Přejít na obsah

Ingersoll kam s nimi


Doporučené příspěvky

do ktorej časti fóra zaradiť túto značku

sú to Čínske kalibre značka je registrovaná v Anglicku a firma je Nemecká

pre obraz rozhovor s majiteľmi

 

Naše zákazníky prostě baví mechanika?

Ingersoll budí u německých klenotníků rozruch svými hodinkami. Šéfredaktor Magazínu Uhren Thomas Wanka hovoří s majiteli značky Cristano o pozadí tohoto senzačního úspěchu.

 

Markus Kölschbach, Werner Kwiatkowski

Jste nejstarší americkou značkou, jaké je historické pozadí?

Werner Kwiatkowski: Bratři Ingersollovi založili firmu v roce 1892 s myšlenkou prodávat kapesní hodinky za jeden dolar. Přestavěli pásovou výrobu na kapesní hodinky, které tím dosáhly ceny pouze jednoho dolaru a 50 centů. To odpovídalo týdenní mzdě dělníka.

Markus Kölschbach: Paradoxně je to dnes rovněž tak, že jsou hodinky nabízeny v ceně týdenní mzdy úředníka, a to i se současným vzhledem a technikou. Naše hodinky mají být nejen krásné, ale také cenově dostupné a nositelné. Jsme, jak již bylo řečeno, nejstarší americkou značkou hodinek, která tradičně disponuje velmi dobrým vztahem mezi cenou a službou. Naše prodejní cena se pohybuje mezi 150 a 400 Eury.

Potud stojíte v určité firemní tradici. Byla úplná?

Werner Kwiatkowski: Historie skončila předčasně v roce 1929. Tehdy byla výroba přerušena, protože bratři neměli žádné následovníky. V roce 1930 byla uvedena v život Ingersoll Ltd. jako britská společnost. Dnešní autorská práva ve světě leží v rukou společnosti Zeon Ltd. Londýn.

Úspěch tedy překvapil i Vás samotné?

Werner Kwiatkowski: Naši klenotníci nám říkají, že jsme s mechanickými hodinkami dosáhli po čtyřech letech toho, čeho dosáhl Swatch za stejnou dobu. To je samozřejmě skvělý kompliment. Náš výstup u klenotníků oslovil spotřebitele, k tomu ještě legenda, která k tomu také patří. Dnes nosí automatické hodinky spousta lidí, která je dodnes nenosila, a to kvůli ceně a vzhledu, ne kvůli jménu. Říkají ?ty se mi líbí, mají rozumnou cenu, ty si mohu dovolit?. Existuje i okruh zákazníků, který si říká, že se švýcarskou top značkou by nemohl uspokojit svůj sběračský instinkt. To by si mohli v průběhu života dovolit možná jedny nebo dvoje hodinky. Zde ale mohu přijít a říct si ?tyto hodinky se mi líbí, ty mají určitý styl, to si koupím rovnou dvoje nebo troje?. Někdy dokonce hned 10 kusů, jak slyšíme často od našich klenotníků. Naše zákazníky zkrátka baví mechanika.

Když už zmiňujete design, ten bych označil jako libovolný. Když položíte vedle historické hodinky Ingersoll, najdete nějakou společnou věc?

Werner Kwiatkowski: Repliku bychom mohli vyrobit hned, ale to nechceme. Musíme přece pracovat dobově. Díváme se nejdříve, co mají ti na druhé straně (Čína, pozn. redakce) za strojky. A trh u nás si žádá komplikace. Ty mají samozřejmě tu nevýhodu, že jsou trochu poruchovější než jiné hodinky. Zato se ale prodávají lépe. Strojek s trojmístným ukazatelem a datumem je dnes těžko prodatelný. V protikladu k tomu vytváří komplikace potřebný vzhled. Naším úkolem je potom najít sedící pouzdro kolem strojku. Existují frmy, které se tím zabývají, to jsme ze začátku nedělali. Řekneme, že pouzdro má vypadat tak a tak, tlačítka musí být tvarována tak, korunka musí být taková, ručičky musí mít to a to a ciferník vypadat přesně tak a tak.

 

 

Všechna zadání pocházejí od Vás?

Werner Kwiatkowski: Zadání podáváme velmi přesně a máme tu fabriku, která to dokáže dobře přestavit. Jsou tak dobří, že když uděláme chybu, řeknou ne, udělejte to raději tak a tak a podají nám návrhy řešení. Vývoj trvá někdy až jeden rok, to už jsou jiní se strojkem již na trhu, ale to je nám jedno, naše hodinky tím získávají svou vlastní tvář, kterou jsme jim dali a nespočívá jen v jednom pouzdře, které má každý dodavatel z dálného východu. Nedávno jsme přišli na trh s hodinkami, zcela klasickými, zcela normálními, se třemi ručičkami a datumem. Klasické hodinky sedící krásně k obleku. To zvláštní na těch hodinkách je potom to, že mají vepředu i vzadu safírové sklo ? za prodejní cenu 189 Euro.

