Přejít na obsah

Tauchery - od Archimede, či Stowa?


Doporučené příspěvky

Bobe, ja bych vybral Stowy Seatime. Docela se mi posledni dobou zalibily. Rekl bych, ze jsou to velmi univerzalni hodinky (k obleku do divadla samozrejme ne) a libi se mi na nich jejich robustnost skloubena s decentnosti - rozumna velikost 42 mm, decentni ciselnik, rucky (z pocatku se mi nelibily, ale pak me chytly). Lunetu budto cernou nebo hnedou (tmava barva ladici s ciselnikem jakoby zvetsuje jeho prumer). Pouzdro je kapitola sama - krasne technicisni, strohe, nemecke :). Pravy protipol velkeho B, coz se mi libi (majitele velkeho B prominou). Skvela vodotesnost a provereny strojek jen doplnuji ostatni klady. Archimede mi prijdou nemastne neslane, ale nepochybuju o preciznim zpracovani. Jen me nicim nechytly (treba jen zatim).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

stowy jsem měl archimede zkoušel na ruce. Stowy jsou na velkou ruku llepší, neotřelý design, luxusní tah, sralo mě na nich pískovaný pouzdro a prosklený dýnko.

Archimede jsou poměrně malý a ještě poměrně placatý. Na ruce sedí jako seamastrey. Menší diversky. Ta černá luneta bude chytat šupky a za chvíli bude omlácená...,

Stowa ji má řešenou zvedlým vnějším okrajem, takže plocha nedostává tak moc zabrat.

 

Za mě stowa.

Archimede nosí můj kamarád, je to menší štíhlý kluk a přistanou mu..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen že až ti je Snow bude vomlacet vo hlavu, budu mu pomáhat. :bangin: A "náramek" je neutrální výraz, zato "tah" je vysloveně (když budu slušný) metrosexuální výplod hantýrky krámskejch bab. :thumbsup_anim:

Já vám ho podržím,aby se necukal, za mě hlavně kvůli korunce na "4"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stowa báječné pouzdro, hezké dílky tahu a skvělý první dojem. Ale po chvíli by mi určitě vadila ta vnitřní kružnice, notabene prerušovaná a pro mě osobně disproporční nesoulad hodinové a minutové ručky.

Archimede číselník bez chyby. Korunku na čtyřce bych bral jako plus.

Jednoznačně Archimede..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mozna diky skutecnosti , že jsem na foru "novic" a mam bohuzel jeste zakladni vedomostni mezery, co se hodinek tyce, prihodim svuj laicky, pouze estetickou potencialem a libosti podlozeny nazor... bral bych stowy - archimede jsou sice krasne, ale do urcite miry se zamenitelnym designem, mam tedy pocit, ze stowy by se mi dele okoukavaly,ono delsi zvykani si na ne by tedy prolongovalo i cas, po ktery by mi pripadaly zajimave :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to tu spočítal, je to 10:9 pro Stowu. Což jakožto hrdý majitel Archimede nemůžu nechat jen tak. :P

 

Bobe, jednoznačne Archimede! A je vyrovnáno. :thumbsup_anim:

 

Třípatrovej ciferník je skvělej a podobnost s omega PO (zmíněno kdesi výše) opravdu žádná, to bych je na pazouře nenosil, stejně jako steinhart ocean. Steinhartama bych nikoho nemlátil, ale jen proto, že jsem přesvědčením pacifista. B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jéje, chlapci, díky moc za názory. Je pro mě důležité, abych při volbě nezapomněl na žádné hledisko.

Pár poznámek k poznámkám :)

 

- ProDivery prostě nelze vzít jako řešení. Důvod: cena. Přes to nejede vlak. Ani ten německej.

