Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Zdravíčko. To se mi zase asi něco povedlo. Podařilo se mi poměrně levně sehnat tyhle Ulysse Nardin. Už značka sama o sobě se moc nevyskytuje, natož potom Vintage kousek, který má průměr na svoji dobu neobvyklých 37mm - je to tedy docela macek. Pouzdro 18k růžové!!! zlato - originální, vevnitř origo stroj - velký, žádné kovové vycpávky, jenom tenká metalová vložka! Je to v dobrém stavu, ciferník zřejmě restaurován, nicméně se tváří originálně. Podařilo se mi to sehnat za poměrně slušnou cenu díky tomu, že nardinky jsou teď dlouhodobě pod cenou. Nedoceněné hodinky. Tak se tu s tím chlubím. Já jsem docela nadšen. Je to macek, je to raritní kousek, který jen tak někdo nemá :-). Hihi.. Schaffek jsou 3 zadečky, ale Nardiny se v Čechách moc nevídají. Budu se tím pár let kochat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Pěkný Docela by mě zajímal strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 taky bych byl nadšen mít je doma ať se líbí a slouží! mohu se ještě optat na cenu, tedy pokud to není tajné (nebo mi ji pošli v SZ) díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Pěkný Docela by mě zajímal strojek. Nj. Ok. Tady je. Pouzdro hodinek má za sebou pobyt v kyselině a vyleštění Auronem. Ve skutečnosti vypadá lépe, než na fotkách. Na první pohled praktcky nové hodinky. Jenom jsem si všiml, že je asi měněná ta metalová vložka. Nejsem si jist... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Gratuluju k moc pěkným vintage! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Hmm, moc pěkné. Zlaté hodinky jsou prostě paráda. A máš pravdu, hodně neobvyklá značka. Co vím, jeden člen fóra má kapesní UN, třeba se pochlubí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Hmm, moc pěkné. Zlaté hodinky jsou prostě paráda. A máš pravdu, hodně neobvyklá značka. Co vím, jeden člen fóra má kapesní UN, třeba se pochlubí Díky. Asi sem prsknu na ukázku vše, co mám doma. Pomalu bych mohl založit muzeum. :-). Něčeho se chci zbavit, protože to není zas tak raritní, jak bych si představoval. Ale něco bych nedal ani kdyby mě na skřipec natahovali... :-) Jop. Kapesní Ulysse Nardin to je mazec. Neuvěřitelně zpřevodované natahování a ten stroj. Slyšel jsem, že UN je o třídu lepší, než IWC... Kamarád má giga sbírku cca 60 kusů kapesních zlatých IWC. Spoustu kusů dámských kapesních, nejčastěji Remontoir a má i jedny UN. Řeknu vám, to je paráda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Hodinky to jsou hezký, dají se krásně nosit i dnes. Akorát ten strojek není žádná extratřída. Není ani velkej, jak jsi psal a ani in-house, řekl bych. A vintage IWC strojky jsou někde jinde, věř mi. O hodný kus dál Edit: doplněna fotka kalibru IWC 83 (cca. 1940). Myslím, že podle fotky vidíš sám, že UN je o hodný kus pozadu... Jo, teď jede UN parádně, ale mám pocit, že pár desítek let zpět to až takový zázrak nebyl. Upraveno 12. února 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Hodinky to jsou hezký, dají se krásně nosit i dnes. Akorát ten strojek není žádná extratřída. Není ani velkej, jak jsi psal a ani in-house, řekl bych. A vintage IWC strojky jsou někde jinde, věř mi. O hodný kus dál Edit: doplněna fotka kalibru IWC 83 (cca. 1940). Myslím, že podle fotky vidíš sám, že UN je o hodný kus pozadu... Jo, teď jede UN parádně, ale mám pocit, že pár desítek let zpět to až takový zázrak nebyl. Díky za message. Co je na tom IWC strojku jiného. Chápu, je víc prořezaný a vypada honosněji, ale oboje je sedmnáctišutr, oboje nemá extra precizní nastavování, řekl bych, že tady spíš jde o