Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj

chronomag sledujem dlhsie, dnes prve vlakno - prosba o pomoc k vyberu outdoor hodiniek. Uz sa to pisalo vela, cital som, len akosi tam nebola konkretna specifikacia funkcie budika. Viac sa rozpisem, lebo vyber sledujem uz dlhsie, aj aspon budte aj vy viac " v obraze" mojho problemu s vyberom.

Specifikacie:

NACO:

- outdoor aktivity, lezenie, hory, aj expedicne, dlhsi pobyt v prirode, kajak + mesto, urban vylety........mam uz CITIZEN EcoDrive AS4040-55E Promaster - maju vsetko aj kalendar, max. spokojnost, len nechcem si ich znicit, mam ich do mesta, volny cas, sluzobne cesty, ale nie outdoor.

AKE:

- quartz, aj solar je fajn

- odolne, aby ma nenechali v pr...li,

- WR 100m,

- jasne citatelny ciselnik, preferujem rucickovy, dobra citatelnost i v noci,

- nutny ALARM, chronograf nemusi, Day+Date, alebo aspon Date,

- kaucuk, ci silicon remienok, ktory sa lahko umyje, alebo aspon impregnovany kozeny.

- velkost - do 45mm aj s korunkou

- obvod zapastia - 17 cm

CENA:

- bud do 500EUR ale uz musia stat za to.

- inak do 300EUR - zvysne radsej vrazim do dalsieho vybavenia

V PREDAJNI SOM SKUSAL :

- LUMINOX 1848 a mensie OK, a 1888 - 47 mm co uz sa mi zdali velke, ale dobre boli, pekne citatelne, MAJU ALARM a pekne ho pocut! to ma zobudi, dobra

svietivost, impregnovany kozeny remen...len ta cena...mne to daval za 584 EUR...na netelacnejsie aj 490EUR.

- SUUNTO Vector, X-Lander, Observer, dobre stroje, Oserver ale velmi tichy budik!

- CASIO Pro trek 1500 a 1300, ale naj sa mi z nich pacia 2000-1ER, urcite verim, prakticke, ale nejako ma nelakaju digital,

neviem ci az tak nevyhnutne vyuzijem baro alti, ked citam ako to treba kalibrovat, neustale zadavat udaje, hmmm....mam radsej mapu, buzolu a ak pojdem uplne do neznama tak radsej investujem do dobreho GPS.

- TIMEX EXPEDITION - kompas + vyska prilivu, black+orange, nie zle pekne na ruke sedeli, ale ta citatelnost...hm, a NEMA ALARM

Z NETU, DISKUSII:

- TRASER ALARM BIG DATE, ale nie PVD! jasny Alarm ciselnik, casto sa spomina, nemam moznost vyskusat osobne a neviem porovnat hlasitost

Alarmu...je porovnateklny s LUMINOXom 1848??.

- INE - typy, ktore uz splnaju jednoznacnost pri nastavovani budika, no asi nesplnaju dalsie specifikacie - zrejme najviac odolnost a WR. vid prilohy

ASTROAVIA,

Alarm je nutny, lebo som na od mala zvyknuty a uz je to taka moja "znacka", nekupujem bez budika. Vzdy ho pouzivam, budim sa nim kazdy den, ci doma, ci vonku. Tot zvyk, ktory mi pekne vyselektuje ale aj skomplikuje vyber.

Vdaka vam za trpezlivost pri citani a rady, ci ine navrhy k doplneniu vyberu.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Já mám Polar S625X, primárně na běh a kolo, ale jako outdoor poslouží taky. Kdybych si kupoval čistě outdoor hodinky, vyhrály by to Suunto Core.

Posted

cokoliv z řady Casio G shock - nic odolnějšího prostě není. Momentálně se tu v prodejní sekci nacházejí 5500 (radio + solar) za fantastickou cenu .

Posted

Dik za navrhy, ale skutocne ma to k digitalkam nelaka. Ak uz tak potom casio PRW 2000-1, uz na mna posobia na pohlad viac ucelene ako napr. 1500-tovka.

