Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych se s Vámi podělil o následující zkušenost. Nedávno jsem si pořídil pilotky značky Ticino - automaty (psal o nich Šíma v sekci německé hodinky- ekonomické fliegry, je tam popis i fotky). Domnívám se, že v hodinkách je kalibr Myiota 8215 v upravené verzi (hodinky nemají jako správné "fliegry" ani popis ani datumku). Po několika dnech nošení na ruce, kdy časová odchylka činila cca +4 s denně (což mne příjemně překvapilo), jsem je odložil na vrtič, protože se mi již stýskalo po jiných menších (tyto mají průměr 47). Podotýkám, že se jedná o nejlevnější typ vrtiče (Čína nebo Korea). Vrtí směrem, který předem nadefinujete, obousměrně automatické vrcení je vyloučeno. Vrtí hodinu a pak 3 hodiny odpočívá. Počet otáček za den není nadefinován a není možno ho měnit ručně ani automaticky (v pohodě jsem ho dřív používal pro hodinky s ETOU 2824). Vrcení jsem nastavil podle směru, vyznačeného na rotoru (ve směru hodinových ručiček při pohledu na ciferník). Po třech dnech vrcení se hodinky zastavily (a to i krátce po opakovaném pokusu). Vzal jsem je opět na ruku a jdou naprosto bez problému s původní přesností. Jedná se o moje první hodinky automaty s kalibrem Myiota, trochu mne překvapuje, že je při pohybu rukou slyšet pohyb rotoru a při rotačním pohybu zápěstí směrem k sobě je slyšet zvuk, jako když se natahuje autíčko na klíček. Podotýkám, že hodinky byly koupeny v květnu tohoto roku.

Odesláno
Jedná se o moje první hodinky automaty s kalibrem Myiota, trochu mne překvapuje, že je při pohybu rukou slyšet pohyb rotoru a při rotačním pohybu zápěstí směrem k sobě je slyšet zvuk, jako když se natahuje autíčko na klíček. Podotýkám, že hodinky byly koupeny v květnu tohoto roku.

co mam zkusenost ja, tak Miyoty takhle krasne "chrasti" normalne. :) mam je rad.

Odesláno

Natahovanie klucom je spravna asociacia presne tak to funguje... proste rotor je v zabere len na jednu stranu..... neznasanie sa s natahovacom je u miyoty standardny jav (a vobec u vsetkych kalibrov s jednostrannym natahom)

vyhodou je jednoduchost natahovacieho mechanizmu a (udajne) mensie dlhodobe opotrebenie

nevyhodou je okrem problemu s nenastavitelnymi natahovacmi aj tzv efekt divokeho rotora ked je mozne roztocit rotor na volnobeznu stranu a cele hodinky na ruke potom trochu tancuju to ale v pripade M nie je tak kriticke nakolko je rotor pomerne lahky a tolko ho necitit

ak sa hodinky otacali v smere vyznacenom na rotore tak sa mozno otacali nespravne :) ta sipka je pre rotor nie pre hodinky cize nastav opacny smer vrtenia a bude to OK

Odesláno
Hodinky jsem mel. Ve watchwinderu jsem je tocil proti smeru hodinovych rucicek. V pohode se natahovaly.

Díky za informaci. Mějak jsem si neuvědomil princip setrvačnosti, t.j. rotor se vlastně otáčí proti směru otáčení hodinek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...