Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

V 30. 1. 2021 v 18:28, knihomol napsal:

Přemýšlím jestli má smysl koupit si "nový" iMac27 ta prostřední základní verze za 60k. Zjišťuju, že si mi hůř dívá na můj současný MBP 13 2016, i5 2GHz 8RAM. Nějak mi teď moc nefungují stránky ActaPublica.cz

Chápu, že asi představí nové iMac s novými procesory, ale pozná to normální uživatel? Má smysl čekat? Měl bych to na mé učení se v Lyxu. Tvorbu rodokmenů, úpravy fotek a tak.

 

Já teda nechápu kde místní cifršpioni chodí na šílené nápady jako je nákup 27" iMaca za 60 tyček (na kterém by při 5k měli stejně mrňavé blechy jak na MBP), když by jim k tomu noťasu stačilo připojit obyčejný 32" 4k monitor? Stačí vzít kalkulačku a spočítat si že při "nativním" 2x HiDPI ekvivalentu FullHD jsou na tom bukvy 1,58x větší než klasice - a ušetřené prachy ani nebudu komentovat... :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to drahé za 60k? Mně to přišlo levné, jakože je to všechno v jednom. Ale nerozumím tomu. Doby, když jsem si stavěl na průmyslovce stavil PCčko z různých komponent a bastlil je už dávno pryč. Člověka to bavilo, že bylo pořád něco nového. Pamatuju si, když jsem si koupil nový HDD od Seagatu nebo soublespeed vypalovačku od Sony 🙂 Jo to byly časy.

Přiznám se, že se teď člověk snaží dávat čas jinam. Ať už studiu genealogie nebo rodině. Takže už laborovat nad počítačem už je za mnou. Asi stárnu. Asi teď došetřím na své "konečné" hodinky, které chci mít až do smrti.

Píšeš, že je lepší koupit jen monitor?

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, přesně tak - připojit vhodný externí 4k monitor (k MBP 2016 ideálně s USB-C a Power delivery) a přes monitor kvalitní klávesnici (s numerikou) + myš (ne tu placatou jebku od Apple). Macbook (připojený k monclu+napájení, v případě Power Delivery z monitoru postačí i jediný kabel) zaklapnout - čímž se přepne do “clamshell” režimu, ve kterém přes porty dál funguje jako “desktop” (s drobným bonusem že jej od zbytku můžeš samozřejmě kdykoliv odpojit, odnést a dál používat jako noťas) B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě třeba iStyle nebo iWant. Nechal jsem si na X dělat sklo v nějakym nevim čem... iloveiphone nebo kýho čerta. Už nikdy. A chyba byla si tam nechat dát druhovýrobu. Svítilo to modře, přepínalo se mi to u ucha při volání, třeba na hlasito, takže mi to vždycky málem urvalo hlavu. Připlatit a origo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Moty zjisti si u prodejců Apple oficiální servisy a řeš to přímo se servisem, ušetříš čas s možná i peníze. Třeba v Olomouci je oficiální servis Apple, kde svážejí reklamace a opravy z širokého okolí. 
http://www.swisscz.cz

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, AndyAaron napsal:

Mi prislo vzdycky stupidni mit telefon a kreditky/prachy takhle v jednom. Ale spousta lidi to tak nosi, tak to musi mit nejake vyhody :)

Tak o kreditky nejde, ty mám v telefonu nahrané, ale v létě bych tam měl jen řidičák nějaké ID karty do práce a složenou papírovku. V kraťasech se ta klasická peněženka pronese. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

POZOR!

Kryty (některé/všechny?) na iPhone 12PRO nejsou kompatibilní s klasickou 12, rámeček fotoaparátů 12PRO je větší. Tak před koupí se informujte, i když mě po e-mailu potvrzovali, že je to stejné, tak ani hovno 🙂

PS: snad jsem teď neobjevil Ameriku 🙂

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět se mi nechce kvůli “blbosti” zakládat nové vlákno. Proto že opravdu nevím kam s dotazem .... 
Ale tady radu získám určo ..... 

 

Jedná se mi o Threemu: měl jsem za to, když jí mám koupenou pod e-mailem , stáhnu jí vždy už zdarma do jakéhokoliv zařízení na spárování Druhý mob, ntb, hodinky ..... Ale vůbec tuto možnost nevidím .... 
Nebo je to tak, že každé nové stáhnutí se musí zaplatit i když ji již mám ??? 
Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Radek124 napsal:

Za nákup v Appstoru platíš jednou, pro celou rodinu a libovolný počet zařízení. Pokud zaplatils jinde a jiná než klasicky placená verze v Appstoru není (já ten šmejd neznám, ale co je Threema work?), máš příležitost vypláznout 1×79kč

Chápu tedy dobře, že je to vázané jen na AppStore , ale když se loudnu pod stejným e-mailem na googleplay , tak jsem jako nový uživatel jo .... 

Sorry .... možná se ptám jako kikot, ale nevyznám se v tom 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Appstore zaplatíš desátek jeho provozovateli = Apple, stejně jako na GooglePlay zaplatils desátek jeho provozovateli = Google. 

Jaké přihlašovací údaje ke kecálkovi pak obdrží klientská aplikace na té které mašině už by snad mělo být na Vás, milý Watsone... 🧐

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...