Jump to content

PayPal - změny všeobecných podmínek

Recommended Posts

Posted

Všimli jste si změn v poplatcích za transakce přes PayPal?

Posted

No nenadchlo mě to, ale uvidíme, jak se to projeví v praxi.

Pořád ale nákupy z ebay apod. budou nesrovnatelně výhodnější, nějaké půlprocento nehraje roli.

Posted

V rámci (alespoň té měnové) Evropy je výhodnější využít devizovou společnost. Převody zdarma, kurzy lepší než v bance.

Mé dva poslední "platební dny"

Platba přes devizovou společnost (částka v EUR, částka v CZK, kurz)

16.11.2009

52,50 1 357,00 25,840

45,28 1 170,00 25,840

40,85 1 056,00 25,840

18.11.2009)

137,04 3 535,00 25,794

V pondělí posílám další :)

Posted

hele, paypal ma tu vyhodu ze ma dost dobrou ochranu kupujiciho a hlavne je to na druhe strane hned, necekas. a jestli to stoji o 50kc vic, sorry, ale takovy drobny me fakt netankujou

Posted

Ochrana kupujiciho - jo, o tom žádná. Stejně tak rychlost - přes devizovou společnost to trvá týden.

Ohledně toho rozdílu v ceně. Dělal jsem si výpočet přesně pro tyto platby ve srovnání s mBank (a jde o platbu v EUR, tedy bez toho 2 % poplatku) a na těch cca 7 tisících mi vyšel rozdíl přes 80 Kč. Jasně, je to malá částka, ale škoda jí, ne? Navíc je tu ten problém, že právě v Německu a Rakousku často jiná možnost než platba převodem jednoduše není. Pro známého kupuji vláčky a z "mých" prodejců akceptuje PayPal tak 1 z 10, možná ani ne, navíc chtějí při platbě přes PayPal poplatek, většinou 3 %.

Posted
hele, paypal ma tu vyhodu ze ma dost dobrou ochranu kupujiciho a hlavne je to na druhe strane hned, necekas. a jestli to stoji o 50kc vic, sorry, ale takovy drobny me fakt netankujou

Přesně tak, klidně zaplatím víc, hlavně že tam je nějaká pojistka v případě problému. Na některých věcech se šetřit nevyplatí...

Posted

A paypal nejede...přišel mi mail na změny v nastavení(přišlo mi to, jako fishing mail), tak jsem se zkusil přihlásit a nejde.

Posted
A paypal nejede...přišel mi mail na změny v nastavení(přišlo mi to, jako fishing mail), tak jsem se zkusil přihlásit a nejde.

hmmm...normalne mi funguje

Posted
Tak nevím, posuďte sami, jestli jde o fishing.

Zkusil jsem jen kliknout na logo-odkaz vlevo nahoře.

No podle linku v adresnim radku na tvem prinscreenu to vypada jako podvrzena adresa. Nikde domenu paypal.com nevidim... Ale nicmene tyhle novy pravidla jsou skutecne i na strankach Paypalu, me normalne funguje a v Policy Updats to je tohle sdeleni...

Mozna se nekdo "pridal" s timto phishingem s tim, ze vzhledem k oficialni informaci kampani Paypalu se to ztrati...

Myslim, ze ve zneni samotnem je dulezite, ze to, kdo tento poplatek ve vetsine pripadu bude platit rozhoduje platce, jen v nekterych pripadech to muze byt prijemce, takze doufejme, ze pro nas zejmena kupujici se zas tolik nezmeni...

"In most cases, the sender decides who pays the fee. In some cases the sender will not be able to decide and the sender or the recipient will be required to pay the fee. "