- nevyrovnanost ruček k masivnosti pouzdra je furt TO, co mi vadí. A ta přerušená kružnice. No, zatím to nemůžu překousnout

- modré prodivery ne, anžto nemaj datum. Já nakonec asi to datum v práci užiju. Denně k podpisu připojuju moc a moc krát i datum. Někdy razítkem, často perem. A jak zmíněno - cena :(

- velikost (plochost) Archimede je +, byste nevěřili, co dalo práce vytáhnout Steinharty z pod manžety :D

- oranžové Tauchry, co je má Chronomag v bazaru, bych bral hned, kdyby nebyly oranžové. Ehmm, zkuste si představit černý oblek, bílou či spíše mosdrou manžetu košile a oranžové Tauchry. Rozhodně nejsem "metrosekcuál", ale tohle i já vím, že to asi není ono. Cigi by mi to vysvětlil, co je na tom špatně přesně :), já to jen cítím, že to by nebylo to pravé, ne?

- korunka na 4 hm - raději bych na 3 jako Stowa. Ale zase nepřekáží, že jo...

- okýnko na kalibr není negativum. Chlapci, budou to na dlouhou dobu moje jediné mechanické hodinky! Rád se podívám i na blbej 2824, jen abych viděl, že se tam něco hejbe!!! :D Stejně to budou kancldajvry. Na pláž k rybníku si vezmu quartzové Hanowy ;)

- podobnost A s PO: hele, tak zas tak fejkofobii nepodléhám. Tenhle typ už beru za standardizovaný obecný vzor. To bych jinak mohl mít akorát tak papírové hodiny z 1. tř.ZŠ ze sedmdesátých let a i to určitě někde obšlehli...

 

Tak teda nevim. Je to u mě rozkolísané, ale furt jsou k cíli blíž ty Archimede. Já potřebuju střízlivé hodinky, luneta v barvě ciferníku (aby to opticky nezmenšovalo), ne oranžové ProDiver :) Tah u obou tipuju +/- stejný. Že je Jorg nýčko zde v kursu je sice pěkný, ale co když se za měsíc zamilujete všeobecně do nějaké hezké PR managerky z Icklera? Blonďaté vlásky, modré oči, dlouhé nohy a půvabné jméno... Weintraud, Brunhilda a tak a co já potom se Stowama?

:rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale prdlajs, o to tak nejde. já šel taky proti proudu a vzal si od Steinhartů Tritony. A to je tu teď p. Steinhart vláčenej v feikománii zleva doprava a nahorudolů. Stowy jsou neobvyklé a škaredé, až krásné. kus železa se super servisem a osobním přístupem. (Archimede nevím). K obleku asi fakt ne. ale jinak ke všemu. Já osobně na ně koukám, jako na náhradu právě Tritonů, jestli k tomu teda někdy dojde. ( díky stejné technice ne moc aktuální). a navíc pokud Jorg komunikuje, není problém je trochu "přimazlit"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta poznamka o mile Schauerove manzelce byla na odlehceni. Ta Stowa je casem proverena zalezitost. Design je dlouhodobe pritazlivy a casto laska na druhy pohled. Nechci mluvit za jine, ale ja potreboval vice, nez jen prvni pohled. O to dele zustane Seatime mnou vyhledavany foto objekt. Ovsem to zazemi te firmy taky neni radno podcenovat. Stowa nestriha milion kusu per annum jako Rolady. Delaji mene jak tri tisice. To ze je tak transparentni mozek a majitel firmy, ze objednavas mailovou komunikaci s jeho manzelkou, to jak se stavi ke stiznostem a reklamacim, to jaky ma ta znacka zvuk mezi fandy, to vsechno dotvari ten pocit, ktery si spolu s tim strojkem kupujes. Ne vsichni tohle vnimaji samozrejme. Nekterym neni ekelhaft nosit na ruce fejk Rolex, nebo fejk Panerai a na takove veci z vysoka kaslou. Pro me tyhle soft issues ale roli hraji. Neni to jen cista ekonomie a materialove inzenyrstvi. Obzvlaste ne u luxusniho zbozi. Archimede je pro me obchodni model, vyroba zbozi. Na tom samozrejme neni nic zavrzenihodneho, to je jasne. Schauer dlouhodobe dokazuje, ze ho to fakt bavi a delal by to dale, i kdyby zkrachoval. To povazuji za docela mile. IMHO.

