Přejít na obsah

Damasko - novinky


Heky

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 361
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 5 týdnech...

Koukám na tu celkem pohlednou Damasko vylepšenou modifikaci Ety a musím se zeptat: vzhledem k tomu, ze celej rotor je z plnýho kusu kovu, jeho závaží zřejmě není odpruženo (k tomu obvykle slouží otvory nebo skletonizace rotoru) a veškeré nárazy se budou přenášet až k mistu, kde je rotor v centru strojku uchycen. Je to problém? Nebo je pohlcování kinetických rázů vyřešeno nějak jinak, třeba v samotném uchycení rotoru? Je to vlastně všeobecná otázka na místní hodináře a napadá mne vždy, když vidim buď plný rotor (u mnoha značek), nebo navíc jednoduché uchycení rotoru jen jedním šroubkem (např. Blancpain FF).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Diablo1st napsal:

Zaujímavé video o novom strojčeku A26.

Teď jsem mrknul na video a ten excentrickej systém je fakt zajímavej, díky. Částečně to vysvětlilo moje otázky, ten šroub "uprostřed" mi vtal hlavou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 37 minutami, martar napsal:

Teď jsem mrknul na video a ten excentrickej systém je fakt zajímavej, díky. Částečně to vysvětlilo moje otázky, ten šroub "uprostřed" mi vtal hlavou :)

Mali sme rovnaké vŕtanie 😁

Zaujímavo poňali ten samonáťah. Vzali ho zo Seiko a dali ho na ETU. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro info: Myslím si, že zde bylo zmíněno o pár postů výše. Ze stránek zmizely modely DK 10 a podobně, což se dalo interpretovat jako ukončení jejich výroby. Mám tenhle konkrétní kousek ve velké oblibě.

Proto jsem zaslal dotaz, jak to bude s produkcí modelu DK 10. Bylo mi odpovězeno, že model se stále vyrábí. Tak uvidíme, kdy je opět vrátí na stránky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to Damasko přijde poslední dobou celý nějaký divný. Když si kliknu na Modely, dám hned první tříručkový, je jich tam pár. Modely s manufakturním kalibrem totéž a navíc je tam úvodní obrázek modelu, který v té kategorii pak ani není. Když si ale ze spodní části prokliknu na Catalogues a stáhnu si ho v PDFku, je toho tam násobně víc, vč. DA3x, DA4x a mnohých dalších -  https://www.damasko-watches.com/home/DAMASKO Catalogue.pdf

Pravda, nepsal jsem jim, spíš čekám, jak se to vyvine.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takto se vyjadril Konrad primo na WUS:

 

Dear forum members


Thank you all for your feedback which is always very important for us.
Regarding Mike we are very sad that Mike is not active in the WUS Forum anymore, however, we wish him all the best for the future.
Maybe he comes back 😞

Besides we think that there are a few misunderstandings. The A26 family was developed to fit in every 2824-2 case. The customer can choose, if he wants ETA or in-house.
As everyone might know the purchase of ETA movements is very difficult and will get even more difficult. The quality of the other available movements don´t meet the quality standard of DAMASKO or would lead us to a totally different price range. The above mentioned movements included.

The ETA reverser gears are technical a very good option, if everybody would give his watch for service in a period of approximately 3-5 years (as a preventive measure). In reality the watches come back when the auto winder stops working. Very often the movements have to be serviced completely because of dirt and abrasion. After many years of servicing the ETA movements we have seen that there were always problems with the winding, this means we all love to wind up the watch manually which causes abrasion not in the gears but in the brass mounting on the plate . These problems were one of our main issues which we have successfully solved in the A26 family. The A26 family has a completely new development base of which several expansion levels will follow. The movement itself is not just an hybrid or a clone it is a combination of construction which we think are the best. Please take in mind the auto winding is also filed for patent by DAMASKO.

Regarding the price point the A26 is an in-house movement with technical refinements produced in low quantities here compared with mass standard movements. The surcharge was held as minor as possible, please compare to the surcharge of the in-house movements of other companies. But at least at DAMASKO you can choose between an ETA or an in-house.

for further questions and suggestions it will be a pleasure for me to answer.

Best regards and all the best for the new year. Most of all stay safe and healthy!

Konrad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no A26 se vyrabi u nich, takze v tomto smeru to inhauz je. Nejsou to strojky od Ety, respektive dily od  ety.

Tak nejak rozumim tomu, ze chteli predstavit A26 v hodinkach s prosklenym dynkem, aby to bylo videt. A take je pravdepodobne, ze A26 s day date jeste neni hotovy aby nahradil 2836-2. Ten prijde pozdeji.

Upraveno uživatelem ATOM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...