Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Tak v rychlosti mě napadá....

 

Telefonem je to rychlejší.

Můžeš tam mít víc karet a nemusíš všechny tahat s sebou.

Přidám.

 

Bezpečnost, není potřeba zadávat PIN, který někdo okouká.

 

Telefon z kapsy vytáhnu jednou rukou a bez přehmatu platím, vracím telefon do kapsy, nebo si čtu dál. U platební karty to jednoručky nedám ani omylem, možná mít 1 bezkontaktní, tak by to šlo.

 

Pokud má někdo více karet a chce platit konkrétní, tak dle způsobu uložení v peněžence je někdy složitější najít tu pravou.

 

Hygiena. Zkuste si představit, kdo všechno před vámi zadával PIN:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bezpečnost, není potřeba zadávat PIN, který někdo okouká............. takže lze zaplatit jakoukoli částku bez PIN? ..... není nad bezpečnost :D

Telefon z kapsy vytáhnu jednou rukou a bez přehmatu platím, vracím telefon do kapsy, nebo si čtu dál. U platební karty to jednoručky nedám ani omylem, možná mít 1 bezkontaktní, tak by to šlo. ...... to by se dalo zlepšit kurzem motoriky .... level 2 stačí

Hygiena. Zkuste si představit, kdo všechno před vámi zadával PIN:) ...... zkus si představit kdo všechno měl tu věc kterou si kupuješ už v ruce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Mám xicht a otisk.

 

2) Pochybuju, že jednou rukou vytáhne, zaplatí (+ někdy zadá PIN) a zandá někdo kartu do mé i mnoha jiných peněženek a když i ano, tak neexistuje, aby to bylo rychlejší a pohodlnější. Nedej bože jich mít více.

 

3) Takže tedy když už tedy mám něco, co držel někdo jiný (a nemusel), tak teď už můžu dělat vše a je to fuk? Já raději neudělám nic, čím si uškodím a nemusím to dělat, ale proti gustu...;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) Mám xicht a otisk.

 

2) Pochybuju, že jednou rukou vytáhne, zaplatí (+ někdy zadá PIN) a zandá někdo kartu do mé i mnoha jiných peněženek a když i ano, tak neexistuje, aby to bylo rychlejší a pohodlnější. Nedej bože jich mít více.

 

3) Takže tedy když už tedy mám něco, co držel někdo jiný (a nemusel), tak teď už můžu dělat vše a je to fuk? Já raději neudělám nic, čím si uškodím a nemusím to dělat, ale proti gustu... ;)

1. skvělý .... jsi člověk

2. o čem se tu bavíme?  ..... o dvou vteřinách promarněnýho času ?

3. všechno někdy někdo někde držel v ruce kromě asi vzduchu ..... naivko 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz se ohlidnu zpet, za svym bidnym zivotem, tak bych to jednou vyuzil. Kdysiva jsme se s kamosem vozrali a druhej den sli na vejlet. No a jak jsme to rano vubec nevedeli co delame, tak jsme si oba zapomneli penezenky. Pozdeji v hospode, samo po nekolika pivech a obede, jsme zjistili ze nemame cim zaplatit. Treti jeliman, co byl s nama, se nam cestou ztratil a volal, ze sedi v nejaky jiny hospode. Anonrz jsme byli unaveni a ta druha knajpa byla daleko, poslali jsme ho kam se obvykle kamaradi posilaji, takze kdyz jsme mu volali o pomoc, tak nam to oplatil. Jediny co jsme meli u sebe byly telefony. A neverili byste co dalo prace premluvit servirku, ze ji prachy poslem na jeji ucet a ona to zatahne za nas. To bylo na tri Myslivce, pro kazdyho! Pac jsme po kapsach nasli neco zmuchlanych bankovek... Servirka nas samo poslala do perdele i s celym prevodem. Pak jsme teda uz museli jit, protoze nam to vyslo asi na korunu a holka byla bez dyska. Nakonec jsme dosli do vedlejsi vesnice, kde nas vysvobodil jinej kamarad, poradnej...kde jinde nez v hospode ;)

