Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s přebrušováním hodinek, tahu, pouzdra, lunety? Do jaké míry dokážou hodinký vracet do původního stavu? Kolik to tak koštuje? Kde v ČR to vážně umí?

Edited by Messiah
Posted

mě dával do pucu 30 let starý seika p. Frýdl - co se týče pouzdra, tak brousil i leštil (broušený pouzdro, leštěný boky, leštěná luneta) - velmi dobrá práce, hodinky jsou jako nový

Posted

Nejjednodušší je leštění. U ostatních způsobů úpravy (broušení, kartáčování, pískování) je obtížné trefit průvodní vzor. Nám to dělal pan Městka v Carollinu, i když si nevzpomínám, že bychom někdy dělali jinou úpravu než leštění. Ceny si už nepamatuju.

Posted

Napriklad v Praze u Dusaka, zalezi o jaky jde hodinky, pokud o ty Steelfishe tak myslim, ze ty zvladnou ;) Onehdá tu psal dobrou zkušenost Ondraj jak mu "pretahli" pouzdro na jeho PO chrono a vysledek byl impozantni.

Posted
Napriklad v Praze u Dusaka, zalezi o jaky jde hodinky, pokud o ty Steelfishe tak myslim, ze ty zvladnou ;) Onehdá tu psal dobrou zkušenost Ondraj jak mu "pretahli" pouzdro na jeho PO chrono a vysledek byl impozantni.

Jojo nakonec je nebudu menit za cerny :P a necham si ty modry tak zvazuju nejakou renovaci nejsou nijak zvlast poskrabane ale ja jsem takovy ***** mam to rad 100% :-).

Posted

Dost by mě zajímalo, jestli někdo u nás umí i "namalovat" tu přebroušenou lunetu - třeba tachymetr u Dayton nebo 24h stupnici na Astronautech

• 2 weeks later...
Posted

to Messiah: Dá se to udělat i po domácku. Samozřejmě pokud se bavíme o pouzdře a jsou na něm vážnější ťukance, tak se musí rozebrat, vyjmout stroj i sklo a přeleš***, popřípadě následně vykartáčovat. To asi nepůjde doma bez potřebného vybavení a málokdo se do toho pustí. Tahy a spony jsou ale úplně v pohodě. Přikládám zde jednu fotku tobě známou a pak jednu po domácí léčbě.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

Hergot treti muj prispevek za hodinu na stejny tema.Ted jsem se 2krát rozplýval nad prácí pana Městky -Carollinum(kdysi v Chronossu)

.asi 12 let zpátky

I kdyz vzdycky tvrdil ze to zrejme nepude, petkrat mi ruzny moje mazliky uvedl do stavu novych.

Edited by leebauer
Posted

Na zaklade referenci o Dusakovic servisu a fotkach Ondrajovych PO chrono tam mam ted Omega SMP na celkove masazi i s prelestenim, ma to trvat 8 tydnu (!), tak pak muzu poreferovat, jakej na me jejich prace udelala dojem, je tam par skrabancu, na kterych muzou maturovat...

Mrakodrapova prace vypada velice profesionalne, zrejme strojovka a ne doma, co?