Přejít na obsah

Angelus - nálezový stav


Tikal

Doporučené příspěvky

Klid tu byl proto, že jsem byl mimo net,

Ta otázka co měla padnout podle xbenny rozhodně není priorita. Jsem sice na fóru nový,ale kategorii co je na prodej jsem zaznamenal :smile_anim: .

Šlo mi o to jestli to má cenu renovovat /jsem laik a neumím to posoudit/a zhodnotit celkově všechny možnosti a udělat si přehled o nákladech.

Ten strojek je i přes to v jakém je stavu nádherný,takovou práci strojař jako já ocení a navíc je vtom kus historie...

Zkrátka, jen jsem se chtěl poradit se znalci a případně získat kontakt na nějaké machry opraváře / díky Tada, ty jsi to pochopil/

Rozhodnutí ještě nepadlo a jak říká kamarád "chleba nežerou"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak jsem se trochu podíval na web a je tam toho o této značce spousta, asi bych si našel stránky s těmito hodinkami, vybral bych si pár typů jako vzor /jen namátkou např. http://www.swissvintagewatches.com/angchronbl.html/ - (pokud bych nenašel ten svůj), třeba to samé s černým číselníkem (na přiložených fotkách to ty samé nejsou, to jsem sem hodil narychlo, jen jako příklad), apod. a navázal bych kontakt s firmou Danafi ve Španělsku. Je to dobrodružství, které sice leze trochu do peněz, ale má to něco do sebe :)

post-3657-1266427751.jpg

post-3657-1266427767.jpg

Upraveno uživatelem Apep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo... Radil jsem kompletní renovaci, byť za cenu vysokých nákladů nebo je zavřít do šuplete.

 

Jedině v případě, že příběh těch hodinek, je minimálně stejnej, jako ten z Pulp Fiction. Stroj je rezavej a dobitej až hrůza (podle fotek). Oprava bude hodně nad cenou vlastního stroje, ostatní je nepoužitelný, nebo vůbec není. Odložit do šuplíku?....spíš zakopat na 1000 let nebo možná věnovat na díly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobře, tak trochu seriózně. S největší pravděpodobností půjde o strojek Angelus 15. Jednotlačítkovej chronograf a i podle vystouplýho krčku korunky bych to typnul někam do let 1935-38, takže jedny z jejich prvních chonografů. Konstrukčně se v průběhu výroby dost měnily, takže náhradní díly budou velkej problém. Doporučení je toto, Tadu ber s hodně velkou reservou. Jedna věc je stroj a druhá to ostatní (luneta, sklo, ručky a ciferník). Žádnej opravdovej profík ti podle fotky fakt neřekne co je ve stroji rozbitý, za kolik bude oprava a to ani přibližně. Tady bych začal. Je to hodně dlouhej proces. Pokud nejseš nadšenec "magor" a jde ti o zhodnocení vložených peněz, tak to znám lepší způsoby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou tvoje hodinky? Zdá se mi jako kdyby strojek nebyl vůbec nijak upevněný v pouzdře...

Ne, nejsou, to jsem tam hodil jen jako ilustraci, i když jsem pospíchal, tak se mi zdálo, že ty strojky jsou podobné. To víš, pár stovek euro by ta renovace asi stála, to je jasný. Chce to tu citovou vazbu (nebo si ji vytvořit, to tady známe, že jo? :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vazba by tu nějaká byla a jako zhodnocení peněz to rozhodně nečekám, spíše studna, to jo...

a šuplík po tetičce zrovna prachama nepřetékal ;) . Každopádně děkuji za typy, šlo mi o realitu a ta je krutá/k těm hodinkám/

Prostě jsem jim chtěl dát vzhledem ke stáří a určité kráse šanci. Pro mě na nošení je cokoli pod průměr 40mm naprosto pasé, mám obvod ruky 22cm :) :eek: :) ,takže pouze sentiment.

Je jasné, že pohnutky k opravě tohoto vraku mohou být pouze osobní, ale jak jsem napsal někde nahoře, tak s tímhle nemám

žádné zkušenosti,tak jsem chtěl něco pochytat a věru pochytal.

Ty Španěláci nejsou vůbec marní,no nechám to uležet a budu bystřit..

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...