to, s jakou péčí ten strojek byl dělán. UN má tradiční tvar kotvy na strojku. Ale souhlasím, IWC strojek je hezčí. Každopádně bych tipoval +- stejnou péči. K velikosti strojku, zkusím porovnat s IWC 89, ale mám pocit, že v UN je větší. Otázka - co je inhouse? To jako, že není originální? :-) Edit: ten strojek na fotkách nevypadá moc pěkně, ve skutečnosti je leštěný, strany se lesknou jako zrcadlo. Upraveno 12. února 2010 uživatelem Dr.Gaga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 No, taky jsem čekal, že ten strojek bude nějak nazdobený, ale na první pohled je velmi kvalitně vyroben. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 No, taky jsem čekal, že ten strojek bude nějak nazdobený, ale na první pohled je velmi kvalitně vyroben. Tado, ty máš nějakej divnej monitor Ty tam ty ženevský pruhy nevidíš? A uložení kamenů také ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Tado, ty máš nějakej divnej monitor Ty tam ty ženevský pruhy nevidíš? A uložení kamenů také ne? Tady mě taky budeš muset poučit. Já akorát vidím, že teda IWC má zřejmě šroubované šatony, kdyžto UN má šutry jenom zasazené. Co jsou ženevský pruhy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Díky za message. Co je na tom IWC strojku jiného. Chápu, je víc prořezaný a vypada honosněji, ale oboje je sedmnáctišutr, oboje nemá extra precizní nastavování, řekl bych, že tady spíš jde o to, s jakou péčí ten strojek byl dělán. UN má tradiční tvar kotvy na strojku. Ale souhlasím, IWC strojek je hezčí. Každopádně bych tipoval +- stejnou péči. K velikosti strojku, zkusím porovnat s IWC 89, ale mám pocit, že v UN je větší. Otázka - co je inhouse? To jako, že není originální? :-) Edit: ten strojek na fotkách nevypadá moc pěkně, ve skutečnosti je leštěný, strany se lesknou jako zrcadlo. Nějak nevím, co odpovědět. Sorry. Ptáš se vážně, nebo mě jen zkoušíš? :) Ten strojek IWC je pecka. Už na první pohled. A je to in-house - tedy strojek, který vyrobilo IWC pro své hodinky. Ten tvůj strojek není UN. UN v náramkových hodinkách v podstatě ani žádné své strojky nemělo. Je to úplně obyčejnej A.Schild, kterej se dával do většiny obyčejných hodinek té doby. Takže ano, je originální. UN ho koupilo a vyškrábalo tam své logo. Ten strojek je něco, jako je ETA 2824 dnes. Tedy poctivej pracant, kterýho najdeš v hromadě hodinek. Firmy ho koupí, občas upraví a nazdobí a prdnou do svých hodinek. Jinak se omlouvám, pokud jsem se tě nějak dotknul a pokazil ti radost. To jsem nechtěl. Jen jsem chtěl poukázat na to, že teď je UN sice luxusní značka, ale v minulosti tomu až tak nebylo. Pro zajímavost přidávám foto stejného strojku ze svých vintage Alpina. A výrobce a typ kalibru je na strojku dokonce i vyražen (AS 1758). A pak ještě obrázek AS s technickými údaji. Tady mě taky budeš muset poučit. Já akorát vidím, že teda IWC má zřejmě šroubované šatony, kdyžto UN má šutry jenom zasazené. Co jsou ženevský pruhy? Já tu nejsem od toho, abych někoho učil, já nejsem žádný expert No, ty nevidíš, jak je IWC strojek zdoben šikmými pruhy? A jak je ten tvůj holej, obyčejnej a bez zdobení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Tado, ty máš nějakej divnej monitor Ty tam ty ženevský pruhy nevidíš? A uložení kamenů také ne? Myslel jsem ty UN. