Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Dneska jsem instaloval iPad, myslel jsem, že se načte z vedle položeného mobilu a nic. První krok sice OK, z mobilu to převzalo základní data jako wifi, heslo apod., ale obsah šel už jen ze zálohy na cloudu, protože mobil to nenašlo (BT zapnutý). Zálohu jsem dceři nejprve musel vyrobit, nepřišel jsem na to, proč je tak obří (povypínal jsem co šlo a starou zálohu vymazal), takže jsem musel dokoupit na 50GB...
3 hodiny v hajzlu.

Vymazat smsky a vsetky konverzacie Whatsappu. Tam su vsetky tie gigabajty zalohy...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co s těma iPhonama provozujete za alotria, ale od dob prvního iPhone 4 jsem kraviny jako "ochranné sklo s oleofobní vrstvou" neměl zapotřebí, vzhledem k tomu že onu fíčuru na displej nasadil už výrobce - a dtto různé šprcky, bumpery, otterboxy, knížečky a jiné fancy pyčoviny, které z toho dělají akorát větší cihlu co líp padá na zem. Takže nevím jestli jsem za rozkřápnuté sklo ušetřil díky tomu že telefon místo neustálého žonglování v prackách nosím v kapse - a nebo proto že díky existenci malého plochého SE se mi dokonale podařilo kompletně přeskočit onu ostudnou éru ožužlaných těžkotonážních staniolových pádlofonů s "3D sklama", co praskaly už při křivém pohledu... :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kryty nosím jen když jdu na sport nebo na hory a např. na 11Pro jsem sklo neměl a po roce intenzivního používání se vyskytly jen klasické povrchové jemné vlásečnice viditelné po nasvícení umělým světlem, při provozu neviditelné. 

Když už za ty "luxusní" materiály platím, tak si na ně chci taky sáhnout 🙂 Lidi si koupí luxusní iPhone v kovovém těle s pískovaným italským sklem a pak to v ruce šudlají v gumové olačce 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem po sto letech na android koupil svoje první japko a zatím spokojenost. Akorát asi nejsem ten pravý uživatel, protože ho mám ve flipovém pouzdru, což naprosto nechápala kamarádka, protože nemám obyčejný kryt jen na zadní stranu s výřezem na logo, aby každý hned poznal, že mám iPhone...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě se přiznám, že sklo vždy nalepím na nový telefon, ale po pár dnech mě to sere a odlepuji. 

Pitaku mám, velmi příjemný a minimalistický kryt, ale jak jsem psal výše, dávám ho jen když se toulám po horách, na kole, na lyžích/snowboardu 

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, taky se mi telefon drží líp, když je v nějakým silikonu. A vyhovuje mi, že se pak dá položit na stůl jakoukoliv stranou. Z té přední chrní vystouplá hrana sklo a z té zadní zase zarovná vystouplý foťák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic co by nešlo rozleštit.
Skoro rok jsem ho nosil v obalu až mi spadl na lesní cestě na kámen rovnou na sklo, tak už ho v obalu nenosím...
07d500aab58b34c7c33a9cae9e824619.jpg
Občas tomu pomůže krycí sklo, praskliny na skle se tak rychle nerozjedou. V tomhle případě, ale nevím jestli to má ještě nějaký význam :-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 2. 2021 v 12:37, Radek124 napsal:

Ano, přesně tak - připojit vhodný externí 4k monitor (k MBP 2016 ideálně s USB-C a Power delivery) a přes monitor kvalitní klávesnici (s numerikou) + myš (ne tu placatou jebku od Apple). Macbook (připojený k monclu+napájení, v případě Power Delivery z monitoru postačí i jediný kabel) zaklapnout - čímž se přepne do “clamshell” režimu, ve kterém přes porty dál funguje jako “desktop” (s drobným bonusem že jej od zbytku můžeš samozřejmě kdykoliv odpojit, odnést a dál používat jako noťas) B)

Ahoj, můžeš mi prosím poradit nějaký fakt super kvalitní monitor se všema těma fičurama (power delivery,...). Díval jsem se na toto EIZO, ale fakt se v tom nevyznám. Ještě použití, Klasika, + typografie v Lyxu, digitální matriky, hra, archivní digitalizované staré archivní fotky. Sám nosím brýle, takže abych na to fakt viděl a aby mě z toho podání barev nebolela hlava (Samsung než). Bráchovi dám ten svůj MBP a pořídím asi Mac mini s tím čipem M1 když to asi nepoznám a k tomu nějaký ten monitor. Akorát nevím jestli v tom mini si můžu přidat ramku stejně jako v tom velkém iMacu. 

Ještě se úplně debilně zeptám, píšeš, že je lepší 4K? Takže je jako lepší na běžné dívání iMac 21,5", který má 4K?

Upraveno uživatelem knihomol
doplnění vety
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...