Přejít na obsah

Hodinky z dědictví

Dalik

Doporučené příspěvky

Vážení chronoodborníci,

Z pozůstalosti jsem dostal několikery hodinky, a poprosil bych ctěné odborníky, zda by mi nemohli k jednotlivým kouskům říct nějaké podrobnosti. Zajímá mě zhruba rok výroby, nějaké podrobnosti o značce, případná vzácnost hodinek a případně odhad ceny. Hodinky jsem nafotil jak nejlépe se mi povedlo, omluvte přesto kvalitu fotek. Hodinky nejsou na prodej (je to přeci jen pozůstalost), nicméně nějaké výměně za jiné bych se asi v případě zájmu nebránil.

Vžde je foto hodinek a foto strojku, pak napisy na ciferníku, strojku a zadním víčku:

1). CORTÉBERT

ciferník: Cortébert, antimagnetic

strojek: 15 rubis, cal677

víčko: fondacier, inoxydable, 8422

průměr 36mm, funkční

cortebert1.JPGcortebert2.JPG

2). DELBANA

ciferník: Delbana, ancre 15 rubis

strojek: swiss made

průměr 35mm, funkční, rozbité sklíčko

delbana1.JPGdelbana2.JPG

3). DOXA

ciferník: Doxa, swiss made

strojek: Doxa s.a.

víčko: Doxa, fond acier inox, 5005893

průměr 35mm, funkční

doxa1.JPGdoxa2.JPG

4). DOXA

ciferník: Doxa, anti-magnetique

strojek: Doxa locle

víčko: 4389790

rozměr 22x30mm, funkční, chybí vteřinovka

doxa3.JPGdoxa4.JPG

5). HELVETIA

ciferník: Helvetia, swiss made

strojek: Helvetia, swiss made, 82C

víčko: 2038P

průměr 35mm, funkční, modřené ručky

helvetia1.JPGhelvetia2.JPG

... pokračování v dalším příspěvku, omlouvám se, ale nelze vložit více foto do jednoho příspěvku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6). LANCO

ciferník: Lanco

strojek: Lanco, 15 rubis, swiss made

víčko: fond acier, inoxydable, swiss made

průměr 33mm, funkční, chybí vteřinovka

lanco1.JPGlanco2.JPG

7). BEZ NÁZVU (pokud je poznáte, budu rád)

strojek: swiss made, 15 jewels

víčko: 136

rozměr 26x32mm, hodinky se otvírají na pant, funkční

nevim1.JPGnevim3.JPG

8). TISSOT

ciferník: Tissot, antimagnetique

strojek: Tissot swiss, 1318810

víčko: Tisot, fab. suise, swiss made, 1261060

průměr 35mm, jdou jen v jedné poloze naboku, zastavují se

tissot1.JPGtissot2.JPG

Za jakékoliv informace budu nesmírně vděčný. (Těch hodinek mám více, ale u Primek je mi vše jasné, Thiel jsem našel zde na fóru že je to předchůdce Ruhly, mám i nějaké nejdoucí Poljoty a Rakety, a jedny krásně zachovalé Poljoty s budíčkem, ty jsem teď pár dní nosil a jdou přesně. Ty na výměnu ale nejsou :-) ) S úctou Dalik

Odkaz ke komentáři

Asi moc nepotěším, ale tohle všechno jsou hodinky spíše na "pokusy". Výhoda je že byly asi dobře uskladněny a strojky jsou v chodu... tudíž kol 500-1000(podle mě max.) na aukru na náhradní díly. Pokud k nim někdo nemá vztah, tak na renovaci to nemá ani cenu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Ty Tissoty budou jen chronované, viz. fotka zespodu. Na nožičkách jsou ošoupané až na mosaz.

Škoda, ocel byla halt až do nedávné doby výdobytkem jen a pouze těch nejlepších výrobců...

Odkaz ke komentáři

Pánové, děkuji za postřehy a názory, uvítám i další. taky bych chtěl poprosit, jestli nepoznáte, co je za značku ty hranaté bez nápisu na ciferníku (č.7). Ocenění mě zajímalo spíše ze zvědavosti, a tak nějak jsem ty ceny i očekával. každopádně jsou to pěkné chvilky strávené probíráním se hodinek v krabičce :-)

Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze tyto pouzdra případně nějak renovovat (nachromovat), kde se to dá nechat udělat a co to asi stojí? Případně zda lze sehnat i nová sklíčka? Konkrétně ty Helvetie (č.5) s modřenými ručičkami se mi líbí moc, a asi bych je chtěl i příležitostně nosit, nicméně aspoň renovaci pouzdra by potřebovaly.

Díky za případné další rady a postřehy.

Odkaz ke komentáři

Pánové, děkuji za postřehy a názory, uvítám i další. taky bych chtěl poprosit, jestli nepoznáte, co je za značku ty hranaté bez nápisu na ciferníku (č.7). Ocenění mě zajímalo spíše ze zvědavosti, a tak nějak jsem ty ceny i očekával. každopádně jsou to pěkné chvilky strávené probíráním se hodinek v krabičce :-)

Chtěl bych se ještě zeptat, zda lze tyto pouzdra případně nějak renovovat (nachromovat), kde se to dá nechat udělat a co to asi stojí? Případně zda lze sehnat i nová sklíčka? Konkrétně ty Helvetie (č.5) s modřenými ručičkami se mi líbí moc, a asi bych je chtěl i příležitostně nosit, nicméně aspoň renovaci pouzdra by potřebovaly.

Díky za případné další rady a postřehy.

Mám podobné hranaté hodinky. Moc toho k nim neseženeš.

Ohledně chromování je tady někde vlákno. Jsou tam odkazy a kontakty na firmy v ČR i mimo.

Plastové sklíčko by neměl být pro hodináře problém.

Odkaz ke komentáři

Hodně se mi líbí Cortébert a Helvetia. Slušná velikost a moc hezký a elegantní ciferníky. Kdyby byly v nerezu, hned bych je nosil.

Překvapily mě ty Tissot, nečekal jsem hranatej kalibr. Ale bastl to asi nebude, ta vložka vypadá perfektně udělaná. Sakra, dokonce lépe, než ve většině hodinek dnešní doby. Ale stejně nechápu smysl hranatýho kalibru do kulatýho pouzdra.

Odkaz ke komentáři

Ale stejně nechápu smysl hranatýho kalibru do kulatýho pouzdra.

Pár takových už mi prošlo rukama, včetně třeba kulatých pánských hodinek Longines osazených oválným dámským kalibrem 450. Z hlediska výrobce mi to připadá jako celkem racionální ekonomická strategie: budu-li schopen osazovat pánské i dámské modely dámskými kalibry, pak nemusím pánské kalibry vůbec vyrábět/nakupovat a výroba se mi zlevní. (U hodinek s mimostřednou vteřinovkou má ovšem tahle strategie svoje limity, protože vteřinový registr ve čtvrtině vzdálenosti mezi středem číselníku a 'šestkou' by asi vypadal dost podivně :) )

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...