Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím Vás pánové. Vím, že jste již podobné témata řešili. Tyto hodinky jsem dostal darem od jednoho obchodního partnera a rád bych věděl, zda jde o kopii, či originál. Přesto bych rád, kdyby jste si udělali čas a podívali se na tyto hodinky a dali mi odpověď, zda jde o faky (já si myslím, že ano, ale rád si to nechám potvrdit, přece jen asi nikdo jen tak nerozdává rolexy). I přesto Vás tedy prosím, zda mi dáte odpověď. Korunka "nad" šestkou je, pouze se mi ji nepodařilo vyfotit. Za kvalitu fotek se omlouvám, foceno mobilem. Jinak, pokud oddělám pásek, je z jedné strany pouzdra uvedeno (na fotkách to je špatně čitelné) Stainless Steel K636339 (toto je uvedeno i uvnitř hodinek nad šestkou) a nad dvanáctkou je Orig Rolex Design 16716.

Předem všem děkuji

Posted

IMHO fake. Odfláknutý kyklop a pokud vím, tak ten model s černo-červenou lunetou neměl na kroužku okolo ciferníku ten nápis Rolex. Znalci nejspíš najdou deset dalších důkazů.

Ale zlepšujou se pacholci - třeba spona a korunka vypadají o dost lépe než bylo ještě před nedávnem běžné.

Posted
fotky jsem smazal,takhle veliké patří pouze do sekce fotogalerie. Optimum je 800 x 600.....nahraj si je znovu,ale menší.

Jenže do fotogalerie zase nepatří fejky (či podezřelé hodinky) ;-) A zrovna u žádosti o posouzení pravosti mají velké fotky podle mého názoru jisté opodstatnění, ne? Byť tyhle nebyly zase tak slavné.

Posted
Zdravím Vás pánové. Vím, že jste již podobné témata řešili. Tyto hodinky jsem dostal darem od jednoho obchodního partnera a rád bych věděl, zda jde o kopii, či originál. Přesto bych rád, kdyby jste si udělali čas a podívali se na tyto hodinky a dali mi odpověď, zda jde o faky (já si myslím, že ano, ale rád si to nechám potvrdit, přece jen asi nikdo jen tak nerozdává rolexy). I přesto Vás tedy prosím, zda mi dáte odpověď. Korunka "nad" šestkou je, pouze se mi ji nepodařilo vyfotit. Za kvalitu fotek se omlouvám, foceno mobilem. Jinak, pokud oddělám pásek, je z jedné strany pouzdra uvedeno (na fotkách to je špatně čitelné) Stainless Steel K636339 (toto je uvedeno i uvnitř hodinek nad šestkou) a nad dvanáctkou je Orig Rolex Design 16716.

Předem všem děkuji

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Upřímně, jak moc velký je to obchodní partner ? Už podle toho se dá odhadnout, jestli mu stojíš za hodinky za nějakejch 200k (teď střílim neznám přesnou cenu).

Posted

no hlavne jsou ty hodinky mastne a spinave jako by je nekdo vytahl zrovna z pr..le, neni pres ten syfl moc videt :thumbsup_anim: . Podle te okousane lunety bych tipoval fejk, nebo hladomor :thumbsup_anim: .

Posted

Sorry, ale nejak tomu příběhu nevěřím. Obchodní partner by nedával nikomu jetý hodinky bez krabičky, co se originality týče, myslím že z takhle mizerných fotek to fakt poznat nejde. Takže jak jsi k nim přišel? Pokud máš svědomí čistý, tak zajdi do servisu Rolex, a tam zjistíš pravdu. Třeba Ti je neseberou :-).

Posted

Myslim ze to jde poznat i z takto nekvalitnich fotek, podle me je to jasny fake. Korunka je moc velka, takova jako maji Submariner, GMT bez keramicke lunety maji mensi, napisy Rolex kolem ciferniku pokud vim, maji GMT pouze pokud maji keramickou lunetu, ktera neni v coke variante vyrabena. Dynko je moc vystouple, jako na Submariner, GMT maji dynko plosi. K serie, tedy rok 2001, by mela mit provrtene diry pro stezejky skrz, coz ty na fotce nemaji.

