Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chlapci a děvčata.

Né, že bych tak úplně potřeboval poradit. Ale - zajímá mě všeobecný názor.

Prostě - zjistil jsem, že mé definitivní hodinky budou jiné, než co jsem měl doma. Do jisté míry opisuji kruh. Při příchodu na Chronomag v r. 2006 (myslim) jsem nosil k plné spokojenosti "potápky" Prim Sport quartz, z "revolučních dob Eltonu", z r.2000. Ocelové, uvnitř Miyota, WR 200 etc. Design se přesně trefoval do mého vkusu (černý cif, zelené indexy + čísla 12 -(3) - 6 -9,). A nyní se vracím jaksi zpět.

Po anabázi různých značek a množství "start levelů" mechanických hodinek (Prim Linea, Steinhart pilotky, Archimede Arcadia, Vostok-Europe etc...), NOSů různých Prim Sport I-II. gen atd atd., jsem dospěl.

Nu, nejméně jsem dospěl k závěru, že vlastně mi stačí 1, max 2 hodinky (druhé na rasovinu). Zato universální. A tedy "potápky". Aby vydržely. Aby vypadaly. Střízlivých tvarů. Nic, co by hned "fejkovatělo" na první pohled (jen pro Thesise - Steinhart Ocean bych rozdýchal, ale uznávám, že to není ono a že to dýchání by šlo ztuha). Něco, co mohu vzít k džínám, obleku, na motorku, k tričku a kraťasům. A protože na drsnější aktivity mám quartz Hanowy na tahu, které teď nosím, zjistil jsem, že kovový tah (já vím, mechano, kovový náramek. Náramek ale není pro chlapy :yucky: ) je mi velmi příjemný na nošení. Hanowy zůstanou na drsná období. Ale je třeba něco mechanického.

Nebudu unavovat dalším plkáním. Věc je sice probrána s osobními konzultanty Mr.: Thesisem, xjr1 a falkkonem, ale zasluhuje se být předhozena hlasu lidu. Ačkoliv, lid... znáte to... 5 min rozhovor s průměrným voličem léčí z demokracie. Zde však není průměrných!

Zpět.

Do finále se probojovali zástupci Germánie. Jak s teutonskými rysy, tak se zjemnělými fleurem osvícenství :)

Stowa Seatime na kovovém tahu a Archimede Sport Taucher na kovovém tahu. V mém výběru vedou Archimede a půl koňské délky.

- otázka:

Je to dobře?

moje poznámky - Stowa by byla ideální, kdyby měla číslice jen 12-3-6-9 a kdyby k masivnosti pouzdra ala tank Tiger, či Leopard 2 (moc hezké tanky, že?) "stíhaly" design i ručky. Takhle to je, jako kdyby místo děla koukal z Leopardu jen kulomet...

Archimede by byly ideální, kdyby trochu zestowatěly :), ale ciferník a ručky jsou 1A dle mého vkusu.

Poznámky typu došetři a kup to či to jsou irelevantní. Hodinky - jedny i druhé jsou na naprosté finančním stropu, kam mohu jít. Ani o korunu více. Rozdíl v ceně mezi nimi je jen velmi malý (tuším 10%), cena za Stowy je úplně úplný limit (takže rady Kup Proodivery je stejné, jako kup potápky Omega)

A já vím, že tohle bude jen takové dohadovací vlákénko, ale jen do mě. A vysvětlete mi, že jsem se měl dívat jinam a že né do Němec a proč ne raději Japonsko etc etc :)

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Značka, přístup Jörga, historie, korunka na pozici 3, naprosto originální design = STOWA ;)

Posted

Pocitově jednoznačně Stowy. proč? Proto. Ale asi s nerez lunetou.

Archimede mají příliš konvenční pouzdro. A navíc- já nějak nemůžu ten název, pořád to ve mě něco asociuje..

Posted

čau Bobe,

za mne také Stowa. Prostě jsou takové neokoukané a uděláš s nimi parádu při každé příležitosti.

Hned je vidět, že jsou něčím vyjímečné.

Ne, že by Archimede nebyly, ale vidím tam docela dost podobností s PO a tak aby Tě nemrzelo, že se jim trochu podobají a přitom to Omegy nejsou.

Ale je to jen můj názor...

