Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Tak Xko me osobne nedava smysl, jak jsem psal mozna 8ka ale prece jen, tam jsou horsi fotky, mensi displej (rozmer samo mensi ale uz to neni tak moc) Xs ma navic veci ktere nevyuziji..

138 vs 150 je fakt slušný skok... Já mám teď 150mm a šel jsem taky ze 138, říkal jsem si no jo.. to přežiju... přežil, zvykl si, a už je tady doba, kdy 150 bude problém, a dominuje 155-160.. 

 

Nevím, jak fotíš... Ale pokud do mobilu, občas mrkneš na monitoru, a občas něco v menším formátu vytiskneš, tak bych fakt neřešil foťák iP8 vs Xr. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, asi dnes budu za Karlose, ale nutí Vás někdo/něco přecházet z SE, pokud vám novější plachty nevyhovují? Nenutí - a mě vlastně taky ne, protože výkonu i funkcí má dodnes 3 prdele na rozdávání. Je to jen o konzumní deformaci, kvůli které máte pocit že 3 roky starej mobil/auto/telka/rolexky už nemůžou fungovat. A že i kdyby snad fungovaly, tak proti free-cool-inům (dnes vlastně "trendsetterům"/"influencerům") budete bez každodenního skenování Vašeho kačeního zobáku laserem navždy vyčleněni ze společnosti mladších, perspektivnějších, bohatších a úspěšnějších samečků/samiček...  :skull:

Sorry, ale pitváte tady "upgrade" konzumní elektroniky (která Vám má za pár tisícovek sloužit k práci a pohodlnému životu), nebo "symbol statusu" co musí viditelně trčet z kapsy, aby ostatní spolehlivě viděli "že na to máte"? Jestli jo (ale na bronzovou sochu, palác nebo hrobku jste příliš chudí), doporučuju za pár ušetřených "mobilních upgradů" koupit ty zlatý rolexky - sice nefotí, nemají car-play a nevystavíte s nima selfíčko na facebůčku, ale přežijí bez úhony i jízdu na tobogánu (kolega hreba by mohl vyprávět) a budou mít hodnotu i za 25 let...  :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl tady uz se clovek nemuze na nic zeptat :-)

Ale můžeš, a normálně se dočkáš různých odpovědí.

Já si teda nemyslim, že by SE nebo iP6 měl výkonu na rozdávání.

iP7 ještě zvládá zátěž (pod tím si každý představuje něco jiného) hezky.

Takže docela chápu, že člověk chce upgrade (nejen kvůli čtyřpalcovému displeji).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A abyste měli v noci místo spaní nad čím ještě víc přemýšlet, přihodím vám ještě jedno kritérium. A to je váha. Šel jsem ze 7 na Xs, Xr ještě nebylo na trhu když jsem měnil. Pod tíhou okolností, které tady zmínil Radek jsem nějakou dobu fungoval na 6s. A při držení telefonu jednou rukou to je fakt hodně poznat. Nebýt toho že baterka fakt vydrží výrazně víc a že hodně fotim a často i v horším světle, dal bych to Xs klidně pryč a zase si vzal tu sedmu.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja se velikosti trosku bojim ale zase mam prsty jak chmatak dlouhe, kdyz jsem ho zkousel do ruky v prodejne myslim XR, je to padlo ale ze by se to spatne drzelo bych nerekl... zatim diky kolegum za postrehy pokud nekdo dalsi budu rad, fajn den

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xr se mi drží líp než Xs. Je totiž o něco širší a padne mi lépe do ruky. Moje žena třeba zase Xr v ruce nebyla schopna držet a Xs ji vyhovuje. Chce to asi zkusit.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať to nevyzní jako další rejpání, Petr by možná měl dát k dobru velikost své basketbalistické lapačky (ve které se i Xko schová jako nic) v porovnání s nějakým "běžným exemplářem"  :speak_cool:

