Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

cca 2 měsíce nazpátek nová baterie - 1. možnost, ale proč?

Nespadl, nezmokl, neutopil se

15.4.1. jsem nahrával, aby se to zlepšilo - nepomohlo

držka se mi nezměnila a folii sem taky nenalepil

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je možné že toho máš ve výchozím nastavení povypínané víc, bohužel se to dá nabořit na více místech najednou:

  • To see the map, you must turn on route tracking. On your iPhone, go to Settings > Privacy > Location Services,turn location services on then tap Apple Watch Workout, then tap While Using the App.
  • Then tap on maps then tap While using the app.
  • Then tap on System Services and turn on motion calibration and distance.
  • Another place to check is on the watch in settings/privacy/Location Services and make sure this is turned on and scroll down to apple watch workout and select while using the app

Další věc je že to sice povoluješ pro skupinu služeb "zdraví" (odkud jdou i poměrně krkolomným způsobem exportovat na iCloud), ale samotné mapy jsou (rozumným způsobem, pokud záznam něco nepřeruší) vidět i v modulu se samostatnou ikonou "Kondice", ale nečekej od toho velkou spolehlivost ani zázraky. Pokud by Ti tahle (opravdu jen elementární) funkčnost nevyhovovala, můžeš samozřejmě použít i některou z "agresivnějších" aplikací třetích stran - Nike, Sportstracker a pod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už je to nějaká doba, co jsem měl Apple Watch - ale právě při poslední výměně iPhone se mi stalo, že jsem přišel o polohové služby při cvičení. Jediná rada Apple Support bylo hodinky dát do továrního nastavení/resetovat a začít znovu. To bylo jediné, co mi předtím pomohlo.

Upraveno uživatelem x591
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je takhle krkolomné i kvůli tomu, že AW můžou podle situace používat jak vlastní GPS, tak (kvůli úspoře interní baterie) polohové služby v připojeném iPhonu - no a právě v jeho geolokačním API se rok od roku víc utahují šrouby, rozostřují výsledky atd. Do výsledku se pak bohužel zahrnují preference z více stran, takže hledání viníka "nefunkčního trackování" může být celkem nepříjemná detektivka - a jako bonus jim u toho nepochopitelně padá i banální "append" řádků do záznamu (údajně kvůli "výpadku GPS signálu", ale reálně umí rozepsané soubory nabourat i taková prkotina jako je příchozí hovor!), což zkriplený watchOS místo "zdlouhavé opravy" řeší znovuzaložením dotyčného KML souboru - a projevuje se to typicky tak, že po několika dnech naprosto normálního fungování se (ideálně z impozantního X-kilometrového výstupu) "do mapy" zapíše jen posledních pár desítek minut. :furious:

Slavná "podpora" si s kombinacemi různých generací samozřejmě nechce pálit prsty, takže a první co doporučí je "všecko zresetovat a přeinstalovat na nejnovější verzi". Což samo o sobě nešťastníkovi zabere nejmíň půl hodiny - a kdyby to nevyšlo, tak už si dotyčného vyžere někdo jiný... :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to jeden bere výhradně jako "příruční senzor + úložiště s NFC pro karty + bluetooth dálkáč k iPhonu", jsou AW fajn a svou funkci (v rámci možností ubohé osazené baterky) plní překvapivě solidně. Ale jakákoliv "vlastní nezávislá funkčnost" (jedno jestli GPS tracking, LTE volání a nebo hlasový záznamník, o neexistenci uživatelsky programovatelných ciferníků nemluvě) stojí kvůli neduživému procesoru, omezenému úložišti a záměrně zkriplenému WatchOS dodnes ZA PRD, bez ohledu na cenu a model :shit:

