Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

OK - to zní dobře - má smysl kupovat parallels 16 ( alza 1590,-) nebo rovnou přihodit pár stovek navíc za 17?

 

Ten sw je 32/64 bit, takže má smysl nahodit jen 32 bit win? nic jiného se v nich dít nebude.

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nová verze má garantovanou kompatibilitu s aktuálním OSX - tak proč platit zelenýmu zmrdovi +/- totéž za starou s omezenou podporou? Ten program je snad ještě pro XP - takže klidně 32bit, wizzardem stáhnout a nainstalovat z image, nastavit síť a tradá. Vyšší dívčí by byl možná ještě uhráckej Wine, ale ten je na hiDPI displejích dodnes jeden velkej voser…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky si můžeš zchrastit i EDU verzi - nevím jak teď, ale já ji kdysi přímo u Apple koupil s novým noťasem za litr. Ale bacha aby šlo o trvalou licenci a ne (za +/- stejné prachy) o "roční předplatné", protože i u trvalé licence trvá podpora nejmíň 3 roky a i potom ten soft samozřejmě funguje dál. Licenci mimochodem není i problém převádět mezi počítači (na webu parallels funguje něco jako "úschovna licencí") a nebo za sníženou cenu dle potřeby upgradovat. A když si přepočteš na peníze čas který to tu řešíš (na prvních pár týdnů mimochodem můžete zkusit trial verzi zdarma, pokud si nejsi jistý že to za tu srandu stojí), tak už možná propálils víc než těch 6 stovek :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ už nahazuju trial a zkusím jak to funguje a pak koupím. Bál jsem se že 16 nepojede s Monterey, ale to zkusím v trialu. Každopádně jsem ženě nainstaloval monterey snad z 2 roky starého macOS, páč ona neaktualizuje. Chcu právě trvalou licenci a nevěděl jsem jaký je rozdíl a chtěl jsem hlavně co nejlevnější řešení páč žena má Mac Pro 2017 a nevím kdy bude upgrade a myslel jsem že na nový mac už  koupený parallels nedostanu a budu muset koupit nový. Ale jak jsem tak četl tak M1 je asi docela ještě problém a ani 17 nemusí být řešení, kor u tak zkostnatělých software jako je ten sociální kalkulátor co tam žena potřebuje.

Radku každopádně díky moc za pomoc - hodně mi to pomohlo.

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádo se stalo - a pozor, u M1 na nativní běh WIntel aplikací radši předem zapomeň, to že na tom jde rozběhnout image obskurních okenic pro ARM zdaleka neznamená, že Ti v nich pojedou staré exáče a knihovny zkompilované pro 32-bitový Intel. Nejlevnější řešení by bylo zdarma, tj. třeba zmiňovaný VirtualBox (klidně ho zkuste taky) - ale co si vzpomínám, tak minimálně ti co znám a používali jej už kvůli různým potížím nakonec skousli cenu Parallels. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahodil jsem parallels 16 a je to paráda - lítá to velmi sympaticky - ikdyž přímé srovnání safari vs chrom je cítit že scrollling je trochu pomalejší, ale na drobnou práci asi super. Samo si to stáho i widle. 

 

J cítím že s M1 bude na toto použití problém, takřže aspoŇ ušetříme a zustaneme na PRO 2017 a já na PRO 2019 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě v tom olepení wizzardama, povedenou oboustrannou integrací všeho možného s desktopem MacOS (zkus režim "coherence"), hlídáním HiDPI aplikací a spoustou podobných funkčních vychytávek si tu cenu Parallels dokážu zdůvodnit. Teprve sedmnáctka by měla mít i definitivní podporu Monterey (sám s upgradem taky nespěchám) - ale to se týče spíš virtualizace samotného MacOS než běhu starších image okenic na Macu B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, Coherence = místo jednoho vyhrazeného okna ve kterém se vykresluje celý virtuální desktop vidíš jednotlivá okna virtuálně provozovaných aplikací přímo na svém desktopu - u Parallels dokonce s možností oskinování,  tak aby záhlaví vypadaly stejně jako u nativních aplikací.