Tady fakt nejde o hanění toho "co kdo má" a nebo "na co kdo má", ale abyste výrobcům nežrali jimi určované "trendy" i v případech kdy Vám osobně nevyhovují. Topný výkon není všecko, je to jen tuna marketingových sraček se kterýma budete za rok-dva stejně "out". A když vynecháme (často jen samoúčelně CPU/GPU-hungry) hry, benchmarky, živě animovaná hovínka a kukátka CAD/3D (kde je odezva daná spíš složitostí modelu samotného), chtěl bych zcela upřímně znát aspoň pár "užitečných a přitom typicky mobilních aplikací" ve kterých by hrubý výkon SE nebo 6S+ skutečně nestačil a zároveň by nebylo lepší sáhnout po (paradoxně levnějším, výkonnějším a větším) tabletu. Možná jsem jenom zapšklej nemoderní suchar, ale obávám se že ten seznam bude ještě kratší než v případě "Must Have Force Touch Supporting Apps"  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Ja to mam asi takto, vetsi telefon, ne ze bych ho chtel ale uz docela potrebuji vzhledem k tomu ze NTB, Tablet, PC skoro neuziji, delam v pracovnim outlooku dost casto takze neco navic displeje se hodi, dost me toci baterka (asi jedine - SE), rad bych lepsi foto jelikoz fotim dost kluka, sport akce, kde-jakou kravinu... to ze nam to cpou marketaci a reklamy horem/dolem o tom zadna, taky rozhodne pockam az cena pujde dolu po uvedeni neceho v zari (neco prispeje firma)...jen dobre ze bude SE fungovat, jeste se budu rozhodovat zda ho poslu dale nebo necham doma...

Upraveno uživatelem jiriku23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chtěl bych zcela upřímně znát aspoň pár "užitečných a přitom typicky mobilních aplikací" ve kterých by hrubý výkon SE nebo 6S+ skutečně nestačil a zároveň by nebylo lepší sáhnout po (paradoxně levnějším, výkonnějším a větším) tabletu. 

Dovolím si napsat moje zkušenosti - pracovně mi projde rukou skoro každý, v ČR oficiálně prodávaný, telefon. Pokud mám čas, tak některé proženu přes AnTuTu, Geekbench, aj. - jsou to syntetické testy, vím - ale je zajímavé vidět, co dělá absence lab. podmínek, updaty, atd..

A situace je reálně taková, že pokud člověk používá whatsapp, messenger, instagram, chrome, operu, gmail, nějaké počasí, sem tam graficky náročnější hru, youtube, foťák, a během dne ty app využívá (běžný uživatel opravdu neřeší app na pozadí, optimalizaci ram, atd). - a podle mě se jedná o aplikace ryze mobilní (nebudu se bavit o užitečnosti atd), tak pokud chce mít nezasekaný a plynulý telefon bez jakéhokoliv zásahu, tak např. v antutu nemůže jít pod nějakých 180.000-200.000 bodů, pokud teda hodlá mít app aktualizované.

 

Můj kolega z principu lpí na svém SE, ale sám cítí, že už to není ončo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry stosi, ale který BĚŽNÝ APPLE USER potřebuje NA MOBILU OD APPLE Chrome + Operu + extra aplikaci na GMAIL?

 

Možná to pro tebe bude znít neuvěřitelně, ale Držkabůček s Instagramem a Wocasem k životu s jabkem nepotřebuju - nicméně jde o relativně konzervativní aplikace které jedou krz notifikace na každé jebce i bez multitaskingu, takže si je rovnou škrtněme. Mobil a jeho baterku mám na práci, takže nejsem tak chudej abych na hraní a sjíždění videí nemohl mít na nočním stolku 10" Air2. A nevím proč by mělo být divné, že plně aktualizované imessage, iRadar, trubka, safari i foťák mi i na předloňském SE s původní baterkou běží "bez sekání" a "uživatelských optimalizací běhu na pozadí".

 

Když budu podle ikonek které používám pokračvat dál: Mapy.cz, Sygic, Google Earth, Night Sky, sportstracker, george, photomath, Pixelmator, WhatThe Font, Toolbox pro, peakFinder, Infuse, Horizon Go, Tune in Radio, iConnectHue, RoomScan, eDrawings, FTP manager, OneNote... Některé z uvedených skutečně dovedou vycucnout baterku za pár desítek minut, nicméně kromě eDrawings (viz seznam výluk výše) jsem zatím u žádné nezpozoroval že by v provedení pro mobil nějak zásadně trpěla nedostatkem výkonu CPU/GPU. 

 

Jestli kromě generického seznamu výše sám žádnou další užitečnou iOS aplikaci neznáš, mám si to vyložit tak žes sem s tou směšnou obsesí v poměřování pindíků krzevá body v Antutu "pracovně zabloudil" trollovat z Androida?  :shit:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku ty to beres z pozice office usera, ja jakozto cely den na cestach a pracujici vsude na mobilu baterku u XR ocenim, samozrejme mohl bych dobijet v aute, ale spolu s bezicim waze toho moc nedobijes .. fotak je vyrazny upgrade, uz kdyz se podivas na cocku XR vs iPhone 7 je to videt na prvni pohled

Navic co si budem povidat spoustu lidi 40+ oceni vetsi display, oci uz zkratka nejsou co byvaly a na iPhone SE uz vidim prd :-(

Jinak velikost je minus, s tim souhlasim, nebyt te ceny sel bych do xs

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry stosi, ale ...

