Petr_P Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Zkušební zařízení pitot-statického systému typu PS 453.010.AH je z dílny Revue-Thomenn. Například na L-159 se v AČR používá asi prakticky identický model PS 453.010.BC. A ten má v sobě elektrický akumulátor (+ šňůru na provoz/dobíjení ze zásuvky), který napájí vibrátor ve výškoměru z řady 3A50.20. Protože ten tvůj tester je už z roku 1993, tak napíšu ještě jednou to, co jsem napsal na začátku této diskuze. Je v první řadě potřeba zkontrolovat, zda funguje napájení vibrátoru ve výškoměru. Zejména, jestli je elektrický akumulátor v testeru vůbec nabitý, jestli jde ento akumulátor nabít na příslušnou nominální kapacitu, nebo už je prošlý (to závisí na četnosti používání/nepoužívání, dobíjení/vybíjení,?). To je bohužel asi vše, co se dá poradit takto od klávesnice. Link to post Share on other sites
olson21 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 No já myslím, že neg. vlastnosti těchto konkrétních přístrojů, jsou spíše způsobeny konstrukčními nedostatky. Co vím, tak už se ani moc často nepoužívají. Link to post Share on other sites
1Lachtan Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 V lednu jsem zde dával pár obrázků palubních hodin v letadle Wassmer WA-54 Tehdy jsem netušil, že jejich osud se již chýlí k smutnému konci... 08.05.14 skončila jejich životnost (zároveň s letadlem) v lesíku za RWY někde v Moldavsku... Nechtějte po mě žádné podrobnosti - sám je nemám - snad jenom, že posádka z toho údajně odešla po svých. Link to post Share on other sites
1Lachtan Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Další "úlovek" - tentokrát Piper PA-28 Cherokee Link to post Share on other sites
zhrado Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Po dlhom čase aj tento "chlievik". Pre mňa fascinujúca fotka! Foto z fóra kosmonautix. Link to post Share on other sites
PaloZV Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Po dlhom čase aj tento "chlievik". Pre mňa fascinujúca fotka! Foto z fóra kosmonautix.parada.... Link to post Share on other sites
eloga Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 (edited) to je Gagarin a spol, z Vostoku ne? Hodiny z Pipera maj dobrou náladovku, to je fajn exemplář. ** Edited February 5, 2015 by eloga Link to post Share on other sites
1Lachtan Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Po delší odmlce zase jeden Sinn kousek - tentokrát na Cessně C-310 :-) Link to post Share on other sites
1Lachtan Posted June 18, 2016 Report Share Posted June 18, 2016 A další kousek - tentokrát Savoia-Marchetti Link to post Share on other sites
5etter Posted July 12, 2019 Report Share Posted July 12, 2019 Dostaly se ke mně tyhle AVRM. Z palubních hodin jsem je předělal na stolní. Česká verze, rok 1970. Lumi svítí sice jen slabě, ale za to krátce. Když jsem sháněl informace o těchto hodinách nejen na Chronomagu, ale i na celém Internetu, nikde jsem se nesetkal s takovým pouzdrem, jako má můj kus. Proto bych se chtěl zeptat znalců vojenské techniky, jestli někdo netuší, z jakého stroje tyto hodiny pochází a v čem je jejich instalace tak specifická, že si vyžádala neobvyklé zapouzdření. Díky. Nějaké další fotky mám zde. Link to post Share on other sites
Recommended Posts