Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ahoj všem.

Bratr projevil zalíbení v mých hodinkách (Adriatica - díky Z., Seiko Monster, Seiko 5 Sport)

"Říkal si, že by si taky nějaký pěkný koupil....."

Tak mě napadlo, že by bylo vhodný mu prostě k vánocům nějaký pořídit.

Požadavky:

- kvalitní ocelový tah

- slušná odolnost vůči nešetrnému zacházení - bratr dělá zámečničinu

Napadlo mne samozřejmě seiko 5 Sport na tahu, líbily se mu Monstra, nicméně vzhledem k tomu, že nevím, jak s nima bude zacházet a jak si jich bude považovat, pro začátek bych upřednostnim levnější variantu max. do 3000,-Kč

Líbily se mu na fotkách i nějaké chronografy, takže to nemusí být výhradně mechanika, ale mohl by to být i nějaká kvartzový chronograf - například ve stylu Seiko SNA141P - jen nevím, kde je sehnat.

Samozřejmě velice uvítám návrhy ostatních, víc hlav víc ví a tyhle doporučovací vlákna mám rád neb bývají zajímavou inspirací.

Díky, Jarda

EDIT: Tak cena by měla být po konzultaci se ženou spíš i nižší ....

Edited by budo
Posted

Snow: super! Skvělá cena a hodně parády, přesně tohle se mu určitě bude líbit :-)

Jen bych potřeboval poradit s výběrem pošty.....

International

Orders &

Shipping

All Non USA Customers will be subject to taxes and custom fees that will be collected at the time of delivery by the shipping carrier. These custom fees and taxes are charged by your government and are separate from the charge by our company. We recommend you contact your local post office for information on custom fees.

International Shipping Options:

First Class Mail International: (Approximate 7 to 21 Days)

Priority Mail International: (Approximate 6 to 10 Days)

Express Mail International: (Approximate 3 to 5 Days)

The delivery time mentioned above is just an estimate. Strict custom policies and slow postal service of some countries may delay delivery. International customers please understand that there are no guaranteed delivery time for international packages and we have absolutely no control over the time it will take for international packages to be delivered.

Countries We Ship To: Tracking Numbers if available will be emailed on the day of the shipping.

We Only Ship to the following Countries. All other International orders (not mentioned in the countries below) will be CANCELED.

...

Czech Republic

Tak co vybrat? Poradí někdo zdatný v problematice?

Posted (edited)

to Budo - vzal bych standartní způsob, hlavně to nesmí být FedEx. Tahle dopravní služba mi vezla definitivní hosinky a málem mě ranila mrtvice. Nevím jednoho člena fóra, který je mým výborník kamarádem zkušeným obchodníkem, málem jsem se hodinek nedočkal.

Edit - ber hned první řádek US $15.95    US $5.00    Czech Republic    USPS First Class Mail InternationalTM, nic nezkazíš a do vánoc je času dost.

Edited by thesis
Posted (edited)

Objednáno, děkuji thesis, snowe, R. :-)

EDIT: díky i Tobě, Colisa - tip je to pěknej, zajímavej, ale za ty peníze by už ocenil spíš ty Seiko SNA141P a protože bylo třeba hledat v nižších cenách, Casia byly ideální, jak píše thesis - spousta parády za 60 babek :-) - bratr bude z chronografu a budíku nadšenej .... jen o tom tahu si nedělám iluze .... samozřejmě že bych byl moc rád příjemně překvapenej, uvidíme

Edited by budo
Posted

Přátelé, ještě mám na jeden dotaz. Vźdycky, když jsem něco koupil přes eBay, tak se mi celkem rychle prodávající ozval a obchod potvrdil. Tentokrát ale (od včerejšího večera) zatím žádný kontakt, dokonce ani když jsem já sám napsal a poptal potvrzení obchodu. Bývá to běžné? A za jakou dobu bych měl začít dělat nějaké (jaké) kroky, pokud se mi neozve? Už jsem zaplatil přes Paypal.

Posted

Co se nakupování přes ebay týče (a placení přes paypal). Ne každej obchodník ti hnedka napíše, někdo to dělá jako "vedlejšku" a tak se té komunikaci tolik nevěnuje. Na zahájení řízení přes paypal máš 45 dní od provedení platby, takže myslím, že je dobrý napsat mu třeba po víkendu znovu a pokud nebude komunikovat ani tak do středy, tak to začni přes paypal resolution center řešit.

Posted
Přátelé, ještě mám na jeden dotaz. Vźdycky, když jsem něco koupil přes eBay, tak se mi celkem rychle prodávající ozval a obchod potvrdil. Tentokrát ale (od včerejšího večera) zatím žádný kontakt, dokonce ani když jsem já sám napsal a poptal potvrzení obchodu. Bývá to běžné? A za jakou dobu bych měl začít dělat nějaké (jaké) kroky, pokud se mi neozve? Už jsem zaplatil přes Paypal.

Můžu poprosit jestli by jste sem nenapsal jak dopadla koupě? Jestli se prodejce ozval a nebo za jak dlouho přišly? Uvažuji o hodinkách do práce u kterých by nevadilo kdyby přišly k nějaké úhoně. Děkuji.

