Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

Sorry za přehlédnutí - jestli jde o telefon pro přítelkyni/děcka a nechceš jim přes icloud synchronizovat svůj seznam hovorů (a spoustu dalších věcí), měl bys jim v první řadě zřídit samostatné AppleID (na nákupy Appstore můžeš klidně dál používat své původní, pokud nechceš řešit “rodinné sdílení”)), jinak se z podobných překvápek nikdy nevyhrabeš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou to telefony manželky a můj. Ne, že by s tím byly problémy, ale otravuje to. Taky mě napadlo zřídit ženě vlastní AppleID, ale bojím se na jejím telefonu zrušit ID, aby se nezrušilo i moje. Tady by asi pomohlo jen uvést manželčin telefon do továrního nastavení a začít od nuly. Nebo je i jiná možnost? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 47 minutami, Radek124 napsal:

PS:  @Bert promine, ale s hrůzou koukám že na iPadu je u mě největší “nenažranec” IPB fórum Chronomag s dost obludnými 150MB:

Zdar, sorry za lehký offtopic, ale chci reagovat pro @Bert

Neříkám že by IPS bylo ve všem perfektně optimalizované, ale tohle číslo se
1) zvyšuje častým používáním
2) je asi další vrstva cache, kterou si udržuje web (IPS) aby se ti některé věci dělaly rychleji (např. já tam vidím nějaké pole smajlíků). Možná se tam ukládá i nějaká lokální historie (rozepsané příspěvky, atp) a proto bych doporučil se zamyslet než ji promažeš ale nějaký vážný problém by to promazání nemělo způsobit
3) tě nemusí trápit, dokud ti zbývá rozumný prostor v úložišti
U mě ve Firefoxu je to pro srovnání asi půl MB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@KlokanJestli je to manželky, tak o vůbec ničem jiném než o separátním AppleID neuvažuj. Je to zdarma, iPhone kvůli tomu nemusíš nijak "přeinstalovávat" a přihlášení do "svého" Appstore jí můžeš ponechat, ať nemusíte platit za aplikace které používáte oba. Při změnách AppleID se hlídá/ověřuje akorát četnost takových změn (tuším že á 6 měsíců?), aby si někteří vykukové právě kvůli appstoru (a aplikacím dostupným na tom kterém účtu) nepřehazovali registrace obden a nepoužívali tak iPhone/iPad "víceuživatelským způsobem".

@adasekDíky - je mi naprosto jasné že ze strany Chronomagu nejde o jakýkoliv "zločinný záměr", spíš tím screenshotem upozorňuju že i "hodná fóra" dnes mají tendenci ukládat si lokálně kde co - no a posčítáním "pár desítek MB" z různých serverů nebývá na omezeném úložišti problém zaflákat klidně několik GB (a to se nebavíme o gigabajtových hrůzách jako výše uvedený iDěs), které pak můžou fatálně chybět třeba při synchronizaci pošty a nebo aktualizaci systému.

PS: Nejčastějším "podezřelým" bývá úložiště zkopírovaných a nebo drag'n'drop přetahovaných souborů (typicky screenshoty a přes úschovnu exportované fotky) - kdo je nic neposílá tak na ten problém možná nikdy nenarazí.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124 - můj problém je, že nevím, jak vytvořit nové Apple ID v telefonu manželky, aniž bych ohrozil svoje AppleID.

Nikde jsem nenašel návod jak vytvořit nové ID, aniž bych zrušil staré a bojím se, že přemažu ID i ve svém telefonu. Mohl bys mě, prosím, nasměrovat? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna tázací :0) 

rád bych sem vložil pro kolegu video ( do zprávy , nebo vlákna ) Ale jsem limitovaný velikostí souboru…. 
poradíte mi, jak to na mobilu ořezat, abych to mohl vložit …. Nebo jinak, existuje nějaká možnost ??? 
Video jsem už zkrátil na 7sec a ořizl obraz …. Jako antitalent jsem si myslel, že to pomůže, ale nic :0/ 

Děkuji za rady 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@LobberKlasický postup je nahrát video na trubku a hodit sem link (video se pak zobrazí rovnou v příspěvku) - ať Bertovi nesviníš prostor na SSD určený pro hodinky a ostatní nenutíš jej před spuštěním stahovat.

