Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Dnes Airtag v praxi. Nechal jsem ho v jednom z cestovních kufrů. Při nástupu do letadla poslední aktualizace před pár minutami docela daleko mimo letadlo. Ale pořad jsem si naivně říkal, že to je nesmysl a asi to nemá dost iPhonů v dosahu. 
 

Po přistání pořád aktualizace v Praze … a taky že ano. Kufr tam zůstal. 

2EA8F4D7-4FA0-4BD5-8CA8-66F37C33EA8D.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ale prdlačky, nová baterka vyjde na dvě tyčky a kdo se odmítá prcat s oboustrankou a sháněním šroubováků, tak i s prací na počkání do čtyř. Za ty prachy k Air nepořídí ani rozumnou sadu redukcí, aby zvládal to co MBP2015 "out of the box". A pokud by z nějakého důvodu potřeboval/používal okenice, tak na ně by s M1 taky mohl zapomenout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co já vím, nejsem z Prahe - pro mě za mě klidně tuhle; kdo škudlí každou kačku tak určitě najde i levnější a spáchá si to samodomo. Jde o to že za tyhle prachy už se to u nich vyplácí vzít i s prací na počkání + zárukou - a na nový sčot si pak v klidu a bez zbytečného stresu došetřit (nebo počkat na slevu v ceně té baterky?), notabene když už po prázdninách mají přijít nové modely s rozumnějšími porty :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Syn zapoměl heslo k 5s a po sěrii zadání špatného heslo se přístroj uzamkl a hlásí " připojte k iTunes". To jsem zkusl ale bohužel to nenabízí možnost "obnovit" ale jen " Aktualizovat a obnovit".  No a když dám tuto jedinou možnost tak po 15 min ukáže, že to nejde, že je v zařízení málo místa . Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Ondrej71 Zkus https://appuals.com/how-to-restore-your-iphone-all-versions-without-updating/ - v podstatě jde o to vynutit si obnovu přes iTunes hard resetem, vyvolaným pomocí "Volume Down", pak by to mělo jít i bez aktualizace SW, záleží jen na tom zda a jak starou máš lokální zálohu.

iPhone-Restore.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tož po asi 3 měsících testování, můžu zhodnotit situaci vyplývající z mého nedávného rozhodnutí.

Prodal jsem 15” pročko a koupil sem si 1TB 12.9” ipad pro LTE jako mobilní zařízení a doma na stole mi leží permanentně zapnutej a nakonfigurovanej M1 Mac mini, na kterej se connectim v případě potřeby.

A vlastně mě neomezuje to zařízení, ale úroveň aplikací jako např MS office balík. Třeba iPadOS verze Excelu je naprosto tragická na cokoliv složitějšího než je jednoduchej vzoreče nebo graf. Napsat se to dá, ale VBA to nepodporuje, dvojí instance té aplikace neumí pracovat napříč 2 souborama (byť je vidim před sebou) se vzorcem a hledat v druhý tabulce, nemá to tak základní funkce jako “remove duplicates” nebo “go to special” apod. Takže to řešim přes remote.

Jelikož se connectim na různý servery vně i uvnitř různejch VPNek, vlastně mi to nevadí, jen mě sere, že Apple furt nepodporuje rozšíření plochy a místo toho na 40” 4K monitor zrcadlí obrazovku ipadu.

Některý aplikace (RDP, Netflix, atd) to pochopili a přidali do kódu fullscreen mode výstupního displaye, ale tohle rozhodnutí applu je fakt na pěst.

V každym případě analogie byla taková, že sem se tomu leta bránil, protože ty iPady nebyly dost silný (úložiště, CPU, RAM), což teď jsou a potřebuju dělat občas docela brutality, takže sem stejně potřeboval full MacOS, případně WIN.

Je to furt tak trochu drbání levou nohou za pravym uchem, ale jde to a zlepšuje se to. Kéž by si to takhle nasáčkovalo víc lidí a ten tlak na takovej setup a tedy fičury a kvalitu aplikací byl větší a větší, to by se za relativně krátkou dobu žilo docela skvěle :) 
Píšu to spíš jen pro info, kdyby měl někdo podobnou myšlenku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...