mrakodrap Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Nazdárek chronomagu, moc rád pozoruji hodinky kukátkem a tak jsem si řekl, že bych si rád koupil nějaké s kterým bude radost pracovat :-). Nevíte kde koupit nějaký pěkný kousek pro potěchu oka, nebo nemáte něco takového doma k prodeji?
Frantik Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Mam doma obyč a je to taky pekny pokoukání http://www.dalekohledy.com/store/goods-645...narska-35x.html .....anebo jsem u nekoho videl podobnou čelní lupu a taky pohoda http://www.unioptik.cz/cz/katalog-produktu...elni-lupa/c2899 ......a tady dobrej eshop a lupa s LED svetlem http://www.mikroshop.cz/cz/d-284-b-1-2-az-...led-osvetlenim-
Andreas.ks Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Co poptat se u samotných hodinářských firem? Třeba NOMOS takovou lupu nabízí, hezkou ve dřevě...
bandicoot Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Já mám lupu od dioptry 6x a kolikrát si říkám, že na některé obzvlášť povedené kousky je to pořád málo. Nemá to detail některých zdejších makrofotek. Na delší pokoukání bych ocenil i takový ten mazácký drátek za hlavu (kdo zná p. Frýdla), abych to nemusel držet "zatnutým okem". Pak mám ještě kovovou prastarou nádheru 8x, která se ale nenasazuje na oko, nýbrž pokládá na sledovaný předmět (což na hodinky je naprd, protože zaostřuje na sklo - dole je přepažená měřidlem 0-8mm s rozlišením na desetinu milimetru. Předpokládám, že je to nějaká technická/strojařská nikoliv hodinářská pomůcka.
Baker Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 K. vyuziju tveho vlakna k dotazu, zda nekdo netusi, kde sehnat kukatko i s tim dratem kolem hlavy ? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
bandicoot Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Baker: koukám, že máme stejnej cíl - kdo ho z nás sežene dá vědět tomu druhýmu jo? Díky...
Stepino Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 beco to ma standartne v katalogu, takze zkus mavex pelesany. ja bych objednavku musel mit za 100 Euro a to by se tech lup muselo objednat nekolik.
mrakodrap Posted November 26, 2009 Author Report Posted November 26, 2009 Baker: koukám, že máme stejnej cíl - kdo ho z nás sežene dá vědět tomu druhýmu jo? Díky... Prosím i tomu třetímu. Budu taky hledat.
Baker Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Baker: koukám, že máme stejnej cíl - kdo ho z nás sežene dá vědět tomu druhýmu jo? Díky... Jasne domluveno, priznam se, ze jsem po tom nijak nepatral, vzpomenu si na to vzdycky kdyz tu lupu pouzivam a toto vlakno mi to pripomelo.
Stepino Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 mate nekdo ucet u OFREI? jak je to tam s nakupem? jelikoz je to za morem tak ocekavam vetsi postovne a stejne co vim tak taky musi byt objednavka nad nejakou hranici (asi 100 $)
Baker Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Tak je pravda, ze to neni tak tezky. Ebay.
mrakodrap Posted November 26, 2009 Author Report Posted November 26, 2009 Ofrei, pánové... Krásná práce. Z toho se dá něco vybrat.
bandicoot Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 ...vzpomenu si na to vzdycky kdyz tu lupu pouzivam... přesně tak, dnes jsem jí balil na sraz a jen díky tomu jsem si vzpomněl...
sery.vlk Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Ofrei, pánové... Já viděl alternativu za pár kaček: uvázat na gumičku .-) A další alternativu obdivuju na svém zubaři - vpředu na rám brýlí si připevňuje bazmek se zvětšovacím sklem před obě oči. Jenže když mi hospodaří v hubě, vždy od něj pak co nejrychleji utíkám a zapomínám se zeptat, kde se taková věc dá pořídit - zkusím u optika, až tam půjdu...
Recommended Posts