen after a year of testing the Megaquartz under difficult circumstances at sea. This high precision instrument (less than one second of deviation per month) successfully passed the most rigorous scientific tests at the Neuchâtel Observatory: temperature variations, thermal shocks, magnetic fields and others and after 47 hours of examination earned the official title "Quartz Marine Chronometer". Launched into the market in 1980 as the "Omega Megaquartz Marine Chronometer", it is thought that less than 1000 pieces were made out of which the majority was delivered to the French Navy. Swiss Government also used the Megaquartz as official gift and examples were given to King Carl Gustav of Sweden, French President Mitterrand and King Hussein of Jordan. The city of Geneva presented it to Presidents Reagan and Gorbachev during the America-Russian summit in 1985 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pěkný, člověk se hned zase něco nového dozví. Jen jsem trochu zklamaný tou cenou....😀 co je tam vidět. Ale nevadí počkám dva tři životy a když mi tam nevytečou baterie, tak to prodám.

Jen mi tam nesedí údaj o počtu vyrobených kusů. Uvádí, že jich bylo vyrobeno do jednoho tisíce kusů a ten můj má číslo 1415 a ostatní co jsem viděl jsou číslovaný taktéž nad 1000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi jsem na ebay vydražil od chlápka z Filipín, co prodává hlavně vraky Seiko, nefukční Omegy megaquartz. Kupodivu byly komplet a s origo dílama. Ony ty strojky kalibru 1310 se (asi) nefejkují :)

Protože je teď víc času, tak jsem si s nima pohrál, oživil, provedl jim drobnou manikúru a nasadil plonkovní kožku. 

196.0037_1.thumb.JPG.9bc6381a38b0ab458e7e1306e3a28636.JPG 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 24. 10. 2020 v 17:12, beginner napsal:

Tissot. 1967... na nákupech 

 

Pěkný zlaťáky!

Já přidám své modré / ocelové pětsetšestnáctky. Hodil jsem je na modrý racing řemen, který k nim vyrobil předchozí majitel @AndyAaron a musím říct, že barvy (modrou i oranžovou) sladil podle mně moc hezky

 

 

IMG_4166.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 44 minutami, AndyAaron napsal:

Abych to uvedl na pravou miru, ja ho nevyrabel, ale koupil a uplne nahodou ty barvy celkem presne sedi. Jak modra, tak oranzova. Je to super kombinace emoji1303.png

ano, ano hned jak jsem to odeslal, jsem si uvědomil, že je to nepřesné. Ale vymyslel jsi to moc dobře. Kdo ho vyráběl, jestli prozradíš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu muset zkusit pohledat. Bral jsem to nekde v zahranici, uz si presne nepamatuju.


Nevadi Ondro, kdyby sis vzpomnel, dej mi prosim vedet. Je moc prijemnej, ale jak je mekkej, tak si myslim ze se brzo opotrebi a budu potrebovat nahradu.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...