 

PS: Radimk: Steinhart slapl vedle s tim Lolex Ocean. Skoda. Jinak je jeho produkce docela osobita a bylo videt, ze se firma snazi sem tam utratit nejakou zlatku za design svych vyrobku a neboji se udelat neco noveho a jit s kuzi na trh. Ten Ocean je faux pas jako prase. Jestli ovsem prodaji Oceanu desetkrat tolik, co vseho ostatniho, protoze armada tech, co tanci s feky utesene roste, pak se tezko divit, ze podlehl vabeni rychlych zisku. Ale jak to je doopravdy, to vi jen Steinhart sam.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak pozice, kterou si upevnili Archimede Sport Taucher, zda se byt otřesena nástupem úderných jednotek synů Nipponu.

Jeden nejmenovaný člen, který mě furt k něčemu navádí (neni to Snow, ale ten si vlastně začal), mě postrčil k Japonsku. I rozhlédl jsem se a ...

 

Což postavit hrdě oproti Němcům:

SEIKO Mechanical Automatic SARB059 ALPINIST ?

Diametr 41 mm, solidní ocelový tah i pouzdro, děsně jsem se zamiloval do ciferníku a ruček. Luminiscence bude jistě na úrovni, použitý kalibr 6R15 23J snese i dle kritiků zde plně srovnání se standardem Ety 2824. Sklo je sic "Hardlex" - je to teda minerál nějaký, či plast? Hodinky jsou 200 WR a rezerva nátahu je bombónek - 50 hodin.

Jediné, co mi není jasné, je, jak na běžném světle se tváří ciferník. Je černý s nádechem do zelena? Je zelený s tmavými tóny? A jak se to bude hodit ke společenskému oděvu? Ne že bych ho měl furt -oblek, ale docela často. K saku a džínám to bude v pohodě, to jo.

 

Cena je příznivá, ač se člověk dočká pak DPH a cla od CÚ. Jediná překážka je pak zase poprosit jednoho člena, aby mi zase něco z ciziny pořídil přes svůj Pay pal ;)

 

Musím se přiznat, že kdybych mohl objednávat teď hned, šel bych do nových Seiko Alpinist, ikdyž jsem viděl zatím jen pár fotek.

Chtěl bych se zároveň zeptat zde majitelů staršího modelu Alpinistů, "jak moc" jsou zelené a případně, jaká je obecně, po delší době (od posl.příspěvků o kal. 6R15 už utekl čas) obecná spokojenost s přesností a výdrží tohoto kalibru.

 

Všem prima den.

 

- pozn.: zdroj obrázků e-shop SeiyaJapan.com a jednu jsem někde vygooglil, nevim kde

post-1966-1261037983.jpg

post-1966-1261037998.jpg

post-1966-1261038180.jpg

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bobe,

mám ty starší zelené Alpinisty, musím Ti říct, že jsou krásné. Zelenou můžeš posoudit z fotek, kvůli ní jsem si je pořizoval. Nemusím moc zlatou, ale v tomto případě (s tou zelenou a hnědou na řemeni) to prostě nějak funguje. Co se týče verku, dělají mně tak 2 - 3 vteřiny do plusu denně. Když pohybem roztočím rotor, narozdíl od ETY 2824 krásně cvrčí. A mají safír!

 

post-61-1261043767.jpg

 

post-61-1261043754.jpg

 

post-61-1261043744.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem věděl, že je máš a že je tady ukážeš :) Děkuju!

No jo, u tohoto modelu je hned vidět, že je zelený. Ale co ten nový model? A není obecně charakteristikou Alpinistů, že jsou zelené?

Jestlipak je varianta i jiných barev. U PVD to asi bude černé.

post-1966-1261044886.jpg

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...