Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Aktualizace stavu. Pote co zpet na UPC bedne vse bezelo ok, po odpojeni telky od LAN, jsem znovu nastavil novy router. Kolega @tmx byl tak hodny, ze mi poslal podrobny navod na profesionalni pripojeni. To jsem samozrejme nekde dokurvil, takze to hralo, ale jen napul. Tak jsem to pracovne pripojil automaticky a hraje to na 100%. Televizi zatim nechavam zcela nepripojenou...nemam na to odvahu a stejne ty internetove fce nepouzivam. Toz uvidim jak to bude behat po nocni pauze. Odmenil jsem se panackem a jdu spat, jsa zcela vycerpan. 
Diky vsem za pomoc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak tentokrat jsem se nedival na keynote a o nic jsem neprisel. Iphone v noe barve. Imac 24”, sice fakt solidne predelany, ale 21” ani 24” bych si fakt uz nekoupil. 27” model nepredstavili. Ipad pro je fajn, ale za ty penize uz bych vzal radsi air s m1. Takze usetrim😀

co bych chtel, tak novy ipad mini. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsme na event a nepochopil jsem jednu věc, proč má iMac 256 GB a iPad 2 TB? To si někdo nechává nejvíc dat v přenosném zařízení? A překvapilo mě úplné odstranění starého usb, přeci jen je to aktuálně nejpoužívanější konektor.

Fialový iPhone je dobrej úlet, AirTagy mi přijdou super, TV nevím k čemu je, hloupé tv se snad už neprodávají, tak na co další krabičku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší je že ten 2TB 13" iPad (ale i iPhone s 512GB) si do nového a totálně neupgradovatelného stolního 24" iPadu s 256GB bez průběžného mazání a nebo extra opatření jen tak neodzálohuješ - takže Běžnému Františkovi Uživateli který to neumí obejít externím úložištěm nezbude s přibývajícíma fotkama/videama než klopit tučný měsíční paušál za iCloud (plus pochopitelně i za neomezený internet).

Proč se u tichého luxusního All-In-One vykašlali na použitelnější a opulentnější (27"->32"?) nemá cenu komentovat, vzhledem k tomu že do doby zprovoznění virtualizace x86 budou tyhle ARM-based hračky pro spoustu profi uživatelů (částečně závislých i na okenicích) jenom předražené fancy designovky... -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždycky mě nadchne novej ipad, pak si vzpomenu, že než jdu spát tak si rád pustím nějaké video a vzpomenu si jak mi vždy ipad padal a nedal se nijak nastavit do ideální usínací/koukací polohy - tady proste mac rules 😄

 

Pak mě vždy pobaví, jak je nový ipad výkonný, skvělý, ale je třeba dokoupit klávesnici za desítku, pero za trojku a jseš v tom za cenu macu pro s plnonohodnotným (a stále skvělým) OS a ne kompromisním ipadOS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@exBURN FYI, já tohle předloni vyřešil přiděláním otočného polohovacího “stojanu” s rychloupínáním (asi za 3 kila z Datartu?) na poličku co mám za postelí. Od té doby mi iPad většinu času visí displejem dolů akorát nad hlavou, kde na něj akorát dosáhnu. Když odpadnu tak odpadnu, ruce jdou dolů a nehrozí zalomenej krk - a dneska už mi naopak přijde skoro zvrácené držet těch 10” klasicky v prackách a hrbit se nad tím někde v křesle a nebo u stolu :cool02:

PS: na to kolik let mám za pár kaček Air2/64 mě teda ještě žádný z následovníků nedokázal přesvědčit k upgradu, “pro” kousky nevyjímaje. Pero a klávesnici ať si teplej Kokeš vetkne za trenky - od toho mám k ostatním jabkům iPad, abych je k jeho ovládání nepotřeboval! :censored:

@Liqid Ad USB - na to jak debilní byl (od dob “lampičky”) přístup k portům libovolného iMacu na pevném neotočném stojanu, jde možná po letech o kompromis - akorát do té USB-C nabíječky s ethernetem(?) měli hňupi rovnou přidělat i průchozí port - na externí USB hub/dock :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pta se lama - ipad, aplikace Fotky. Vsechny fotky jsou v jednom albu Nejnovejsi. Jde ty fotky presunout - aby z alba Nejnovejsi po presunu zmizely? Do jinejch alb se duplikuji. 
jde v tom hromadnym albu aspon priradit nejaky tag, ktery odlisi fotku uz vytridenou - zarazenou do jinyho alba - od tech, co na vytrideni jeste cekaj?

tvl to je bordel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@maama V první řadě zkus akceptovat že Fotky (stejně jako dřívější iPhoto, Picasa, Google fotky - a nebo velmi omezeně a polovičatě "knihovny" v okenicích) nepracují se složkami, ale s databází ("hromadou") do které své fotky při importu sypeš - a ty se pak podle (automaticky nebo ručně) přiřazených atributů zobrazují v jedné nebo více virtuálních složkách (takže "nejnovější" budou nejnovější i kdyby ses rozkrájel, "koš" obsahuje věci označené ke smazání, uživatelsky vytvořená alba jako "hodinky" drží bez duplikace to co do nich nahážeš , automatizovaně může být přiřazen i atribut přítomnosti ksichtu určité osoby atd.). Stejně tak zapomeň na fyzické složky při procházení knihovny a nebo záloh Finderem - i tady se využívá databázový souborový systém (na který se v Microsoftu nezmohli ani po 30 letech slibů!) a většina toho co vidíš je jenom obdobou hardlinků, odkazujících na data původního souboru. Neptej se mě proč a kdo za to může, prostě ber jako fakt to tak že i přes možnost používat složky se s nimi drtivá většina userů NIKDY nezalamovala - což konkrétně u fotek od určitého počtu přestávalo být přehledné a fyzicky únosné (i souborové systémy a přístupové protokoly mají své limity). Zásadní výhoda celé té "znouzectnosti" je tedy že jedné fotce nemusíš na SSD držet a třídit X kopií, nevýhoda snad jen to že úplně přímočaře nezjistíš fyzickou velikost knihovny na disku. Což v době kdy si smradi, samoživitelky důchodci a další ignoranti klidně stěžují že jim do e-mailu nedošlo 100-megové spamové video už evidentně nikdo z nich neřeší... :smoke: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, ze se k adresarovy strukture nedopracuju uz chapu. Na ipadu nastesti nic nefotim, nic do nej neimportuju, je to jen otisk browseni na gauci. Ve Fotkach bohuzel neni ani automaticky trideni moje-cizi-poznamky Fotoaparat Downloads Screenshots. Fascinujici, takhle odlisna gramatika.
Coz me vede k tomu, ze si asi vytvorim jen 2 alba Screenshots a Zbytek a ten zbytek bude takovej moodboard holky hodky masiny jako VintageLoverovo vlakno.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na mých Apple Watch 3 se rozmohl takový nešvar, s každým tučnějším updatem (ne vždy) hlásí že potřebují více volného místa než jsem schopen uvolnit. Aktuálně 3GB a nemám v nich žádnou hudbu, 10 fotek a jednu appku - zbytek je balast watchOS který nejde smazat.

Jediné řešení je rozpárovat, vymazat, spárovat, nainstalovat a zas a znova s příštím updatem... Má někdo stejný problém ? 

Jako pochopil bych to u hodinek co jsou podporovány zpětně a nejsou aktuálně v prodeji a nebo mají ty aktuálně prodávané AW3 8GB ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...