Přejít na obsah

Apple


Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...

Ahojte chlapi,

potřebuji poradit :)

Chci tady prodat iPad Pro, 12,9", 512 GB, 2017 s apple klávesnicí a pouzdrem a pencilem 1.gen :)

Nějak se mě nedaří najít, za kolik se teď prodávají ...

 

Díky za pomoc.

 

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Prorok Neber to prosím jako arogantní odpověď, ale proč veterána prostě nehodíš na aukro "od korunky" a nebo nenavštívíš nějaký bazar kde tyhle věci vykupují? Protože jestli na tom vzadu není logo s korunkou, obávám se že na Chronomagu ho za pultovku (+150%?) neprodáš... :cheers:

Rolex-iPhone-Cases-20012.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, prosím o radu:

iPhone XR, můj stařeček, přestal načítat simkartu. Jo, spadl mi předtím 😞

Simku jsem zkoušel v jiným telefonu a funguje, takže problém bude v iphonu.

Zkoušel jsem reset telefonu, kartu vyndat, ale zatím beze změny. 

Neřešili jste někdy něco podobného? Dá se to nějak opravit? Chtěl jsem, aby vydžel do pozdimu, až bude nová 14.... 😞

Díky předem za tipy. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Prosim o radu zkusene rodice s iphonem. Presli jsme nedavno s zenou a dcerkou na iPhone, dceri je 8 a tak jsme vyuzili moznosti iphone, nastavili Rodinu a v jejim pripade nastaveni schvalovani stahovani aplikaci v Appstore.

Nejakou dobu to fungovalo, chtela stahnout apku, tak me s zene doslo oznameni a mohli jsme povolit/nepovolit. Pak to jednoho dne prestalo fungovat, ani jeden z nas nic nemenil, prosel jsem "helpy" na iphone podpore a mam vse nastavene dobre. Zkusil jsem schvalovani vypnout - muze stahovat bez omezeni. Znovu jsem zapnul - zadna notifikace neprijde (ty jsou vsechny povolene). Po xpokusech na jejim mobilu vyskoci, ze muzu zadat sve ID a heslo a povolit to na jejim mobilu naprimo.

Nemate s tim nekdo zkusenost nez s tim pujdu do istore? Ja mam 13 mini, zena SE 2020 a dcerka 8, vsichni mame posledni aktualizaci firmware.

Dcerka nejde z rodiny kvuli veku odstranit a znovu se vsim nastavenim pridat.

diky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Koupě nového Macbooku Air, škudlit a šetřit a vzít "výběhový" M1 procesor nebo M2? 

A bonusová otázka, kterou nikdo nebude vědět: americké apple ID dělá bordel při používání v Evropě, lze osvícené jablečné bozstvo nějak informovat o tom, že se uživatel přestěhoval přes půl světa? Nebo je lepší si prostě založit nové apple ID? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tom4Možná se ptám blbě, ale jaký bordel dělá "US Made AppleID" v Evropě? Já měl za to že stačí v OS + v AppStoru nahodit češtinu a mělo by být vyřízeno. 

Co se týče M1 vs M2, záleží na tom jak moc chceš honit klokany v benchmarku a vyblejt kvůli tomu nesmysl za "novější" model. Za mě mají M2 Air/Pro "nezkousnutelný" problém s přehnaně ambiciózní cenovkou, nadváhou a stupidním výřezem uprostřed menu - ale je jasné že někdo (třeba můj šéfko) může mít i jiné priority. Nicméně už M1 Air má výkonu překvapivě dost, takže pokud bys někde ve výprodeji narazil  na volbu mezi M1 16/512 a za ±stejné prachy M2 8/256 (který má navíc jen poloviční rychlost SSD), vzal bych z fleku M1 a měl na pár let klid. Jo - a jestli je to pro někoho z rodiny kdo funguje česky, tak obloukem se vyhni "US/International" verzím a ber CZ, protože přelepky na luxusně podsvícené klávesnici jsou barbarství které se šetřílkům vrátí v podobě otisků v antireflexu na displeji B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, to zni rozumě, třeba tu rychlost ssd jsem netušil.

Americké apple ID . . . spousta nasíracích drobností, v podstatě ekvivalent toho, když jsi v US, dáš si na Expedii že chceš na výlet na Kubu a dozvíš se že ne, že to je "illegal country" ;) V podstatě to tvrdošíjně trvá na tom že uživatel je rezident US když má ověřenou US adresu a všechno tomu podřizuje. Samo, to ID mám ze svého mac období, tedy rok cca 2003 počítám. Pak jsem ho X let nepoužíval, ovšem dítěte škola trvá na Macbooku jako školní pomůcce. Takže projedu nabídky obchodů v nynější akční M1/2 době a apple ID udělám mladému zbrusu nové jeho vlastní. 

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tom4 Přiznám se že Expedii nepoužívám, ale asi to bude nějaká "aplikačně specifická" zvrácenost propojená buď se zemí v Appstore (ne vždycky se vyplatí nechávat tam US) a nebo vypnutou=výchozí lokací⇒Cupertino/CA. Jestli ten Air bude pro mladýho, předpokládám že už má i svoje (tuzemské) AppleID v iPhonu - takže ho na jeho účet jednoduše použiješ a bude mít všecko rovnou propojené přes iCloud. Jestli iPhone nemá, tak v MacOS se (na rozdíl od iOS který jej vyžaduje) s AppleID vůbec zalamovat nemusíš a do AppStore můžeš nezávisle zadat i jakýkoliv existující účet - a nebo se na ten jejich nanicovatej obchod můžeš vykašlat úplně ("zadat později"). Jo a předem Tě zapřísahám až to budete zprovozňovat, jako čert kříži se vyhýbejte zvrácenostem typu "dokumenty/desktop/aplikace/knihovna fotek atd. v iCloudu". Tím bys klukovi nové svižné jabko de-facto degradoval na lenivou pecku s Okenicema+365, ve kterých už uživateli taky nic nepatří - a ještě bys za to kvůli (nikdy ne dostačujícímu) online prostoru musel platit pravidelné výpalné a zuřit nad nikdy nekončící (a data i lokální úložiště žeroucí) "synchronizací" :yucky:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nickolas A nepopletl sis v letním stresu kam které patří a nezkoušíš tam furt dokola klovat heslo co máš do AppStore/iCloudu (a do iPhonu co já vím třeba PIN kód ke kartě)? :speak_cool:

Klasický postup jak odemknout Mac u kterého zapomněls a nebo Ti nějaký vtipálek změnil (snadno odkoukatelné) heslo je s pomocí AppleID a nebo hesla k FileVault - a pokud FileVault nepoužíváš,  uživatelské heslo jde při fyzickém přístupu k počítači zresetovat i přes režim obnovení a terminál

Podobné postupy s použitím iCloudu a nebo fyzické zálohy (až si odemkneš Mac) pak existují i pro iPhone, abys ho nemusel natvrdo resetovat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...