Posted

Věc se má tak, jak jsem popsal. Hodinky jsem dostal v zeleném pytlíku s logem rolex. Jde mi především o to, že kdyby ty hodinky byly pravé, vrátil bych je. Pokud jsou fake (jakože asi ano), pak je uložím do šuplíku a vezmu si je jen v případě schůzky s tímto obchodním partnerem. Jak jsem psal, za kvalitu fotek se omlouvám. Pokusím se je nafotit lépe a ve větších detailech, pak fotky přidám sem, ať se můžete podívat.

Díky

Posted
Pokud jsou fake (jakože asi ano), pak je uložím do šuplíku a vezmu si je jen v případě schůzky s tímto obchodním partnerem.

Dobrej model obchodnich vztahu. Jeden daruje druhymu fejkovy rolady a ten je pak pri spolecnych jednanich nosi, aby mu udelal radost... :axehead: Tomu rikam byznys na urovni.

Posted
Dobrej model obchodnich vztahu. Jeden daruje druhymu fejkovy rolady a ten je pak pri spolecnych jednanich nosi, aby mu udelal radost... :axehead: Tomu rikam byznys na urovni.

To je presny :D

Posted
.....kdyby ty hodinky byly pravé, vrátil bych je.

Pokud jsou fake (jakože asi ano), pak je uložím do šuplíku.......

Udělej to přesně naopak.

Pokud jsou pravě, asi sis je svou prací zasloužil a nech si je.

Pokud je to fake, vrátil bych je s tím, že raději nosím originál uměrný svým financím.

• Upvote 1
Posted

To jsem divák! Pokud je ten příběh pravda, tak Bernard má nové téma na billboard " Svět se zbláznil, držte se..." Ještě bych to pochopil, pokud by tvůj obchodní partner byl stánkař v Bangkoku, jinak mi to hlava nebere :lol2:

Posted

Tak děkuji všem zůčastněným. Jen bych se ještě chtěl zeptat na pár věcí. Na jedné diskuzi jsem četl, že faky nemívají gumičku pod štelovacím kolečkem (za tento výraz se dopředu omlouvám, ale přesný termín neznám), je toto pravda? A dále bych se rád zeptal, zda někdo tyto hodinky v originále vážil, zajímalo by mě jakou mají váhu, protože tyto se mi zdají poměrně těžké (tedy v porovnání s hodinkami, které nosím běžně). A poslední dotaz, když s těmito hodinkami mírně zatřesu je z nich slabě slyšet, jakoby se uvnitř cosi roztočilo a po chvilce to opět ustane, nevíte někdo co tento zvuk vydává?

Děkuji všem.

Posted
Tak děkuji všem zůčastněným. Jen bych se ještě chtěl zeptat na pár věcí. Na jedné diskuzi jsem četl, že faky nemívají gumičku pod štelovacím kolečkem (za tento výraz se dopředu omlouvám, ale přesný termín neznám), je toto pravda? A dále bych se rád zeptal, zda někdo tyto hodinky v originále vážil, zajímalo by mě jakou mají váhu, protože tyto se mi zdají poměrně těžké (tedy v porovnání s hodinkami, které nosím běžně). A poslední dotaz, když s těmito hodinkami mírně zatřesu je z nich slabě slyšet, jakoby se uvnitř cosi roztočilo a po chvilce to opět ustane, nevíte někdo co tento zvuk vydává?

Děkuji všem.

Některé faky mívají repliku těsnění pod korunkou, některé ne. Hmotnost originálu je uvedena v katalogu, například. Myslím, že s plným počtem dílků- To co slyšíš uvnitř je pohyb rotoru kolem osy, tedy natahování, to uslyšíš v nekvarcových fejkách, ale i u originálu.