Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Chlapi, nedá mi to. Je to zhruba měsíc, co jsem po obnově z iCloud do nového telefonu (Xs za Xs) o tuhle fičuru přišel a ani po několika pokusech jsem to nedokázal vrátit. Inu rozhodl jsem se, že si holt budu muset zvyknout, ale ne. Prostě mi to chybí a zdržuje. Na původním telefonu jsem v červeně vyznačené oblasti měl po vyhledání u kontaktu ikonu telefonu, zprávy a kamerky. Teď tam nejsou, musím nejdřív kontakt rozkliknout. Jiných zařízeních v domácnosti to jde. Proč mě ne? Dík

 

e54d293667382ff961759cb17c2097ea.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124: jasně.

 

Ani nevím, jak se ty ikony jmenuji jako celek, abych mohl trochu rozumně hledat na googlu a dostat nějaký výsledek s možnými řešeními. Jak se ve vyhledávání vyslytuje Siri search (který nahradil Spotlight) tak je ten rozptyl výsledků obrovský.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Upraveno uživatelem hreba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, potreboval bych radu. Kdyz vezmu ipad, umi ?zrcadlit? internet z telefonu, nebo internetuje jen na wifi? Celullar ted neresim. Diky za postrehy.

To není vlastnost iPadu ale toho telefonu - v tom vytvoříš mobilní hotspot a iPad se na to připojí jako na normální wifi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviete o nejakej aplikacii ktora by dokazala zrkadlit filmy na tv (nie apple tv) z mobilu. Na macu pouzivam klasiku MKV player a tam to fici super ale na mobil nic obdobne neviem najist. Opytam sa ked uz pisem rovno aj ci nemate apku na ios na meranie odchylky na hodinkach nech to nezapisujem do poznamok jak blb..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@david28: Tím "zrcadlením" myslíš bezdrátové streamování z mobilu na TV bez použití AppleTV a nebo s použitím HW převodníku na HDMI?

Pokud ta bedna umí chromecast, potřebuješ přehrávač který jej umí buď nativně (napadá mě třeba Horizon Go), nebo s použitím GoogleHome.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fuu ides na mna moc technicky :D na macbooku v mkvcku kliklnem na nazov tv a hola hop film bezi na pc aj na tv. otazka teda ci je nieco(apka) na prehravanie filmov v iphone s obdobnou finkciou- vlc samozrejme pouzivam ale toto som tam nenasiel. Nemyslim priamo zrkadlenie ale iba v danej apke, zrkadlenie by bola samozrejme super vec len nejak myslim ze tam asi iba apple tv. A este doplnim ze bez kablovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nektery prehravace umi pres sambu prehravat po siti, tzn kdyz budes mit otevrenej macbook, tak na mobilu se na nej pripojis jako na sitovej disk a streamujes filmy, ale uz jsem to dlouho nepouzival, tak z hlavy nastaveni nevim

VLC urcite umi NAS, tak to by bylo taky reseni, plus se da nastavit streaming z pocitace

https://www.applegazette.com/iphone/watching-media-and-stream-to-ios-devices-with-vlc-mobile/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2daviv28: Místo špekulovnání nad krásami bezdrátu si v první řadě uvědom, že ani ten nejdražší iPhone není trvale napájený NAS a že (na rozdíl od iPADU) se svou bídnou baterečkou pro dlouhodobě běžící rekompresi (tj. zrcadlení) + streamování jednoduše NENÍ vhodný. Abys něco mohl streamovat bezdrátově po WiFi, potřebuješ "trvale běžící" úložiště (u mobilu/tabletu se musí potlačit power management), aplikaci která zvládá vhodný komunikační protokol (např. AirPlay, Chromecast pro streamování origo dat BEZ REKOMPRESE, případně SMB nebo FTP pro stahování) a vhodného klienta na straně televize (AppleTV/Airplay, hardwarový nebo softwarový Chromecast a nebo vhodný SMB/NAS klient u Smart TV).

A i když jsou dnes dnes elementární bezdrátové prezentace mobilem realizovatelné (u iPhonů bývá nejšetrnější kombinace s AppleTV), je to furt zoufale neefektivní z hlediska příkonu a tepla, takže na dokoukání celovečerního filmu "vzduchem z mobilu" radši stejně počítej s drátem - k nabíječce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a co to je za telku, že umí přijímat stream z macbooku a neumí přehrávat video z úložiště, i kdyby to byla jenom pitomá flashka a nebo DLNA/SMB/FTP?

Jde o to že "zrcadlení" (namísto předávání původního streamu) bývá docela záhul i na Macbook - tuhle mi zrovna clockyclock lamentoval, jak mu nějakej nestandardní kodek (kvůli kterému musel full-screen video do AppleTV zrcadlit) dokázal vyšťavit plně nabitou baterku v novém MBP ještě před skončením jediného filmu. Svoje si totiž vezme i grafická karta, která musí renderovat video jak na monitor macbooka, tak na virtuální obrazovku televize - a tu pak musí (při 60fps) komprimovat a protlačovat dál po wifi...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pustim film v macbook pro (2018) v mkv a cez tlacitko to prehodim na LG neviem ake oznacenie (smart tv) - necham to prehravat a za jeden film cc 2h mi to zozere 20% baterky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže si to shrňme: Otevřeš video jehož kodek, rozlišení ani FPS neznáš (MKV je jen kontejner) v programu jehož jména si nejsi vědom, stiskneš někde nějaké tlačítko (vzhledem k udávané spotřebě se stream nerekóduje ale předává přímo = NEJDE O ZRCADLENÍ), čímž se předmětné video přehraje na Smart TV u které znáš stěží logo výrobce - no a na hodinkovém fóru se dožaduješ funkčního postupu na totéž s mobilem, pochopitelně zdarma a bez dalšího vysvětlování. Víš jakou scénu mi připomínáš?

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...