Tomu kdo prvoplánově hledá "sportovní nářadí" (a ne výše uvedený "frikulínský univerzální dálkáč", kde jsou tyhle věci od začátku spíš "nečekaný přívažek") s vymakanými mapami a sdílenými protokoly, tomu asi opravdu líp poslouží zmiňovaný Garmin. A nebo komerční aplikace třetích stran s plnohodnotným trackováním běžící na iPhonu, která AW používají (za cenu spoučasného vyšťavování baterky v hodinkách i v telefonu) jen jako nepovinný externí senzor pro sbíraná data. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problémem spousty lidí je uvědomit si, co chtějí. Jestli chytrý hodinky s možností zaznamenávat sport (dobrá integrace s telefonem, slabší baterka), nebo sporttester s možností ovládání chytrých hodinek (baterka vydrží, ale zas je omezená práce se telefonem).

Špatná volba je pak zdrojem frustrace. Bohužel jsem ještě neslyšel o zařízení, který by kombinovalo to nejlepší z obou světů (dobrou výdrž na baterku a zároveň dobrou integraci s mobilem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj applisti :)

v poslední době mě trápí bolest ucha zpusobena telefonem při volání (12mini). To stejné se děje při volání s Airpody, ale kabelová sluchatka jsou OK.  Našel jsem že se to některým lidem děje (možno i vlivem posledních updatů - po koupi jsem s telefonem problem nemel) a z toho důvodu vypnul ruseni okolního hluku.

Už mi dochází nápady a sluchatka taky nemam vždy u sebe.

hledat jsem toto téma ve foru, ale bohužel nenašel žádnou zmínku.

Měl jsme týden půjčený Samsung S22- tam problem nemam, ale iOS mi proste vyhovuje a nechci to menit.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Případně řešení? ;)

Děkuji :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano - ptám se na řešení , například zda je nějaké nastavení jako třeba to Ruseni okolního hluku, které prý taky pomáhá.

Jsem na telefonu hodně a většinou používám sluchátka - asi bude nejjednodušší je pořad mit sebou


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky žes to moje včerejší štěknutí nebrals jako urážku. Pokud máš problémy se srozumitelností, určitě není řešením zesilovat na maximum a tlačit hranu telefonu víc do ucha. Co se týká detekce okolního hluku, ta se týká spíš dynamického zesilování a zpracování zvuku z mikrofonu, kterou pomáháš spíš druhé straně a u Tebe půjde spíš o placebo efekt spojený s postupným poškozováním sluchu. Pro notorické telefonisty v hlučném prostředí nejsou řešením špunty (které ne každý v uchu snese) ale "těžké handsfree" (jedno jestli v osobním autě nebo u počítače ve vlastním v kanclu), nebo kvalitně izolující "over the ear" sluchátka s aktivním "Noise Cancellingem". Pokud si chceš chránit sluch, můžeš v nastavení zkusit i možnost "Tlumit hlasité zvuky" - a preventivně zapomenout na dlouhé telefonáty na hlučné ulici, v hospodě a nebo v "open space" slepičárnách :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS: Už mi to nejde editovat a spravit překlepy - schválně si při pohledu na to kde mají dnešní matlafony sluchátko vzpomeň, jak tyhle věci vypadaly před 15-20 lety - a přitom ani s nima se nevykecávalo zbytečně dlouho, protože jim při hovorech pro změnu rychle chcípla baterka. A lidi měli strach že jim anténa vyzařováním uvaří mozek :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Občas jsem používal aplikaci CamScanner, a naskenovaný dokument si posílal do Outlooku. Aktuálně neumím, nejde mi připojit v té aplikaci danou naskenovanou přílohu. Do pošty přijde email bez přílohy. Zajímavé je, že stejně to probíhá i jiné aplikaci Sken Hero. CamScanner jsem odinstaloval, nainstaloval. Po sharování obě aplikace mi zamrznou. Mám "pocit", že jsem si v telefonu nic neupravoval, avšak proběhla nám aktualizace na Office 365, a ještě mi administrátoři nějak přenastavovali účet, laicky řečeno. Bohužel žádný návod na netu mi nepomohl. Netušíte prosím někdo jak to znovu rozběhat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...