Přejít na obsah

ORIS přesnost chodu


Oris skeleton

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po měsících...

Pridam svoju skusenost s Oris 735 (teda SW220) - po mesiaci pozuivania som ich este ani raz nenastavoval, a urobili za ten cas ca. -30s. Takze priemer za mesiac je -1s/den, co je fajn kedze ich netreba nastavovat casto :)

Kotrolujem to takmer kazdy den, a len v poslednych dnoch zacali ist viacej do minusu (ca. 3-4s/den). Neviem ci to bude tym ochladenim vonku, ale predtym robili aj +3s/den. Tuto stratu naberu cez den, v noci oddychuju na dynku bez meratelnej odchylky. Som zvedavy ci s vacsou zimou bude odchylka rast alebo sa uz ustalili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Update po takmer rocnom kazdodennom noseni: Hodinky robia -7s az -10s/den, co uz je ustalena hodnota niekolko mesiacov. Popravde uz to nesledujem velmi presne, cca raz za tyzden ich nastavim a hotovo. Na druhej strane ma ale stale bavi pozerat sa na ne castejsie ako je treba na odcitanie casu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • Po roku...

Zdravím vespolek. Moje ORIS Artix jsou přesné - nařídil jsem je 24.8.2017, kdy jsem je pořídil a od té doby odchylka 0s!

Na ruce něco naženou, ale na noc na devítce to stáhnou, mám v telefonu aplikaci WatchCheck a tak se občas kouknu. Jsem mile překvapen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
V 4. 8. 2011 v 13:41, Ford napsal:

Mám Classic date s SW 200 a cca před 2 měsíci se mi zastavily,pak zas chvilku šly, potom zase ne, tak jsem je vzal k hodináři. K mému překvapení zjistil, že na takovém tom mosazném ozubeném kolečku, ketré je vidět přes dýnko (nevím, jak se to odborně jmenuje) jsou vylomené 3 zuby.Na můj dotaz, jak se to stane, řekl, že to může být tím, že se hodinky manuálně dotahují. Podotýkám, že fyzické práci se -pokud možno- vyhýbám a pokud už něco těžkého dělám, tak bez hodinek. Pravda je, že tu a tam jsem je dotahoval a v rámci střídání s jinými hodinkami, winder nemaje, jsem je i natahoval. Ale přece se 3 zuby nevylomí manuálním nátahem nebo jo??? Takže - objednat nové kolečko, rozebrat, vyměnit, složit, seřídit...Po seřízení se asi "zabíhaly", protože 1.měsíc šly do mínusu (cca 5-10 s/d) a teď se zas lehce předbíhají (cca 5-7 s/d), ale jsem spokojen a neřeším to. Takže zůstává otázka, zda je SW 200 kvalitní kalibr...

To kolečko se jmenuje rohatka. Stává se při ručním natahování, když rychle natahujete a zároveň nejsou v ideální kondici reverzní kola odlučovače. Kolikrát se tak stává, že se zuby vylomí při ručním nátahu a rotor se namísto, aby byl vklidu, točí jak o závod. Většinou způsobeno starým olejem, nebo špatným mazáním reverzích kol. Stačí si najít Lubeta a revezní kola. Ať se daří. Hodinky nechte dokonale vyčisti, protože kolikrát se tak nestává a špony dokáží napáchat další problémy strojku. Strojky ETA 2824 i Sellita SW 200-1 se usazují docela strmě, myslím tím, že z plusu jdou po usazení rychle k nule a pokračují do mínusu. Proto si je nechávm nastavit cca. klidně na 10 do +, u nových. Většiny jsem nakoupil, že rok šly na 0+- a po roce křivka rychle šla do záporných hodnot. Taková je jejich vlastnost. Toť moje zkušenost.  Valjoux 7750 má mnohem lepší a stabilnější chod, příjemně se usazujícího chodu. Asi tak.

Upraveno uživatelem trojnik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...