PD-View-Modes-Resized.png

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Poslední dobou se mi celkem často na iphone stává, že když chci otevřít fotoaparát ze zamčené obrazovky, foťák prostě nenaběhne, ukáže se černá obrzaovka a fotí to jen černé fotky. Jsem sám, nebo se to děje ještě někomu? A je jiné řešení, než uvedení telefonu do továrního nastavení?

Upraveno uživatelem Pepino777
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

najde se tu někdo trpělivej? dotaz od úplně nepolínbenýho. jak scrollovat v okně bez šoupátka, nebo jak to okno vytáhnout nad horní hranu displaye? gesto nebo klávesová zkratka? nevěřím, že na to nic není. borci v šopu neporadili nic.

takže, hrál jsem si s nastavením noťasu Air s M1. na první fotce je vidět, jak příkladové okno vypadá vcelku a při původním nastavení velikosti textu. druhá fotka ukazuje nastavení zobrazení textu jako scaled a Larger text - což bohužel potřebuju. no jenže pak se to samé okno z prvního příkladu na display nevejde a viz dotaz- nevím jak se dostat k zatržítkům dole jinak než zmenšením velikosti zobrazeného textu:(

4.thumb.jpg.cd5109562553151382c4104a914475fe.jpg

1.thumb.jpg.52c4eb10e51019db04cb0d9d34cc663d.jpg

2.thumb.jpg.565099b2dcdcae4b1ead45ce6a6ffac0.jpg

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@maama Posouvat titulek okna nad horní okraj obrazovky (resp. nad menubar, pokud ho u menšího displeje neskrýváš) by ti slušný OS umožnit neměl, protože pak by tu 99 dalších nešťastníků lamentovalo proč "se jim to okno odsunulo a nemají ho jak chytnout a posunout zpátky" (ano, v okenicích tahle prasárna jde a u třeba plovoucích toolboxů bez fokusu jsi pak opravdu nahranej). Je bez diskuse že to co bukvatýři provedli při nesmyslném nafukování titulků v minulé OSX verzi byla prasárna - protože přesně tohle je ten rozdíl kdy by ti tentýž (dle původních UI guidelines korektně navržený) dialog s tenkým titulkem a skrytým menu i na malý displej vešel, zatímco tady už se nad tímhle "detailem" nepřemýšlelo :grrr:

Můžeš to ovocným soudruhům reportovat jako chybu a doufat že si jí v příští pětiletce někdo všimne. Uživatelsky řešitelné je to třeba přeskinováním titulků Monterey/BigSur na úspornější styl předchozích verzí, ale řekněme že to už je tak trochu "vyšší dívčí". Problém je že jestli vyloženě trpíš na špatný zrak a potřebuješ trvale zvětšené desktopové UI, byla bez urážky chyba pořídit si ultrabůček s jen 13" displejíkem, bez ohledu na OS. Pokud si nemůžeš dovolit výměnu za větší (a nebo rovnou pracovat  na externím HiDPI monitoru s pořádnou úhlopříčkou "pro slepejše", klidně 4k 32") a myslíš že bys dokázal zkousnout schizofrenii s rolujícím dektopem, zkus jen pro začátek použít o jeden stupeň menší zvětšení a u něj si pomocí Alt+scroll (případně mrkni do Předvoleb/Zpřístupnění/Zvětšení/Klávesové zkratky) obraz dle potřeby přizoomovat - no a pak uvidíš jestli to má cenu dál řešit touhle cestou a nebo ne... B)

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radek to už pekne vystihol. Ono keď prepínaš rozlíšenie na Larger text tj. 1024x640 vyskakuje aj upozornenie, že aplikácie sa nemusia zmestiť na obrazovku. Možeš skúsiť ponechať rozlíšenie na 1280x800 a cez klavesovú skratku Option+Command+= si vieš zapnúť priblíženie (musíš to mať zapnuté v prístupnosti). Inú cestu žiaľ vidím iba v tom externom monitore.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...