safi Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Čínské hodinky na fóru vyvolávají řadu flame diskuzí, u kterých se hodně lidí zapomíná držet slušnosti. Chronomag je fórum zaměřené na radost z hodinek - tedy na radost z: KvalityPříběhu - Historie značkyPříběhu - mých osobních zážitků s hodinkami v průběhu let nebo dokonce desítek letČínské hodinky včetně PRIM MPM nemají ani jeden z výše uvedených atributů. Bylo by vhodné zrušit sekci čínské hodinky a zakázat diskuzi o těchto hodinkách na fóru? Osobně se domnívám, že by výsledek ankety mohl být zajímavý pro všechny - členy fóra, moderátory i provozovatele. Pro diskutéry: s absolutní svobodou slova fórum dlouhodobě nebude dělat radost nikomu.
utrejch Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Dobry napad. Postupne muzeme jednu po druhe zrusit vsechny diskuze, jen co se tam nekdo pohada doufam ze dalsi na rade bude panerai ...
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 proč v tom případě omezovat fake? Také to jsou hodinky Safra vy jste tedy liberálové...
Cyber Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Hlasoval jsem NE ! Svoboda projevu by neměla být nějak omezována na témata. Navíc si myslím, že ačkoli téma vzbuzuje diskuze, tak diskuze nejsou rozhodně vulgární.
decebal Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Čínské hodinky na fóru vyvolávají řadu flame diskuzí, u kterých se hodně lidí zapomíná držet slušnosti. Chronomag je fórum zaměřené na radost z hodinek - tedy na radost z: KvalityPříběhu - Historie značkyPříběhu - mých osobních zážitků s hodinkami v průběhu let nebo dokonce desítek letČínské hodinky včetně PRIM MPM nemají ani jeden z výše uvedených atributů. Já myslím, že na fóru je několik majitelů Seagullů, které rozhodně splňují všechny tři body. Když se někdo nedrží slušnosti, ať za to pyká. Zdůvodnění mi přijde naprosto zcestné a na hlavu padlé. Hlasoval jsem NE.
Cyber Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Seagull si na nic nehraje, ma story, kvalitu i rozumnou cenu.
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 Seagull si na nic nehraje, ma story, kvalitu i rozumnou cenu. Ale to je jedinný výrobce, ostatní jsou absolutní šunty na devátou.
Gilius Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Seagull si na nic nehraje, ma story, kvalitu i rozumnou cenu. přesně tak.....a nejen Sea Gull...... "kuk" EDIT - to,že se někdo neumí chovat,není chybou Čínskejch hodinek. Hlasoval jsem Ne.
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 přesně tak.....a nejen Sea Gull...... "kuk" Vzdávám to
Gilius Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Vzdávám to nestřílej se do hlavy a jukni na ty hodinky. Některé fakt ujdou.......na mechaniku.....
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 nestřílej se do hlavy a jukni na ty hodinky. Některé fakt ujdou.......na mechaniku..... Nemůžeš jako moderátor do ankety přidat alespoň dva tisíce odpovědí na "Ano"?
Guest Kamil Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Čínské hodinky na fóru vyvolávají řadu flame diskuzí, u kterých se hodně lidí zapomíná držet slušnosti. Chronomag je fórum zaměřené na radost z hodinek - tedy na radost z: KvalityPříběhu - Historie značkyPříběhu - mých osobních zážitků s hodinkami v průběhu let nebo dokonce desítek letČínské hodinky včetně PRIM MPM nemají ani jeden z výše uvedených atributů. To se teda šeredně pleteš! Kvalita - moje čínské noname hodinky s tourbillonem rozhodně kvalitní jsou. Historie značky - moje bývalé originální Seagull historii mají, firma byla založena 1955 (Prim 1949). Příběh - co třeba hodinky čínských armádních pilotů, co špičkoví čínští nezávislí hodináři, co ... bylo by toho víc. Hlasoval jsem NE, začíná mi to něco připomínat. Když se mi něco nelíbí, tak to zakážu nebo zruším? To už jsem zažil a stačilo mi to.
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 To se teda šeredně pleteš! Kvalita - moje čínské noname hodinky s tourbillonem rozhodně kvalitní jsou. Historie značky - moje bývalé originální Seagull historii mají, firma byla založena 1955 (Prim 1949). Příběh - co třeba hodinky čínských armádních pilotů, co špičkoví čínští nezávislí hodináři, co ... bylo by toho víc. Hlasoval jsem NE, začíná mi to něco připomínat. Když se mi něco nelíbí, tak to zakážu nebo zruším? To už jsem zažil a stačilo mi to. Podíval jsi se někdy na čínský strojek pod mikroskopem a a porovnal jsi ho i se základní Etou? Právě tam se skrývá kvalitativní rozdíl. Ostatně podobné fotografie někdo již na fóru zveřejnil. Každopádně ale hodnotím výsledek ankety jako pozitivní. Je zde necelých 20% lidí, kteří vidí dále než za vágní proklamace svobody.