Posted (edited)
Omlouvám se, prodejce zareagoval, jen jsem to sem nenapsal. Dám vědět, až přijdou a dám sem nějaké živé fotky.

Tak před hodinou hodinky dorazily z jůesej. Jsou v pořádku, foťák bohužel odvezla manželka, tak jsem fotil jen mobilem.

Tah jsem zkrátil o 2 dílky a na mou ruku sedly jak prd*l na hrnec. Překvapily mne zpracováním tahu, který je velmi masivní, nepůsobí plechovým dojmem, netahá chlupy na ruce a články jsou plné. Celkově jsou hodinky při srovnání s 200g monstry poměrně těžké, odhaduji mezi 150 a 180g. Tah je příčně kartáčovaný. Pocitově si bych od tahu očekával sklony k větší náchylnosti na poškrábání, ale uvidíme, čas ukáže a třeba se mýlím.

Pouzdro je vertikálně kartáčované o průměru 39mm. Pravděpodobně minerální sklo je mírně klenuté, o průměru 33mm. Luneta při pohledu svrchu je kulatá, svrchu kartáčovaná. Avšak její zkosené hrany na kulatý vršek navazují svými leštěnými plochami ve tvaru dvanáctihranu. 

Korunka je šroubovací s příčnými drážkami. Chod závitu je na dobré úrovni, dovolím si říct, že lepší, než u mých monster. Uvidíme časem. Na druhou stranu při práci korunka maličko šmajdá, což bych přičetl pružné hřídelce. Specifikace vodotěsnosti 100m. Dále je pouzdro osazeno dvěma tlačítky pro ovládání chronografu na pozicích 2 a 4 a dvoupolohovým tlačítkem s příčnou drážkou na pozici 8. To slouží k zapnutí a vypnutí beep alarmu, jeho chod je relativně nízký a tuhý, nepředpokládám tedy nechtěné vypínání. Naopak, funkčnost by měla být dobrá.

Číselník je hedvábně modrý s paprskovitou strukturou od středu. Subciferníky na pozicích 6,9,12 jsou soustředně drážkované, přehledné, se stříbrnou linkou na svém obvodě. Nepůsobí nijak extravagantně. Rozložení: 6-běžná vteřinovka/chrono-1/20s, 9-chrono hodiny 0-12, 12-chrono minuty 0-60.

Na pozici 3 je ve stříbrném rámečku date s bílým podkladem.

Mezi 7 a 8 h je umístěn indikátor alarmu on/off.

Luminiscence: hodinová a minutová ručička, všechny hodinové indexy.

Dále číselník obsahuje tachymetr a popisky indexů: do 15 minut po lichých číslech, dále pak 20, 25, 30, 35, .... až 55 na 11h.

Spodní víčko je plné s běžnými specifikacemi, dále pak oznamující, že hodiny mají Japan mov´t a že jsou cased in China.

Cena byla $75,90 včetně dopravy z New Yorku. Clo ani DPH jsem neplatil. Objednal jsem 9.12. Dorazily tedy za 8 dní, což je slušné.

Díky Snowovi alias thesis jsem za levný peníz pořídil bráchovi hodinky, které se v ČR běžně nekoupí a opravdu s nima za těch pár korun nadělá spoustu parády. Dovolím si ještě poznamenat, že některé Casio Oceanus kódovým značením nejblíže, co jsem našel v nabídkách v ČR a lze u nich očekávat velice podobnou výbavu a zpracování, naši čeští obchodníci pálí běžně v cenách mezi 9 až 12 tisíci. Nejlevnější model jsem našel kolem 7,5k. Klasicky nestydatá drzá cena v českých zemích stále má své kupce.

566_DSC02037_tn.jpg 753_DSC02038_tn.jpg 584_DSC02040_tn.jpg 127_DSC02041_tn.jpg 845_DSC02045_tn.jpg

EDIT: pravopis

Edited by budo
Posted (edited)
Dovolím si ještě poznamenat, že některé Casio Oceanus kódovým značením nejblíže, co jsem našel v nabídkách v ČR a lze u nich očekávat velice podobnou výbavu a zpracování, naši čeští obchodníci pálí běžně v cenách mezi 9 až 12 tisíci. Nejlevnější model jsem našel kolem 7,5k. Klasicky nestydatá drzá cena v českých zemích stále má své kupce.

Já myslím, že tady nejde o nestydatost českých obchodníků, ale že prostě jde o úplně jiné hodinky, na podstatně vyšší úrovni, ty Oceanusy, které zmiňuješ mají, mj. tough solar, wave ceptor, 200m, safír, titan, made in Japan...

edit: opravdu nechci být protivný, jen jsem napsal co si o tom myslím

Ty Tvoje bych spíš stovnával s řadou edifice

Edited by bohush
Posted

Máš pravdu, asi míchám jabka a hrušky. Ale, ........ Teď to už hledat nebudu, ale ty co byly kolem 7,5k tak byly opravdu velmi podobné. Jen už nevím, kde jsem je viděl a co to bylo za kód. Každopádně za tím, že čeští překupníci nasazují nestydaté ceny a český zákazník hloupě nakupuje předraženou nižší kvalitu, za tím si stojím. Vidíš to v každém krámě....