Ne vůbec ne, na iOS máme Safari, a etc deriváty.

Obsah sdělení je zřejmý, a můžeš ho aplikovat jak na iOS tak android, a nebo můžeš můj post pitvat slovo od slova, a jasně, jsi winner.

Z tvého příspěvku se mi spíš jevíš ty, jako hardcore fan a jasně vymezený :-D :-D.

Používám obě platformy i zařízení, a pokud člověk chce "uživatelský zážitek", tak prostě v AnTuTu pod 200.000 bodů nemá smysl jít. 

SE je toho dávno zářným příkladem. 

Mířil jsem prostě na výkon zařízení.

 

Ale nejsi sám, dodnes je třeba početná sekta Lumia fans, a ti na svoje 7 let staré Porsche nedají dopustit - a proč ne, proti gustu :)

 

edit: ty narážky na android je dobré mezi některými lidmi vynechat, mohli by se ti smát, že žiješ v roce 2015 :))) 

já vím, já vím, moje zkušenost, a kamarád říkal :-D končím :-D 

Upraveno uživatelem stosi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar kolegové,

první co zde napíšu, je: nemám rád apple  :lol2:

Ale moje dcera apple miluje. Je jí 11, zanedlouho má narozeniny a já začínám podléhat .....

A moje otázka pro vás informovanější. Vzhledem k četnosti ztrát čehokoliv u mé dcery, nehodlám dávat za mobil více než 6000,-

Má vůbec cenu kupovat 6s? Vydrží aspoň 2-3 roky morálně .... samozřejmě pokud vydrží fyzicky, ale to je jiná otázka.

Jestli se tu něco podobného už řešilo, tak se omlouvám, ale 559 applestránek nedám ..... nejsem masochista  :)

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau Kluci,

 

Uz jste někdo nechával opravit desku u macbooku?

 

Mám v merku Macpodpora a Macparts.

 

Odešla mi na MB základní deska a chci zjistit kolik bude stát oprava.

 

Diky

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Nebál bych se to svěřit iPhoneBrno. Mě pomohli dvakrát - jednou opravou a jednou reklamací s nadstandardním přístupem.Byl jsem tam na doporučení Radka a vrátím se tam zas. Z autorizáků mám vyzkoušený Český servis Zlín a bylo to taky vždy bez problémů.

 

 

Nazdar kolegové,

první co zde napíšu, je: nemám rád apple  :lol2:

Ale moje dcera apple miluje. Je jí 11, zanedlouho má narozeniny a já začínám podléhat .....

A moje otázka pro vás informovanější. Vzhledem k četnosti ztrát čehokoliv u mé dcery, nehodlám dávat za mobil více než 6000,-

Má vůbec cenu kupovat 6s? Vydrží aspoň 2-3 roky morálně .... samozřejmě pokud vydrží fyzicky, ale to je jiná otázka.

Jestli se tu něco podobného už řešilo, tak se omlouvám, ale 559 applestránek nedám ..... nejsem masochista  :)

Díky

 

poohlídni se po sedmičce. Má lepší foťák = se stabilizací, je to hodně poznat. Sedmičku jsem měl, dcera má 6s a rozdíl je velký. Jenže je taky mladší než tvoje a tak to ještě zas tak nepoužívá. Taky se dá sehnat ve větších kapacitách, budeš mít minimálně o rok víc sw podpory a taky vyšši :speak_cool: faktor

Upraveno uživatelem hreba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebál bych se to svěřit iPhoneBrno. Mě pomohli dvakrát - jednou opravou a jednou reklamací s nadstandardním přístupem.Byl jsem tam na doporučení Radka a vrátím se tam zas. Z autorizáků mám vyzkoušený Český servis Zlín a bylo to taky vždy bez problémů.

 

Tak koukam jako puk. Macpodpora v Brně arogance přechází v nezájem. iPhoneBrno což mám kousek od ubytování, do hodiny diagnostika, do dne oprava!

 

Díky moc, snad to zfouknou za dobrý peníz.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci kluky přechválit, ale u "mých" lapálií (chcíplé baterky, odvařené konektory, rozbité displeje...) zafungovali většinou "na počkání".

Jen to parkování na Kotlářské bylo vždycky na pikaču  :furious:

 

Imho kluky přechválit můžeš, jelikož je budu přechvalovat i já. V poledne jsem ho tam dal, v 18:45 už na něm jedu s novým displayem za asi nejlepší cenu co je (8tis). 

 

Cena je vyšší, bo retina, ale to je život. Kluci skvělí, jen mi dali jinej spodek, zítra to přehodí a je vše naprosto špica.

 

Díky za tip. Jdu psát recenze!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...