Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím, chtěla bych se zeptat čím se dá vyleš*** ocel. Dostala jsem nové hodinky pod stromeček, měla jsem je jeden den a už jsou poškrábané (celkem i hluboko), vůbec netuším od čeho. Chci se zeptat zda neexistuje nějaká jemná pasta nebo něco podobného. Je možné s tím zajít do hodinářství, kde opravují hodinky? Děkuji za odpovědi.

Posted
Vítám Tě na fóru, no pokud mají Tvé hodinky leštěný povrch je ideální použít takovéto leštící ubrousky. ;)

no podle mého názoru leštěný povrch mají ( ale se v tom nevyznám :worried_anim: ) ...a dají se s ubrousky vyleš*** i hlubší škrábance?

Posted

Kromě těch ubrousků existuje i celá řada různých leštících past. Ale pokud jsou tam škrábance už po prvním dni, tak to asi bude marný boj. Počkej pár dní, na hodinky si zvykneš, přestaneš je tak úzkostlivě zkoumat a budeš z nich mít už jen radost. A určitá míra škránbanců k nošení prostě patří.

Posted

Na broušenou ocel je taková houbička, používá to můj strejda na upravu poškrábaných ocelových klik u dveří, které se dělají broušené aby nebyly osahané od otisků prstů.

Posted

na broušenou ocel funguje špičkově obyčejná houbička na nádobí s tou hrubou vrstvou vláken na jedné straně. Renovuju s ní pravidelně poškrábané broušené plochy tahu Samurajů :)

• 2 weeks later...
Posted
na broušenou ocel funguje špičkově obyčejná houbička na nádobí s tou hrubou vrstvou vláken na jedné straně. Renovuju s ní pravidelně poškrábané broušené plochy tahu Samurajů :)
Musím říct že ta houba je vynikající. To bych nikdy neřekl že ten kus hadry na ní dokáže vybrousit ocel. :thumbsup_anim:

Posted
Zdravím, chtěla bych se zeptat čím se dá vyleš*** ocel. Dostala jsem nové hodinky pod stromeček, měla jsem je jeden den a už jsou poškrábané (celkem i hluboko), vůbec netuším od čeho. Chci se zeptat zda neexistuje nějaká jemná pasta nebo něco podobného. Je možné s tím zajít do hodinářství, kde opravují hodinky? Děkuji za odpovědi.

hoď sem fotku, na hodinky jsem zvědav (material, znacka, skrabance apod.)

Posted

Karlos a Ramon: omlouvam se za stupidni dotaz, ale s tou houbickou jsem to cetl uz tolikrat, ze to musim vyzkouset... ale chci se ujistit, ze to nepodelam... tak tedy, lestit se ma tou JEMNOU stranou, ne tim "rejzakem", co je k tomu prilepenej na te druhe strane, jo?

tedy tou "zlutou" stranou, pokud beru tuhle houbicku:

sponge.jpg

Posted
Karlos a Ramon: omlouvam se za stupidni dotaz, ale s tou houbickou jsem to cetl uz tolikrat, ze to musim vyzkouset... ale chci se ujistit, ze to nepodelam... tak tedy, lestit se ma tou JEMNOU stranou, ne tim "rejzakem", co je k tomu prilepenej na te druhe strane, jo?

tedy tou "zlutou" stranou, pokud beru tuhle houbicku:

sponge.jpg

Tím zeleným rejžákem, molitanem bys nic neobrousil. Ono to ale spíš kartáčuje, dělá to matný vzhled, jestli chceš lesk, vem silichrom.

Posted
Tím zeleným rejžákem, molitanem bys nic neobrousil. Ono to ale spíš kartáčuje, dělá to matný vzhled, jestli chceš lesk, vem silichrom.

diky za informaci. zni to logicky. stejne tak bych se ale nedivil, kdyby jsi mi rekl, ze to jen ten molitan... clovek nikdy nevi, nekdy se proste dejou veci. tak jak tak, radsi ze zeptam, i za cenu, ze ze sebe udelam trotla ;)

Posted

Little_w, dej si na tu houbičku pozor. Např. na Omegy je to akorát. Ale třeba na Fortisky je to ale moc hrubý. Fortisky potřebují 30 mikronů.

Posted
A nejlepšího výsledku dosáhneš proušením pod vodou, to je pak ten "brus" hezky stejnoměrný.

Little_w, dej si na tu houbičku pozor. Např. na Omegy je to akorát. Ale třeba na Fortisky je to ale moc hrubý. Fortisky potřebují 30 mikronů.

dekuji :speak_cool:

Posted

Když jsme u těch mikronů, čím dosáhnout brus o něco hrubší než 30, nemyslím tu sponu, tam je houba jasná volba, ale na menší plochy, na detaily, dal by se použít nějaký klasický jemný šmirgl, nebo je něco vhodnějšího?

Posted
Ukaž, co tím chceš opravit! Možná odhadneme, co bude nejlepší.
Posted

ypo, pokud to byl vtip, tak nebyl dobrej. pokud ne, tak to bylo jen trapny.

pro ostatni, serioznejsi kolegy: diky za informace. zatim nepotrebuju vylest.it nic konkretniho. posledni dobou nosim ocel cim dal min. ale chtel jsem to vedet, protoze mi ta houbicka vrtala hlavou.