Dalik Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2010 Vážení chronoodborníci, Z pozůstalosti jsem dostal několikery hodinky, a poprosil bych ctěné odborníky, zda by mi nemohli k jednotlivým kouskům říct nějaké podrobnosti. Zajímá mě zhruba rok výroby, nějaké podrobnosti o značce, případná vzácnost hodinek a případně odhad ceny. Hodinky jsem nafotil jak nejlépe se mi povedlo, omluvte přesto kvalitu fotek. Hodinky nejsou na prodej (je to přeci jen pozůstalost), nicméně nějaké výměně za jiné bych se asi v případě zájmu nebránil. Vžde je foto hodinek a foto strojku, pak napisy na ciferníku, strojku a zadním víčku: 1). CORTÉBERT ciferník: Cortébert, antimagnetic strojek: 15 rubis, cal677 víčko: fondacier, inoxydable, 8422 průměr 36mm, funkční 2). DELBANA ciferník: Delbana, ancre 15 rubis strojek: swiss made průměr 35mm, funkční, rozbité sklíčko 3). DOXA ciferník: Doxa, swiss made strojek: Doxa s.a. víčko: Doxa, fond acier inox, 5005893 průměr 35mm, funkční 4). DOXA ciferník: Doxa, anti-magnetique strojek: Doxa locle víčko: 4389790 rozměr 22x30mm, funkční, chybí vteřinovka 5). HELVETIA ciferník: Helvetia, swiss made strojek: Helvetia, swiss made, 82C víčko: 2038P průměr 35mm, funkční, modřené ručky ... pokračování v dalším příspěvku, omlouvám se, ale nelze vložit více foto do jednoho příspěvku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Odesláno 22. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2010 6). LANCO ciferník: Lanco strojek: Lanco, 15 rubis, swiss made víčko: fond acier, inoxydable, swiss made průměr 33mm, funkční, chybí vteřinovka 7). BEZ NÁZVU (pokud je poznáte, budu rád) strojek: swiss made, 15 jewels víčko: 136 rozměr 26x32mm, hodinky se otvírají na pant, funkční 8). TISSOT ciferník: Tissot, antimagnetique strojek: Tissot swiss, 1318810 víčko: Tisot, fab. suise, swiss made, 1261060 průměr 35mm, jdou jen v jedné poloze naboku, zastavují se Za jakékoliv informace budu nesmírně vděčný. (Těch hodinek mám více, ale u Primek je mi vše jasné, Thiel jsem našel zde na fóru že je to předchůdce Ruhly, mám i nějaké nejdoucí Poljoty a Rakety, a jedny krásně zachovalé Poljoty s budíčkem, ty jsem teď pár dní nosil a jdou přesně. Ty na výměnu ale nejsou :-) ) S úctou Dalik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2010 Všecko švýcary takyvé porstřední kvality, pochromovaná pouzdra. Odhadem 40/50 léta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stana Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 pěkný hodinky mě osobně by udělaly velkou radost... ,kousky co bych asi skusil třeba i restaurovat sám..ale ja jsem kutil takže hříšná myšlenka na domací renovace mi není cizí ale co jiní lidi to je jiná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciferník Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Souhlas se vším, co napsal Tada. Ocenění je z řady důvodů problematické, myslím, že nejzachovalejší z těch kousků (Cortébert, Helvetia) by se daly prodat za něco přes tisícovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Ty Tissotky by možná, možná mohly být ocelové... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Ty Tissotky by možná, možná mohly být ocelové... Ty Tissoty budou jen chronované, viz. fotka zespodu. Na nožičkách jsou ošoupané až na mosaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Asi moc nepotěším, ale tohle všechno jsou hodinky spíše na "pokusy". Výhoda je že byly asi dobře uskladněny a strojky jsou v chodu... tudíž kol 500-1000(podle mě max.) na aukru na náhradní díly. Pokud k nim někdo nemá vztah, tak na renovaci to nemá ani cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Ty Tissoty budou jen chronované, viz. fotka zespodu. Na nožičkách jsou ošoupané až na mosaz. Škoda, ocel byla halt až do nedávné doby výdobytkem jen a pouze těch nejlepších výrobců... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Odesláno 23. ledna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2010 Pánové, děkuji za postřehy a názory, uvítám i další. taky bych chtěl poprosit, jestli nepoznáte, co je za značku ty hranaté bez nápisu na ciferníku (č.7). Ocenění mě zajímalo spíše ze zvědavosti, a tak nějak jsem ty ceny i očekával. každopádně jsou to pěkné chvilky strávené probíráním se hodinek v krabičce :-) Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze tyto pouzdra případně nějak renovovat (nachromovat), kde se to dá nechat udělat a co to asi stojí? Případně zda lze sehnat i nová sklíčka? Konkrétně ty Helvetie (č.5) s modřenými ručičkami se mi líbí moc, a asi bych je chtěl i příležitostně nosit, nicméně aspoň renovaci pouzdra by potřebovaly. Díky za případné další rady a postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Pánové, děkuji za postřehy a názory, uvítám i další. taky bych chtěl poprosit, jestli nepoznáte, co je za značku ty hranaté bez nápisu na ciferníku (č.7). Ocenění mě zajímalo spíše ze zvědavosti, a tak nějak jsem ty ceny i očekával. každopádně jsou to pěkné chvilky strávené probíráním se hodinek v krabičce :-) Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze tyto pouzdra případně nějak renovovat (nachromovat), kde se to dá nechat udělat a co to asi stojí? Případně zda lze sehnat i nová sklíčka? Konkrétně ty Helvetie (č.5) s modřenými ručičkami se mi líbí moc, a asi bych je chtěl i příležitostně nosit, nicméně aspoň renovaci pouzdra by potřebovaly. Díky za případné další rady a postřehy. Mám podobné hranaté hodinky. Moc toho k nim neseženeš. Ohledně chromování je tady někde vlákno. Jsou tam odkazy a kontakty na firmy v ČR i mimo. Plastové sklíčko by neměl být pro hodináře problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Hodně se mi líbí Cortébert a Helvetia. Slušná velikost a moc hezký a elegantní ciferníky. Kdyby byly v nerezu, hned bych je nosil. Překvapily mě ty Tissot, nečekal jsem hranatej kalibr. Ale bastl to asi nebude, ta vložka vypadá perfektně udělaná. Sakra, dokonce lépe, než ve většině hodinek dnešní doby. Ale stejně nechápu smysl hranatýho kalibru do kulatýho pouzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciferník Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Ale stejně nechápu smysl hranatýho kalibru do kulatýho pouzdra. Pár takových už mi prošlo rukama, včetně třeba kulatých pánských hodinek Longines osazených oválným dámským kalibrem 450. Z hlediska výrobce mi to připadá jako celkem racionální ekonomická strategie: budu-li schopen osazovat pánské i dámské modely dámskými kalibry, pak nemusím pánské kalibry vůbec vyrábět/nakupovat a výroba se mi zlevní. (U hodinek s mimostřednou vteřinovkou má ovšem tahle strategie svoje limity, protože vteřinový registr ve čtvrtině vzdálenosti mezi středem číselníku a 'šestkou' by asi vypadal dost podivně ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bask Odesláno 25. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2010 Nikoho tu nezaujali tie Delbany? Podla mna su krasne. Ak by si sa ich chcel zbavit... rad by som si ich zrenovoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se