Samozrejme ze som si presiel aj G-Shocky - ale tie sa mi vobec nepacia, berem ze su kvalitne a odolne, ale keby som k nim mal aj aspon ako stipku vizualneho vztahu :-)) osobne som si pozrel aj Suunta Core atd, ale ked mi predavac povedal, ze z troch predanych kusov mal 2 reklamacie do 3 mesiacov, tak mi to na chuti nepridalo. Po reklamaciach uz sli v poriadku, OK je to len mala vzorka....proste u Core je dost pozitiv aj negativ, na aky kus natrafis.

Mne sa viac pacia, a myslim ze aj plne vyuzijem skor nenackackane analog typy. ked to vezmem realne, kolkokrat tak asi vyuzijem na hodinkach kompas, ked mam buzolu? kolkokrat vyuzijem vyskomer, ked ho treba stale aktualizovat? pride mi to take trochu smiesne, ze niekde vystupim k razcestniku a musim skontrolovat hodnotu nad. vysky...zadam novy udaj....ked nebude razcestnik? podla coho nastavim? podla mapy....tak to uz radsej GPS. Kompas bez libel nie je az tak presny, skor informativny. Aj ked Suunto Vector to ma vyriesene.

Do hor som chodil aj pred 15 rokmi a nemal som nic, ani GPS, ani special outdoor hodinky, len mapa a buzola a presli sme a nebolo mi niekedy jedno ako to dopadne. Netvrdim, ze by mi znalost tychto udajov niekedy nepomohla, ale akosi sa zaciname velmi spoliehat na to, co este nie je uplne max. spolahlive. Mam z toho taky pocit. Skutocne, to uz radsej kvalitne GPS.

1.Preto prosim, ak mate iny nazor, sem s nim, necham si poradit, ale skor by som siel, fakt do tych prehladnych analogovych.

2.Este mam v zalohe TIMEX EXPEDITION ALARM Chrono, so sikovnou sipkou nastavenia budika.

3.Mozte prosim porovnat hlasitost pipania alarmu u Luminox Field Alarm 1888 vs. Traser Calssic Alarm Big Date (Luminox som pocul, pekne nahlas a plus

je opakovany rezim po dvoch minutach!

4. Ma Traser takisto signalizaciu, ze dochadza bateria ako je to u Luminoxu? co by bolo super.

Podla zisteni, by hlavne tieto dva typy mali splnat Alarm + odolnost podmienok, dufam ze vydrzia aj okolo -15C.

Posted
G shocky jsou i analogové..... :)

ale klasika cisto Analog? videl som len kombinovane Analog+Digi ako napr. GW2500, ci AW591-2A, ale stale maju ten hranaty, drsny tvar. drsna priroda, extrem = drsny tvar, OK, no mne to nejako nejde na chut. mam radsej drsnu prirodu ale tvarovo jednoduchsie hodinky. A ak su z nich take, co sa aspon v urcitej miere priblizia G-Shockom, radsej si vyberiem prave tie.

Ak by som robil extrem aktivity, tak ano, aj mi to k tomu pasuje a uvazujem o nich, ale ja sa skor orientujem na VHT leto zima, lezenie v istenych stenach(v tomto zaciatocnik), nie free climbing, kajak na relativne pokludnej hladine, cize nie extrem a la Bear Grylls a jeho How to Survive na Discovery.....

Vies ja to berem tak, ze naco mam nosit potapky, ked som nikdy nebol hlbsie ako v 5m, a raz aj v 10m. Raz. A stotoznenie sa s niecim co vlastne nerobim pomocou hodiniek....z toho som uz vyrastol :-))) Aaaale, ked som videl Orisi BC4 na vlastne oci, tak som tam stal a cumel a predstavoval ake by to bolo mat letecke na ruke a v takej kvalite..... a pri tom v zivote som neriadil ani vetron.

Mozno to vyznelo silno, ale tak to berem, mam z toho lepsi pocit. Mam radsej vizualne jemnejsie tvary na hodinkach, ktore vsak skryvaju nieco navyse . ako odolnost a ten moj budik a to v okoli nemusi ani nikto vediet.

Posted
Vies ja to berem tak, ze naco mam nosit potapky, ked som nikdy nebol hlbsie ako v 5m, a raz aj v 10m. Raz. A stotoznenie sa s niecim co vlastne nerobim pomocou hodiniek....z toho som uz vyrastol :-))) Aaaale, ked som videl Orisi BC4 na vlastne oci, tak som tam stal a cumel a predstavoval ake by to bolo mat letecke na ruke a v takej kvalite..... a pri tom v zivote som neriadil ani vetron.

