Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak jsem dnes dostal nový gumový řemen od nestu a po zkušenostech některých členu fóra jsem se docela bál výměny, ale nakonec mi to trvalo 5minut.

Postup:

nejdřív jsem si lihovou fiksou označil osičky a pouzdro, abych je posléze správně natočil, pak jsem na jedné straně oddělal původní řemen a nasadil gumu zamáčkl pořádně k pouzdru a dcera nasunula osičku srovnal označeni proti sobě a znovu zatlačil pásek k pouzdru,dcer docvakl a bylo hotovo. To samé jsem zopakoval na druhé straně ve dvou to jde perfekt , sám asi ani náhodou. Snad to někomu pro příště pomůže.

Posted
Tak jsem dnes dostal nový gumový řemen od nestu a po zkušenostech některých členu fóra jsem se docela bál výměny, ale nakonec mi to trvalo 5minut.

Postup:

nejdřív jsem si lihovou fiksou označil osičky a pouzdro, abych je posléze správně natočil, pak jsem na jedné straně oddělal původní řemen a nasadil gumu zamáčkl pořádně k pouzdru a dcera nasunula osičku srovnal označeni proti sobě a znovu zatlačil pásek k pouzdru,dcer docvakl a bylo hotovo. To samé jsem zopakoval na druhé straně ve dvou to jde perfekt , sám asi ani náhodou. Snad to někomu pro příště pomůže.

Gratulace.

Jsi borec vcetne dcery a dobrej napad :notworthy:.

Ja myslel,ze hodinky prohodim oknem viz.detailni info http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=22251 .

Posted

Postup:

:speak_cool: Díky za radu, jen nevím, jestli to moje dvouletá dcera zvládne taky :lol: :santa: :guitar:

• 1 month later...
Posted
:speak_cool: Díky za radu, jen nevím, jestli to moje dvouletá dcera zvládne taky :lol: :santa: :guitar:

Už jsem vyměňoval všechny pásky - největší peklo je kovovej tah - jak mám fortis rád, tak musím říct, že mě zklamalo, že byl tah udělanej nepřesně a nakonec po hodině snažení mi v Koscomu objednali vobej a za 5 minut žádnej problém. Podle mojhí zkušenosti hlavní je přitlačit pásek/tah co nejblíž k ciferníku. Síla nepomůže :-)

Posted
...a nakonec po hodině snažení mi v Koscomu objednali vobej a za 5 minut žádnej problém. Podle mojhí zkušenosti hlavní je přitlačit pásek/tah co nejblíž k ciferníku. Síla nepomůže :-)

Co je, prosím, "vobej"? S Fortisem trochu zkušeností mám, ale v katalogu to nemají. :lol:

Posted

Já mohu jen potvrdit, že instalce kovového tahu na B42, byl největší porod v mém životě. Už ho nikdy nebudu sundávat :D

• 2 years later...
Posted

Dnes mi přišel kožený řemen k pouzdru na B-42 Official Cosmonauts a chci ho večer vyměnit za ten co je na hodinkách. Čtu ty hrozné historky a tak se ptám, jak je to konstrukčně udělané? Šroubek na jedné straně je jen šroubek zajišťující stěžejku a nebo je to celá stěžejka zašroubovaná do protikusu na druhé straně? A proč se musí stěžejky správně natočit - to jdou zastrčit jen v jediné poloze? Je problém jen v tom, že řemen jde až k pouzdru a jak je nový a neotlačený, je problém ho natlačit na místo tak abych docílil celkové souososti? Díky za radu, popis, popř. foto :smile_anim: .

Posted (edited)

Hotovo, princip jednoduchý, stačil šroubováček a vystěžejkovač na vystředění. Chvilku trvalo než stěžejky zapadly do výřezu na jedné straně a otvoru na druhé, ale celá operace trvala cca 15 minut, myslím že člověk odkojený Merkurem a rozborkami babiččiných budíků si poradí... Šrouby nebyly lepené, tak jsem je také nelepil a - snad - s citem dotáhl. Někomu se řemen k pouzdru nelíbí, mně ano a navíc mi na něm hodinky lépe sedí na ruce. Nevýhoda je nemožnost položení hodinek naplocho a transport v plochém pouzdru, když si na cesty beru více hodinek.

Edited by Ivan Lelák