Hodinky mají ale půvab jako Patek Philippe?

Markus Kölschbach: Nejde o to, že bychom chtěli dělat hodinky jako Patek Philippe, to musí být zcela jasné. Když se ale na naše hodinky zadíváte pozorně, rozpoznáte, že celek nese svůj rukopis a není jen nahromaděním všech možných pouzder. Hodnota sbírky hodinek Ingersoll spočívá také v tom, že tvoří linii. Všechny jsou tak trochu retro, ne jako u ostatních levnějších hodinek. U nás je znatelný autentický rukopis.

Nemáte problémy s kvalitou, kterou dostáváte z Číny?

Werner Kwiatkowski: Ne, na začátku jsme hodně pracovali na férovém jednání, to bylo pro obě strany nejrychlejší a nejlepší řešení. Když potom byly strojky široko daleko na trhu, nakoupili jsme strojky, vyměnili je a poslali zpět. Poté jsme se ještě rozrostli o korunky, ručičky, ciferníky.. Když se nějaký model přestane vyrábět, musíme dodávat náhradní díly ještě další tři roky, to se sluší. To sice vyžaduje velký sklad, ale s tím se prostě musí počítat. V Mutlangenu máme jedno servis centrum, které pro mě pracuje již 25 let. Nyní máme v sídle jednoho hodináře, kterému s provozem asistují tři dámy. Rychlé opravy děláme zde, co potřebuje delší dobu, posíláme ven. Kromě toho musíte vědět, že v Číně dostáváte od výrobců strojků 4 úrovně kvality. Nejvyšší se jmenuje ?AA?. Za ty musíte nejen víc zaplatit, ale na ty také déle čekáte. Od začátku vyžadujeme výlučně tento stupeň kvality a proto máme také u některých modelů problémy s dobou dodání. Víme, že se němečtí hodináři zdráhají opravovat čínské strojky. Ale oni znají pouze strojky z tzv. ?Blendern? a neví, že pokud jde o kvalitu, pohybujeme se o čtyři stupně výše. Ve Švýcarsku jsou také různé stupně kvality.

 

 

Markus Kölschbach: A podívejte se například na naše hodinky ?Wells Fargo?. Ten byl objednán speciálně od personálu klenotnictví v nejvyšším cenovém stupni pro jejich vlastní sbírky, protože vědí, že podobné produkty stojí 1000 nebo 1500 Euro. A ti nejvíc nóbl klenotníci jsou udiveni, jak málo mají vrácených hodinek v souvislosti s cenou. Proč mají naši klenotníci hodinky Ingersoll ve svém sortimentu? Aby měli co postavit proti tradičním značkám. 5000 Euro za jedny hodinky Ingersoll Tourbillon není zrovna málo. Ale pro sbírku odpovídající velikosti je Tourbillon absolutní korunkou.

Škodí dle Vašeho názoru náplava čínských hodinek německému trhu s mechanickými hodinkami nebo ne?

Dietmar Oestreich: Pracujeme společně s mnoha Rolex-koncesionáři. Jejich výpověď zní: kdo si chce kupit Rolex, koupí si Rolex. S hodinkami Ingersoll však přichází do domu nová sorta zákazníků. My jsme denní chléb. To je jasné rozšíření trhu. Proto prodáváme výhradně přes klenotníky. Cenově výhodná mechanika je šancí pro specializované maloobchody.

Markus Kölschbach: Myslím si, že si to trh reguluje sám, a tak to má být. Pokud zájem potrvá, je na čase, se s tím vypořádat. Naše štěstí je, že jsme tu byli včas. Není to tak jednoduché, jak se na začátku zdá. Pěkný vzhled a pěkný strojek nestačí. Problematiky byly bohatě zmíněny. Uživatel chce mít autentické, upřímné zboží s pěknou historií. Otázka je, jestli chcete tu vlnu zastavit. K tomu Vám řeknu, že kde se objeví Asiat, už se nepustí, to jediné, co je jisté, je, že se stane defnitivně lepším. Lepší v kvalitě, lepší ve vzhledu, lepší ve výrobních procesech. A to ne rok od roku, ale měsíc od měsíce.

Vážení pánové, srdečný dík za rozhovor.

 

Zdroj: Magazín Uhren

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Do šrotu.