No, tak tenkrat bych to placeni mobilem vyuzil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomuto fandím, rád bych aby se to posunulo i na OP a ŘP, ZP, představa, že bude stačit pouze mobil s krytem kde bude místečko na nějaký litr je opravdu aspoň z mé strany super, peněženku pak člověk nemusí řešit, drobáky už neřeším delší dobu...Když už taham phone, tak proč k tomu pak nosit peněženku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože můžeš snadno dopadnout jak holka přede mnou na letišti s boarding pasem v mobilu kterej ji při vytahování z kapsy spadl na zem a už se nezapl. Taky ho tam mám ale stejně si to tisknu. A to samy je to s dokladama a kartou. Dokud to nebude neoddělitelnou součástí tebe...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

YPO, karbaníci si už druhý den užívají nadšení, že své "ultratajné PINy" nemusí klovat před pokladní+frontou a že původní karty můžou nechat doma.

A kromě Petra (a jím zmiňované "gravitační lapálie") zatím nikomu moc nedochází, že u peněz nebo fyzické karty při pokusu o placení NIKDY nescípne baterka. 

Na konto téhle "karetní mánie" by proto bylo vhodné aplikovat analogii rčení: "Osobní počítače nám pomáhají řešit problémy, které by bez nich nenastaly"  :whistling:

 

PS: Jsem dneska chtěl před babicí v Albertu zamachrovat placením hodinkama, hmatám pod rukávem po tlačítku - a na ruce Radiomir. Tak třeba někdy jindy...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim si ze vsechna popsana rizika a lapalie jsou realna, ale zase je to takove to rozmazlovani, ktere clovek nemusi mit, ale potesi. Kartu u sebe mit budu vzdycky taky, ale proc si to nezjednodusit ... no ne

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další výhodou může být, že to zdá se nezná offline transakce. Byl jsem to testnou v Tescu, kde platby jsou offline a někdy mě štvalo, že blokace se projeví až za pár dnů. Při platbě přes Apple Pay je to hned blokováno na účtu. Toto ale asi bude z části i otázka platební karty a banky, já mám KB a Visu.

 

Další výhoda spojená opět s kartou od KB (a možná ještě pár dalších) je, že u KB platební karty se snad jenou za 5, nebo 7 plateb vyžadovalo PIN, ač šlo o částku do 500. Toto mně osobně dost otravovalo, protože samozřejmě jsem nevěděl, kdy to bude a prostě jsem na to nebyl "naladěn". Teď prostě je postup stejný bez ohledu na částku.

 

A abych potěšil i ty, kteří to neznají, nechtějí znát, mají vůči tomu odpor již z podstaty, nebo mají pocit, že buď psotaru, nebo ponovu, ale nikdy ne kombinovaně a tak dále, tak jednu nevýhodu spatřuju v tom, že telefon je přeci jenom větší a těžší a někdy je problém se dostat do dosahu čtečky. Např. ty klasické terminály, co mají čtečku v displayi, pod kterým je klávesnice krytá clonou. Pokud je blbě umístěn, tak musíte buď telefon otočit na šířku, nebo "krkolomně" telefon naklonit do roviny, kdy ale asi může dojít někdy k "nekontaktnosti". Nebo další terminál, co má čtečku svisle po straně, tak to asi nebude úplně ideální, ty jsou myslím třeba v Bauhausu a jistě i jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem s Apple Pay nadmiru spokojenej, zasit kartu kdyz to nebude treba uz nehodlam, jen kdyz rozbiju nebo vybiju telefon :)

 

Vyhody pro me: nezadavani PIN, daleko lepsi dosah pro bezkontakt nez na karte (bere mi to na iPhonu x uz treba 5cm od terminalu), rychlejsi nez lovit kartu v penezence

 

Nevyhody: zatim nevim, behem prvnich cva deseti plateb zatim nevyhody v nicem nevidim

 

Edit: jeste navic se mi mnohdy stava, ze diky tomu, ze u sebe v praci nenosim penezenku, tak kdyz si jdu koupit jidlo, tak na ni zapomenu a musim se vracet pro cash nebo krtu, kdezto telefon mam u sebe vzdycky

Upraveno uživatelem spiderer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...