A nebo radši rovnou popiš o co jde slovy/screenshotem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar jablickari. Aktualne potrebuju koupit sve pritelkyni telefon komurkowy Jabloczny a resim zda 13 PRO nebo nePRO. Samo se priklanim k levnejsi variante, pac 11 PRO prave rozsekala a nema zadne naroky na vykon. Nicmene se chci zeptat na realny rozdil ve fotaku. Co jsem vycetl, tak pouze chybi teleobjektiv, coz je podle me uplne jedno. Pritelkyne argumentuje nakym potret rezimem kde se rozostri pozadi (bokeh), ale to ma muj Androidak i bez teleobjketivu. Jakej na to mate nazor? 

A pak hlavni dotaz, ma smysl kupovat v apple storu? Koukam treba sem: 

https://www.elektrodomecek.cz/apple-iphone-13-pro-128gb-silver-2/

A uspora fakt solidni. K tomu mam jeste moznost koupit ho na letisti v Dubaji v duty free bez dane za 4000 AED, coz vyjde na cca 25-26k. Reklamace v Dubaji neni problem, jen pro info k rozhodovani. 

Kdysi jsem se spalil a koupil iphone asi nakej repasovanej, baterka odesla snad po pul roce, ale to byl jeste pravek a treba uz je situace u neofiko dealeru jina... Predem diky za nazory/zkusenosti/podnety

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@uff S oficiálníma repasama už jsem se 2x spálil (baterka na hovno, polofunkční tlačítka, vylomený konektor), i opečovávaní veteráni ze zdejší inzerce bývají v lepším stavu. Zrovna minulý týden jsem touto cestou provedl mini-upgrade otloukánků u děcek a prozatím panuje maximální spokojenost. Z novějších modelů jsou tam teď koukám bohužel jenom MAX pádla - nicméně jestli si madam předchozí kousek rozkřápala, vykašlal bych se na vidinu kvalitnějšího sexu a nepořizoval bych jí na Tvém místě nic víc než jetej 12 MINI. Je lehčí, nebude jí tak snadno padat z pracek, na pojebaný babský selfíčka bohatě postačí - a Tobě zbude víc na hodinky a důležitější pánské záležitosti :smoke:

PS: Mimochodem, i ten širokoúhlej objektiv je bez ohledu na pro/nepro zašuměnej drek, dobrej akorát na ten SW postprocessing portrétů (který díky tomu funguje i "bez dálkoměru").

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 mini jsem ji uz cpal taky, ale potrebuje poradny padlo (asi na krajeni cibule, vim ja), to je nehratelny. 

Ta neofiko distribuce (napriklad muj link vyse) snad neznamena repasovanej model, ne? I kdyz puvod muze bejt jakejkoliv a nejde mi moc do hlavy, ze je to o tolik levnejsi. Podle me by tam repas mel bejt zminenej. Ja si jen rikam, abych kvuli par tisicum neudelal nakou kokotinu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@uffMožná se ptám po bezmála 20 letech manželství drsně a blbě, ale jestli drahá tak nutně potřebuje před kamarádkama machrovat pádlem, tak proč jí místo špekulování nepošleš prachy na mini, s tím že na  zbytek (plus pojištění proti gramlavým prackám) si může "motivačně" přispět dle libosti?
Cenotvorba "prémiových/pro modelů" Apple snad ani nestojí za seriózní komentář, šedý dovoz = problematická záruka po skončení Apple Care - no a ta zmínka o repasech byla jen odpovědí na Tvé vlastní špekulace o oficiálních dealerských nabídkách "vratek".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu odbocim a vratim se ke svymu starsimu dotazu s CarPlay. Tak po upgradu to funguje, nicmene jsem s pripojenim nejprve nepochopitelne bojoval jak ja, tak i sesvis. Nakonec jsem ze zoufalstvi restartoval telefon a najednou na me vyskocil dotaz, jestli davam souhlas k pripojeni. Takze nakonec OK. Na druhou stranu je blby, ze Suzuki vyzaduje paraleni pripojeni BT plus kabel. Takze tim musim obsadit USB kde mam normalne flashku s audioknihama. Nejak nerozumim, proc to nemuze chodit jen pres BT. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, Ja ji mam jeste po deseti letech rad a jestli chce padlo, tak pro me za me. :)

Nicmene v druhe casti prispevku se dostavas k jadru pudla. Vubec do toho nedelam a netusim, jak funguje apple care, tz zda plati jen v apple storu nebo i v tom Dubajskym duty free. Nebo vsude v CZ, kdyz koupim pres heureku. Ted si to teda nacitam na google (ja o nakym apple care jako androidak/microsoftak jakziv neslysel), ale je to sluzba, ktera ma fakt hodnoti nebo je to jak kdyz mi u auta cpali zaruku 6 let a podminek tam bylo tolik, ze jsem je povazoval za nesplnitelne (myslim logicky z financniho pohledu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...