Posted

Člověče fakt těžko říct. Archimede se mně líbí o něco víc... Nebo vlastně o dost víc. Mají obvyklejší, ale pořád zajímavý pouzdro, ciferník v detailu vypadá moc hezky a hlavně jsem je chtěl kupovat. :) V oranžový verzi mě děsně sváděly...

No a Stowa má neotřelejší vzhled a ciferník. Ale třeba vteřinovka se mně vůbec nelíbí. Stejně jak jsi psal i ta určitá subtilnost všech ručiček. Naopak Archimede s vtěřinovkou zakončenou šipkou bude vypadat parádně! Na Breitling SF je to celkem výraznej (pozitivně) prvek... Takže za mě cca o délku koně vítězí Archimede. A řekl bych, že tenhle model je tady na fóru tak nějak neprávem opomíjenej.

Posted (edited)

po zrale uvaze bych bral Stowu. design je o neco malo neokoukanejsi, originalnejsi. datumovka je provedena do detailu precizne, kulate okynko mi sedi podstatne vic a umisteni na sestce je elegantnejsi nez u Archimede.

EDIT: p.s.: ano, souhlasim, ze vterinovka neni tak pekna a vyrazna jako u archimede, ale Jorg by mohl byt schopen neco s tim i bez priplatku udelat - vymenit nebo nabarvit.

Edited by little_w
Posted (edited)
............(jen pro Thesise - Steinhart Ocean bych rozdýchal,  ............. )

Tak to se tedy můj milý kamaráde  :) těžce mýlíš. Steinhart Ocean bys z nerozdýchal, a to ze dvou důvodů :

1) vsadil bych se s Tebou o mé drahé, milované, definitivní hodinky, že by Oceany nebyly 100% definitivní

2) jakmile by jsi přijel, okamžitě bych Ti Steiharty omlátil o hlavu kukc.gif kukc.gif kukc.gif

Edited by thesis
Posted (edited)

Ty modraky nemaji datumovku, coz by mi chybelo, ale jinak jsou nadherne, o tom zadna. Ta nerez luneta je skvela.

Taky bych samozrejme sel do Stowy, jsem fanda, takze je to jasny. Napis Archimede se mi jevi jako velmi skaredy, se skaredym fontem, neprimerene veliky a dlouhy a levne vyhlizejici. Je to dojem, ktery to vyvolava ve me.

Stowa ma historii, velke historicke portfolio, rostou jako z vody, majitel ma sympatickou manzelku a vubec, ty dve firmy ve me vyvolavaji presne opacne emoce.

Takze za me Stowa, v idealnim pripade Prodiver, v jakekoliv uprave a barve, idealne oranzove, nebo tmave modre.

Edited by Hasňa
Posted

Ahoj,

za mě Archimede. Proč ? Protože mi na nich nic nevadí. Jsou hezké, jen na korunku na 4 bych si musel zvykat, bo jsem takové

ještě neměl.

U Stowa mi naopak vadí skoro vše ! Tvar pozdra, datumovka na 6 a ještě na stejně barevném podkladu jako ciferník, fond číslic,

indexy jak vykřičníky, přerušení kružnice mezi indexy 5 a 7 ..... no zkrátka za mě Stowa :sad01_anim:

Šťastnou ruku při výběru.

Posted

Nazdar, mě se teda víc líbí Stowa, tvar pouzdra je pěknej, neotřelej, černej datovej věnec (to beru jako plus). Nějaká historie..Co bych ale osobně preferoval je korunka na 4.

njn, nebude to jednoduchý, co člověk to názor, holt se budeš muset rozhodnout sám..

Posted

Stowa, hele ty čísla jsou fajn, je to něco jiného než 13,3,6,9 + kružnice kolem nich vynechaná jen na 6 u datumky... Ano ručky by mohly být z prodiverů, ale zase mě osobně se subtilní ručky v kombinaci s tankoidním pouzdrem je prostě GUT!!!

Posted (edited)

Archimede, starsi model mam a rozhodne to nejsou spatne hodinky. Na svou kategorii velmi presne. Kvalita provedeni vytecna. Rozmerove jsou tez fajn a prijemne se nosi. Celkove me vadi jen dve veci na lunete, jez mi prijde prilis volna (tim ovsem nemyslim, ze by se samovolne protacela) a dale pak material toho vnitrniho krouzku lunety (hlinik?), ktery je dost nachylny na odreni.

Jinak mohu Archimede ST s klidnym svedomim doporucit.

Edited by Emil