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Nějak nevím, co odpovědět. Sorry. Ptáš se vážně, nebo mě jen zkoušíš? :) Ten strojek IWC je pecka. Už na první pohled. A je to in-house - tedy strojek, který vyrobilo IWC pro své hodinky. Ten tvůj strojek není UN. UN v náramkových hodinkách v podstatě ani žádné své strojky nemělo. Je to úplně obyčejnej A.Schild, kterej se dával do většiny obyčejných hodinek té doby. Takže ano, je originální. UN ho koupilo a vyškrábalo tam své logo. Ten strojek je něco, jako je ETA 2824 dnes. Tedy poctivej pracant, kterýho najdeš v hromadě hodinek. Firmy ho koupí, občas upraví a nazdobí a prdnou do svých hodinek. Jinak se omlouvám, pokud jsem se tě nějak dotknul a pokazil ti radost. To jsem nechtěl. Jen jsem chtěl poukázat na to, že teď je UN sice luxusní značka, ale v minulosti tomu až tak nebylo. Pro zajímavost přidávám foto stejného strojku ze svých vintage Alpina. A výrobce a typ kalibru je na strojku dokonce i vyražen (AS 1758). A pak ještě obrázek AS s technickými údaji. Já tu nejsem od toho, abych někoho učil, já nejsem žádný expert No, ty nevidíš, jak je IWC strojek zdoben šikmými pruhy? A jak je ten tvůj holej, obyčejnej a bez zdobení? Ťal jsi mne. A trochu zkazil radost, ale alespoň vím, na co si dát příště pozor... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Ťal jsi mne. A trochu zkazil radost, ale alespoň vím, na co si dát příště pozor... Ale strojky od Schildse dle mých informací používal třeba i Blancpain do fithy fantomů Vintage hodinky jsou krásná zálěžitost a pohyb v tomto světě vyžaduje obratnost a hodně hodně zjišťování, pátrání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Hele, Gago, jak jsem psal, já nejsem expert, třeba ti nějakej hodinář (třeba Mechano) napíše, že je ten strojek pecka a že já se pletu. Takže nevěš hlavu Jinak teda ještě k tomu, jak jsi psal, že "oboje nemá extra precizní nastavování" - zkus se mrknout třeba na setrvačku. U IWC má po obvodu šroubky. A pak třeba porovnej natahovací kola, mám pocit, že rozdíl v preciznosti provedení poznáš sám. Jinak jsem teda hledal, ale fakt jsem žádnej vintage in-house UN v náramkových hodinkách nenašel. Oni snad svoje strojky ani nedělali. Nebo dělali? Nemáte někdo foto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 (upraveno) Ale strojky od Schildse dle mých informací používal třeba i Blancpain do fithy fantomů Vintage hodinky jsou krásná zálěžitost a pohyb v tomto světě vyžaduje obratnost a hodně hodně zjišťování, pátrání... Jo, Tado, používaly. Ale kde se v tobě bere pocit, že původní FF byla nějaká extra pecka z výšin HH? Trošku mi to přijde, jako bys napsal, že Primáckej kalibr 66/68 byl bomba, protože je přeci i v legendárních Orlíkách Edit: Já jsem přeci nenapsal, že ten AS strojek je blbej. Já jen napsal, že psát, že je o třídu výše, než IWC, je velmi optimistický názor Upraveno 12. února 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 12. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Ale strojky od Schildse dle mých informací používal třeba i Blancpain do fithy fantomů Vintage hodinky jsou krásná zálěžitost a pohyb v tomto světě vyžaduje obratnost a hodně hodně zjišťování, pátrání... fakt nic ve zlém...taky intelekt a hlavně v tvém případě, jak hlásal Lenin, učit se, učit se, učit se...... nigu...super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 12. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2010 Jop. Vše ok. Já to beru. Jenom vidím až extrémní podobnost s těma Alpinama. Teď tu mohu napsat, jak stupidní jsem, že díky své neznalosti jsem za logo UN s řadovým shit strojkem utratil cca 14 tisíc českokreditů. Moje blbost. Ale je fakt, že UN jsou opravdu pod cenou, všude se to píše, takže to za pár let někde střelím. A to jsem si myslel, jak raritní mám kus. ****! Alespoň mám radost s ostatních kousků. (alespoň tam je zaručená kvalita a raritnost)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se