Tak presne takto si predstavujem plodnú a vyváženú diskusiu

napr o tomto

. Otázka je, jestli chcete tu vlnu zastavit. K tomu Vám řeknu, že kde se objeví Asiat, už se nepustí, to jediné, co je jisté, je, že se stane defnitivně lepším. Lepší v kvalitě, lepší ve vzhledu, lepší ve výrobních procesech. A to ne rok od roku, ale měsíc od měsíce.

je to názor ľudi priemo z hodinárskecho biznisu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak presne takto si predstavujem plodnú a vyváženú diskusiu

napr o tomto

. Otázka je, jestli chcete tu vlnu zastavit. K tomu Vám řeknu, že kde se objeví Asiat, už se nepustí, to jediné, co je jisté, je, že se stane defnitivně lepším. Lepší v kvalitě, lepší ve vzhledu, lepší ve výrobních procesech. A to ne rok od roku, ale měsíc od měsíce.

je to názor ľudi priemo z hodinárskecho biznisu

 

 

Nahore jsem ti prihodil odkazy do vlaken , uz se tu o znacce dost napsalo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ingersoll je cinska sracka jako Parnis ktera se navic zaludne snazi tvarit ze ma nejakou pridanou hodnotu, skoda nad tim jakkoliv uvazovat a bavit se o tom jako o alespon uchazejicich hodinkach = doufam, ze tohle "promo" nikoho neznaleho nezaujme aby si to nekoupil v domneni ze kupuje kvalitni hodinky, to uz radsi skocte do Parnisu nebo MM za cenu par piv v restauraci U Fleku :rolleyes:

 

EDIT: Presunuto do spravne sekce..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Skoro si začínám myslet, že seš provokatér nebo najatej čínskej agent...

 

 

 

Super = ne ze bych cetl co se tam pise, ale uz podle toho co za "hodinky" se zucastnilo mi je uplne jedno jakej to ma vysledek.. Ale pokud nekdo tohle za 300-500 EUR nebo o kolika se pise chce, tak at do toho klidne jde :)

 

Když si člověk veme, jaký HODINKY se za 300-500eur dají pořídit, tak je smutný co všechno lidi koupí. Ale kdo chce kam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle prispevku to tak vypada, Ingersoll, Parnis, cinskej narez, Sea-Gull fejky, Marina Militare atd

 

čo Vás na tých čínskych hodinách serie ja neviem ved si ich nemusíte kúpiť alebo čo

 

len zbieram informácie o Číne a ich hodinách napr aj v nemeckom UHREN magazine aký majú k nim postoj ak niečo nájdem zaujímame tak to zverejním

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čo Vás na tých čínskych hodinách serie ja neviem ved si ich nemusíte kúpiť alebo čo

 

len zbieram informácie o Číne a ich hodinách napr aj v nemeckom UHREN magazine aký majú k nim postoj ak niečo nájdem zaujímame tak to zverejním

Me cinske hodinky nevadi, ale davat sem podobne kousky skoro s doporucenim ke koupi za ceny v radu stovek EUR mi dobry neprijde, pak si to nejaky chudak (mysleno neznaly clovek) koupi a bude pravdepodobne velmi zklaman ze vyhodil vetsi sumu penez z okna za neco co stoji sotva par desitek USD.. Ale delej jak myslis..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me cinske hodinky nevadi, ale davat sem podobne kousky skoro s doporucenim ke koupi za ceny v radu stovek EUR mi dobry neprijde, pak si to nejaky chudak (mysleno neznaly clovek) koupi a bude pravdepodobne velmi zklaman ze vyhodil vetsi sumu penez z okna za neco co stoji sotva par desitek USD.. Ale delej jak myslis..

 

chvála bohu neznalý chudák si ich nekúpi, ved nie sú tu len moje príspevky citoval som len zopár článkov s uhren magazínu

a kto trošku vie spájať súvislosti si obraz urobí Sám a nepotrebuje ochrancov pravej viery . Nikoho na nič nenahováram a nech si kúpi každý čo mu je srdcu blízke a padne mu do oka

PS nikoho sa nesnažím presvedčiť že ingersoll nie je Čína . podľa recenzie v tom danom modely je kaliber Sea Gull venus

o kvalitách tohto kalibru je informácií na nete dosť pozrite si aj stránky Sea gull europa čo stojí chronograf s daným kalibrom priamo od Sea gull

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

stačí poslední věta z toho elaborátu co jsi sem postnul : kde se objeví Asiat, už se nepustí :gora:

 

Uživatel chce mít autentické, upřímné zboží s pěknou historií. Otázka je, jestli chcete tu vlnu zastavit. K tomu Vám řeknu, že kde se objeví Asiat, už se nepustí, to jediné, co je jisté, je, že se stane defnitivně lepším. Lepší v kvalitě, lepší ve vzhledu, lepší ve výrobních procesech. A to ne rok od roku, ale měsíc od měsíce.

 

 

***akorát si nejsem jistý jestli je to k smíchu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda je ta,že ti číňani jsou opravdu velmi přizpůsobiví a jsou ochotni prorazit vždy a za všech podmínek,na to pozor!!!

Spíše by mě zajímala historie firmy Ingersoll.Jsem totiž strojař a máme ve firmě hloubící (rozuměj elektroerozivní stroje) a tak by mě zajímalo v jakém oboru a činnosti začínala firma Ingersol,jestli vůbec mají s hodinařinou cokoliv společného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...