Vlcacka Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Já mám rozdělanou Merkavu od Vyškovského, odpočívá zatím v šuplíku v pokoji... obývacím... Má sotva jen kus věže.
Sphinxx Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Děkuji...Teda velký respekt, kolego. Ta V3S je fakt super pokoukání a nejen ta. Historickou, vojenskou techniku můžu.
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Ta vejtřaska je úplně famózní, hned se mi vybavil ten pocit, jak jsem tam spal zlámanej, ohnutej přes motor, smradlavej od nafty...
Heini Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Díky...Jo, taky jsem s ní jezdil na vojně v 85. Proto jsem si ji chtěl postavit. Bohužel neexistovala stavebnice z plastu, tahle je rezinová, v podstatě polotovar. Hodně jsem ta toho musel dodělávat, včetně všech kardanů a ještě víc detailů jsem nevyrobil. Plachta je taky moje práce. No, mám ještě jednu, vyrobili jich tenkrát asi 20 ks, než se rozpadla forma, tak kdyby si chtěl někdo z Vás zamodelařit, je k mání. Model měří cca 7,5 cm na délku.
Vlcacka Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Já si chci sehnat tu modrou Pávkovu - v papíru vyšla loni. :-)
Heini Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Jo, Pávek měl valník, bez plachty, o to je to jednodušší, ale papírovou bych tedy nedal. Před papírovými modeláři smekám, dokáží udělat model jako živý, ani není poznat, že je papírový.
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Díky...Jo, taky jsem s ní jezdil na vojně v 85. Proto jsem si ji chtěl postavit. Bohužel neexistovala stavebnice z plastu, tahle je rezinová, v podstatě polotovar. Hodně jsem ta toho musel dodělávat, včetně všech kardanů a ještě víc detailů jsem nevyrobil. Plachta je taky moje práce. No, mám ještě jednu, vyrobili jich tenkrát asi 20 ks, než se rozpadla forma, tak kdyby si chtěl někdo z Vás zamodelařit, je k mání. Model měří cca 7,5 cm na délku.Tak to jsme se v ní mohli na vojně potkat
Vlcacka Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 (upraveno) Hodně mých kamarádů modelářů dělá oboje, plast i papír nebo používají plastikářské metody na papíráky a tím tu vystřihovánku posunou na mnohem vyšší level. Papír je hodně limitovaný tvarově, modely často nemají interiér (ale to se poslední dobou dost změnilo), ale já si vystřihovánky vybrala hlavně kvůli tomu, že se tam používají pro stavbu hodně jednoduché nástroje a výsledek je často hodně fajn. Ale je to jako se vším - musí se trénovat. Osobně stavím kvůli tomu že mne to baví, na nějaké vavříny to nebylo a nebude nikdy. No a na ozkoušení, jestli to člověka chytne nebo ne je taky spousta modelů free a jsou docela slušně vychytané. Tahle vystřihovánka je aktuálně ve vánočním dvojčísle ABC. Až mne to překvapuje - teď se soustředí spíš na krabicoidní lehké modýlky. Upraveno 31. prosince 2017 uživatelem Vlcacka
Heini Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 No když ta děcka už na složitější modely nemají mnohdy čas i trpělivost. Buďme rádi, že vůbec něco lepí nebo dělaji rukama mimo pohybů na klávesnici.Jinak jsem byl 85-87 v Liberci u chemiků...Ta Tatra je taky papírová, má to včetně motoru s veškerými detaily. Borec.
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Tatra je tedy taky superliga...já byl 84-86 u chemického průzkumu v Jihlavě
Vlcacka Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2017 Jojo, práce Miši Traje, mladýho skvělýho kluka, mám ho ráda a ráda s ním na papíráckých výstavách pokecám. A ano, nejsem z těch co prskají že bylo za našich dob ABC nejskvělejší, doba se posouvá, zájmy děcek taky a navíc vím kde ty složitější modely sehnat (to už je doména hlavně těch sólo vydavatelů), proto píšu, že mne ta lízina překvapuje, autor modelu totiž rád dělá přední nápravu pohyblivou a na to než jsem přišla jak to lepit aby to fungovalo jsem potřebovala několik let.
klobadysek Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 No tak zase jedna čtyřiadvacítková Gůza. Breva 1100 (2003- 2011) Naháč který byl důležitým komerčním úspěchem pro Moto Guzzi po převzetí Aprilií postavený na klasickém velkém bloku V11. Nové bylo všechno ostatní: rám, instrumentální panel, letmo uchycené kolo, výfukový systém na jednu stranu, nový typ kardanu atd. Později přišla také varianta 850 ccm a 1200 ccm, která byla základem pro V12 Sport a Norge.
brett Odesláno 6. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 Trochu off topic,tedy ani auta a ani motocykly, ale ... jsem si letos dopřál ... těmhle je už více než 45 let: a tyhle jsem ještě ani nevybalil :-( celkem přes 50 loko a přes 280 vagónů ... :-)
Murphy97 Odesláno 6. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2018 Zadny OT, je to nadhera! Pojdme vymyslet lepsi nazev pro toto vlakno, at se tady muzeme kochat veskerym modelarstvim.Preci jen, jsme na hodinkovem foru, tak at se to moc netristi ne? Uz tak je fajn, ze tu muzeme spolu s kukackami byt :-)... "Sberatelstvi - modely, modelarstvi a vse okolo" ???
Heini Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Vláčky jsou moc pěkný, ale taky docela náročný koníček. Mašinka za desítku žádný problém. Paráda...
siwi Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Zadny OT, je to nadhera! Pojdme vymyslet lepsi nazev pro toto vlakno, at se tady muzeme kochat veskerym modelarstvim.Preci jen, jsme na hodinkovem foru, tak at se to moc netristi ne?Uz tak je fajn, ze tu muzeme spolu s kukackami byt :-)... "Sberatelstvi - modely, modelarstvi a vse okolo" ??? Tvůj nápad má logiku a vůbec není od věci. Jen za sebe se trochu bojím, aby tu pak nebylo víc letadýlek, lodiček, tanků... ty mě totiž vůbec neberou
ferrycz Odesláno 7. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Tak přispějí jedním mým modelem to za nim je originál ;-)
Murphy97 Odesláno 7. ledna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2018 Je to tady moc pestre. Fakt pekne! Siwi, tak to jeste nechme s tim, ze nepsane pravidlo je, ze vsichni sberatele a modelari jsou vitani. Co rikas?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se