Gilius Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Nemůžeš jako moderátor do ankety přidat alespoň dva tisíce odpovědí na "Ano"? To nevím a nikdy bych to neudělal. Víš co,mne tohle téma trochu mrzí,protože....když jsem tu začal s digitálkama,hodně ošklivého jsem si vyslechl(vyčetl)......a i dnes tu digitálky mnohým nevoní. Složení členů je (h)různé......od fanatiků,přes milovníky.....machříky....metrouše....frikulíny....po blázny.....normální tu nejsme nikdo. Fejky jsou jasné,ty tu nemaj co dělat(bez flame na téma fejk,prosím.....děkuju),ale jinak,ať jsou tu hodinky jakékoliv......páč to je to,co nás tu spojuje.
safi Posted December 18, 2009 Author Report Posted December 18, 2009 To nevím a nikdy bych to neudělal. Víš co,mne tohle téma trochu mrzí,protože....když jsem tu začal s digitálkama,hodně ošklivého jsem si vyslechl(vyčetl)......a i dnes tu digitálky mnohým nevoní. Složení členů je (h)různé......od fanatiků,přes milovníky.....machříky....metrouše....frikulíny....po blázny.....normální tu nejsme nikdo. Fejky jsou jasné,ty tu nemaj co dělat(bez flame na téma fejk,prosím.....děkuju),ale jinak,ať jsou tu hodinky jakékoliv......páč to je to,co nás tu spojuje. to je docela dobrý argument, který by mě nenapadl.
decebal Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Podíval jsi se někdy na čínský strojek pod mikroskopem a a porovnal jsi ho i se základní Etou? Právě tam se skrývá kvalitativní rozdíl. Ostatně podobné fotografie někdo již na fóru zveřejnil. Každopádně ale hodnotím výsledek ankety jako pozitivní. Je zde necelých 20% lidí, kteří vidí dále než za vágní proklamace svobody. A co tam vidí, ti vyvolení?
Guest Kamil Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Podíval jsi se někdy na čínský strojek pod mikroskopem a a porovnal jsi ho i se základní Etou? Právě tam se skrývá kvalitativní rozdíl. A ty ano, viděl jsi někdy mikroskopické fotky ETY a třeba Seagullu? Pokud ne, jak to víš? Já tady viděl jen fotky Primu pod mikroskopem. A kolik promile zákazníků si prohlíží hodinky pod mikroskopem?
Gilius Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Pro diskutéry: s absolutní svobodou slova fórum dlouhodobě nebude dělat radost nikomu. ještě se vyjádřím k tomuto.....absolutní svoboda slova tu není a ani to nejde,aby tu byla......
mischa Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Čína byla jedna z mála zemí, která zvládla výrobu vlastních náramkových hodinek. Co se kvality týče, vše se vyvíjí, je to jen otázka pohledu v časové ose. První čínské hodinky a jejich následný vývoj je rozhodně kvalitnější, než první pokusy výroby např. v Rusku, nebo Japonsku /nepřejte si vidět meziválečná Seika/. Masová výroba v Číně je také kvalitnější, nežli hodinky české, nebo ruské. Nevím, kolik je na světě výrobců svého vlastního turba /kalibru/, ale v Číně jsou hned dva autentické kalibry, od kterých se dále odvíjí jejich varianty s různými komplikacemi. Ohledně kvality- vyrobit slušný stroj s manuálním nátahem zas tak těžké není a ani tam není potřeba mít vše pod mikroskopem dokonalé, ale vyrobit turbo, nebo chronograf nekvalitně, to už nejde, protože by to fungovalo špatně, nebo vůbec ne. Čínskej Seagull chrono je určitě lepší, než ruský Poljot 3133 i s tím, že Poljot je legální kopie stroje švýcarského. Čínská pouzdra jsou na velmi slušné úrovni, ciferníky většinou také, určitě lepší, než produkce Eltonu. Co všechno by se muselo díky nekvalitě produkce zrušit? Skoro vše, co není německé, nebo švýcarské. Díky Číně mám doma několik komplikací, které bych si jinak nikdy v životě pořídit nemohl, protože se nedají zaplatit, nebo se vůbec nevyrábí. Kdyby nebylo čínských výrobců hodinářských součástí, většina módních, nebo těch starších reinkarnovaných firem by "své" hodinky nemohla nikdy vyrobit. Takže jsem hlasoval ne.
cody Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Ze stejneho duvodu jsem hlasoval stejne jako mischa. Hazet vse do jednoho pytle znamena problemu nerozumet a presto se ho snazit za kazdou cenu nejak vyresit.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.