Mozno to vyznelo silno, ale tak to berem, mam z toho lepsi pocit. Mam radsej vizualne jemnejsie tvary na hodinkach, ktore vsak skryvaju nieco navyse . ako odolnost a ten moj budik a to v okoli nemusi ani nikto vediet.

No pritom Luminox ci Traser su aj military zameranie a pritom som na vojencine nebol :-)))

Posted
...tie su dobre, to cierne obklopenie sa mi aj pozdava....

Tak to podle meho prave stoji za prd. A byl to hlavni duvod proc sli pryc.

Jinak skoda ze se ti Gecka nelibi. Maji spoustu modelu s ruznym desingem a jsou A1 :thumbsup_anim:

Posted

Nakoniec sa rozhodujem sa medzi LUMINOX Field 1848 (priemer puzdra bez korunky 42 mm), alebo LUMINOX 1888 (priemer puzdra bez korunky 47 mm), alebo Traser Classic BigDate Alarm Steel (priemer puzdra bez korunky 40 mm),

Moje zapastie ma 17 mm.

+/-

- kedze nemam v okoli, kde si osobne skusit Trasery, prosim majitelov s podobnym obvodom zapastia, ako sa im nosia, ci by uz napriklad

nesli aj do vacsich priemerov, ak by v tomto rade Classic boli k dispozicii. Mam rad vacsie rozmery kvoli prehladnosti. Nerad by som to vsak

prepiskol. Co som si skusal osobne Lumi s priemerom 47 cm, tak boli velke, ano, ale extra mi nevadili v pohybe, ani ked si vezmem hrubsie

rukavice na trek. Pocitam, ze i ich budem davat , ak to bude potrebne, aj cez rukav vetrovky.

- u Luminox mi tu vadi leskly ram Alarm ciferniku, Traser ma prehladnejsi.

- Luminox sa useknute okno datumovnika, Traser pekne umiestneny.

- Luminox sa mi zda citatelnejsi velkymi cislicami, vsetky, bez vynechanych.

Uz som si aj vytlacil a vystrihol makety s real rozmermi, kvoli predstave....ale osobne skusenosti to nenahradi.

doplnujuce otazky

- ma Traser opakovany alarm, alebo pipa napr 15 sek a koniec, alebo az kym ho sam nevypnem?

- ma Traser signalizaciu, ze dochadza bateria? berte ako priklad - ze sekundovka skace o v 3oj sekundovych intervaloch

- nastavenie datumu - Traser - musim sam dodatocne nastavit, ak je nutne, den v mesiaci? napr. mesiac ma 30 dni, musim pretocit z 30tky na 1.

Dik.

Posted

Šel bych do Traserů. Jestli máš ruku 17cm, tak jsou velké až dost a zvlášť na aktivní trávení času. Velké hodinky jsou spíš módní záležitost, ale praktické nejsou.

Posted
Šel bych do Traserů. Jestli máš ruku 17cm, tak jsou velké až dost a zvlášť na aktivní trávení času. Velké hodinky jsou spíš módní záležitost, ale praktické nejsou.

hmm, velmi by mi pomohla fotka Traserov na ruke s 17cm obvodom - aj s bocnym pohladom....pre predstavu. Urcite to tu niekto ma, sem s tym :-))

neriesim co je v mode a co nie, v prirode ti to moze byt tak akurat na prd, len praktickost, to je priorita. Ak sa dozviem este viac odpovedi na moje doplnujuce otazky (vid vyssie), to mi pomoze v rozhodovani.

priemer puzdra - co mam Citizeny Promastery, tie maju priemer puzdra aj s korunkou 47 mm, vyska 13 mm a nepripadaju mi, ze su velke, ano, zo zaciatku ano, ale casom sa to zabehne, nevadia mi v pohybe ruky (polrocna skusenost - jasne, uz som s nimi tukol o stenu), dobre na zapasti sedia, upnu sa a na ruke potom tak nelietaju, oko si zvykne a ta jasna viditelnost a citatelnost je pre mna len plus. Trasery su este mensie....

Posted

a co poviete na Victorinox XLS ALARM ? na WUS dobre reakcie, dokonca v niektorych davaju kvalitu spracovania vyssie ako Luminox.

Tento splna citatelnost, alarm, datum, priemer 45mm, WR 100m. Cena bude vyssia.