Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

vyrážíte mi dech. jakože ani to scrolování nejde? když přijmu úvahu v intencích co by měl/neměl slušný OS - tak slušný OS nebo jeho UI be měl být schopen zobrazit alespoň právě systémová okna bez toho, aby uživatel UI musel přenastavit.

jestli dobře rozumím tomu, co myslíš tím přeskinováním, tak to asi taky nestačí - i kdyby se uměl titulek "general" zobrazit jen v poloviční výšce (cca podle fotky v linku), tak by to nestačilo pro zobrazení celého okna. při Larger text mi chybí z okna 1,5 výšky titulku. řádek s "Documents, Apps and Servers" by asi vidět bylo, ale zatržítko furt ne.

jako neznalej bohužel nedokážu odhadnout, jak často bych se s tím, že mi systém nezobrazí všechno, co mi sděluje, při nastavení, který mi sám nabízí jako volbu, anebo jestli by to byl problém jenom tohohle jedinýho okna General -což by nevadilo.

asi bych si měl vyjednát možnost vrácení do 14ti týdnů:) bohužel větší stroj nedává smysl - chce se ultrapřenosný zařízení - cca fifty-fifty monitor-bez monitoru. a chce se Air bez větráku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fór je v tom že ono tam u aktuálních modelů (1024x600 už dnes fakt moc nefrčí) opravdu nechybí moc, pokud by ta potrhlá korporace dodržovala svoje vlastní zásady návrhu UI. Vloni bohužel frikulíni opět naprosto nepochopitelně sáhli do léta osvědčených rozměrů základních komponent - a ejhle, systémové dialogy s fixní velikostí (které tím pádem nerolují) se povytáhly jak jezevčík a při určitém zvětšení UI už "kupodivu" nevlezou ani na základní 13" obrazovku. Ale co, za napřesrok možná bude 13" HiDPI bez kokotského výřezu prohlášeno za "neperspektivní formát" a o 2-3 roky později skončí podpora v nových OS - no a zákazníci opět rádi vyloví ze štrajtofle prašule na nový model, který kompletně změní jejich pohled na život... :smoke:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam 12Pro Max a striedam origo Apple Silikonovy kryt s MagSafe a Nevox karbonovy obal.

Jedina nevyhoda karbonoveho obalu je ze sa vyrazne viacej smyka v ruke. Origo Apple silikon je v tomto vyrazne lepsi, avsak ten nie je taky minimalisticky a ma ho takmer kazdy.

 

P.S. nevox mi vdaka dizajnu vyrezov okolo objektivov pride este viac minimalisticky ako pitaka

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za doplatok dostaneš novší a výkonnejší hardware, teda aj dlhšiu softwarovú podporu. Väčší displej v menšom tele a navyše OLED. Vylepšený foťák, dva objektívy. 5G, Magsafe. Nevidím dôvod pre SE, možno Touch ID? Face ID však funguje dokonale. Baterka nie je nič extra na oboch. Takže za mňa z perspektívneho hľadiska nie je o čom, samozrejme pokiaľ ten finančný rozdiel pre teba nie je radikálny. Mal som 12 mini a prechod na SE by bol skratka výrazný krok vzad. Pokiaľ chceš s telefónom vydržať dlhšie, 12 mini 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Mini 12 už rok a nemůžu si stěžovat - ale upřímně, to poslední co by mi oproti němu na předchozím 5SE chybělo je (u baterkových zařízení diskutabilní) výkon, displej který lidi s kratšími prsty neobsáhnou a nebo neexistující "podpora 5G". Chápu že fórum je určené k potlachu o čemkoliv, nicméně u diskuse starý/nový by si měl tazatel umět nejdřív sám odpovědět, jestli je pro něj při jeho specifických aktivitách a navíc v době "utahování roušek" výhrou:

  1. ztráta Touch ID ve prospěch (v roušce nefunkčního) FaceID - doktoři téměř celodenně, ostatní všude tam kde se odteď musí nosit slintáky, tj. nejen při placení u kasy. 
  2. zatím (realita zde) de-facto nemožnost "neautorizovaných" oprav vs ujetá cena těch "autorizovaných" - pro ty co trpí na rozbité displeje, baterky jim v mrazu mrznou atd.

Jak je uvedeno výše, obojí se bohdá jednou (za pár týdnů/měsíců/let?) změní k lepšímu - ale než nechat o utrácení peněz hlasovat druhé, možná bude lepší použít selský rozum :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...